Dîner Amical van De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg - Virtueel evenement

mei

01

Dîner Amical van De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg - Virtueel evenement

Chers Consœurs et Confrères,
 
1 mei 2021 genoten 24 leden en gasten van de Chaîne des Rotisseurs in een virtuele Zoom-meeting van het diner dat confrère Bert van Eijden van restaurant De Mandemaaker heeft verzorgd. Een aantal leden haalde de doos met ingrediënten zelf op, bij de overige werd deze thuis afgeleverd.


  De doos:


In de deksel links de bereiding van het hoofdgerecht, rechts het menu.

MENU

AMUSES
MADELEINE VAN CHORIZO MET KRUIDENMAYONAISE 
TONIJNFILET MET LIMOENBLAD EN RADIJS 
EENDENBORST MET KERRIE EN GEPOFTE WILDE RIJST 

VOORGERECHT
ZEEBAARS CEVICHE MET LIMOEN EN COURGETTE 

TUSSENGRECHT
RUNDER PICHANHA MET BEREIDINGEN VAN KNOLSELDERIJ EN LOOK 

HOOFDGRECHT
SCHOLFILET MET GEPOFTE BOSPEEN, ASPERGES EN SAUS VAN KOKKELS 

NAGERECHT
BEREIDINGEN VAN SINAASAPPEL, GEMBER EN CITROENGRAS

WIJNARRANGEMENT
WIT: Lunaria Civitas Pecorino | Abruzzen | Italië 
ROOD: Capezzana | Barco Reale di Carmignano | Italië.


In de traditie van de Chaîne waren de deelnemers netjes gekleed, met hun Chaîne-lint, en natuurlijk op tijd! Joost Boers coördineerde deze avond, waarbij twee keer een break-out room was gemaakt, zodat een deel van de avond in kleiner (beeld)gezelschap werd doorgebracht.

De deelnemers waren unaniem in hun oordeel dat zowel kwaliteit als presentatie van de gerechten op zeer hoog niveau was en dat chef-kok Bert van Eijden veel complimenten toekwamen.

Vive la Chaîne!