Algemene Ledenvergadering en Déjeuner Amical bij Restaurant De Soester Duinen in Soest

apr

07

Algemene Ledenvergadering en Déjeuner Amical bij Restaurant De Soester Duinen in Soest

Op een mooie lentedag kwamen 30 leden naar het Déjeuner Amical, voorafgegaan door de Algemene Ledenvergadering waarbij 27 leden aanwezig waren. Van de Bailliage der Nederlandse Antillen waren aanwezig de heer en mevrouw Marcel en Anna van der Plank
 
Na de ALV werden wij op het zonnige terras verrast met een mooi glas Veuve du Vernay, dat prachtig samenging met de amuse van mousse van sint Jacobs schelpen met een gelei van langoustine en haringkaviaar.
 
Na de nodige vitamine D van de zon werd er alvast een foto genomen voor de World Chaîne Day op 21 april 2018. (Je kan nooit te vroeg zijn)!
 
De kok van Restaurant De Soester Duinen Tim Middag, had een prachtige viergangenlunch voor ons samengesteld met als voorgerecht drie bereidingen van zeebaars, tartaar, ceviche en gegrilde zeebaars filet met een crème van avocado en een heldere tomatenbouillon. Daarbij werd een mooie 2016, Riesling, Vinicola Decordi, Oltrepo Pavese, Italië geschonken.
 
Het tussengerecht was zacht gegaarde wilde heilbot op een brandade met gerookte makreel, zachte kalfsjus en eendenlever. Hierbij een heerlijke 2016, Chardonnay, McManis Vineyards, Californië, VS
 
Het hoofdgerecht bestond uit een lamsrack met krokante korst, crème van doperwten, pommes fondant en eigen jus. Hierbij een mooie 2015, Pinot Noir, Cellier du Pic, Pays d’Oc, Frankrijk
 
Altijd om naar uit te kijken, een heerlijk dessert van mango, passievrucht en witte chocolade. Met als afsluiting natuurlijk koffie of thee en huisgemaakte friandises.
 
De evaluatie werd gedaan door onze Conseiller Gastronomique Piet van de Bosch die vol lof was en de witte én zwarte brigade complimenteerde hetgeen zij weer hadden bereid. De wijn werd geëvalueerd door onze Argentier Albert de Vink.
 
Hierna werd de oorkonde van de Nederlandse Bailliage aan de chef Tim Middag en de witte en zwarte brigade overhandigd en konden wij weer terugkijken op een in alle opzichten geslaagd evenement.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Jan Wever
Bailli Régional Midden- en West-Nederland