Déjeuner Amical bij de Treeswijkhoeve** in Waalre

mei

26

Déjeuner Amical bij de Treeswijkhoeve** in Waalre

Verslag van de Chaînelunch op zondag 26 mei 2019 in de Treeswijkhoeve in Waalre
 
Dankzij de goede relatie die onze Conseiller Gastronomique Piet van den Bosch heeft met de eigenaar van dit  2-sterren Michelin restaurant, heeft deze er in toegestemd om een lunch voor de Chaîne te serveren.
Zo kwamen die dag een toch wel wat teleurstellend aantal van 29 leden waaronder het Duitse echtpaar Wolfgang en Gretel Schrahe naar Waalre. De achterliggende oorzaak was de viering van de 50-jarige trouwdag van onze Bailli Délégue op die dag die door een aantal Chaîneleden werd meegevierd. Ook waren een paar deelnemers door ziekte geveld en moesten op het laatste moment afzeggen.

De lunch was uitstekend, zoals je van een 2-sterren restaurant zou mogen verwachten.  De amuses waren origineel en heel smakelijk met verassende combinaties van smeltend op je tong, krokant en zuur, zout en bitter.  De hierbij geschonken Cremant de Bourgogne was van grote klasse.

Het voorgerecht was een viscombinatie van makreel, krab en oester geserveerd met een Gruner Sylvaner uit Duitsland. Een geslaagde combinatie. Het tussengerecht met Pertuis asperges uit Frankrijk, morille, raapstelen hoeve-ei en geitenkaas was een geslaagde combinatie. De wijn was een prima 2017 Clos St. Magdeleine uit Frankrijk.

Het signatuur hoofdgerecht met lam en asperges sloot aan bij seizoens-gebonden producten. De daarbij gekozen wijn Mencia Brezo Bierzo uit Spanje was waarschijnlijk de lekkerste van de middag. Het dessert was een waardige afsluiting van een voortreffelijke lunch.

De bediening was geruisloos en efficiënt zoals je mag verwachten. De sommelier was een enthousiaste net geslaagde oenoloog die met veel plezier de wijnkeuze toelichtte.
 
Wim Sluijter
Bailli Régional Zuid-Nederland