Déjeuner Amical bij Jiu.nu in Eindhoven

jan

15

Déjeuner Amical bij Jiu.nu in Eindhoven

Op een grauwe, winterse middag kwamen 44 Chaîne leden naar JIU.NU. Twee leden moesten helaas op het laatste moment afzeggen in verband met griep. De samenstelling van de deelnemers had een wat andere mix dan gebruikelijk. Op de eerste plaats hadden we bezoek uit Zuid–Afrika. De Bailli Honoraire, Niel Els, van de Kaapprovincie vereerde ons met zijn aanwezigheid. Actief in het toerisme nam hij deel aan een vakantiebeurs in Nederland en de lunch bij JIU.NU paste perfect in zijn schema. Hij was diep onder de indruk van het aangename gezelschap, de grote opkomst en de geweldige lunch die geserveerd werd.

Joost van Gulik had zijn charmante dochters meegenomen en Albert en Mariëtte de Vink eveneens hun dochter Julianne met haar partner Matias Fuentes uit Argentinië. Gerrit introduceerde Yvo Erades een vinoloog die zichzelf als lid had aangemeld en de introducees van Liz en Joost Boers de heren Leno Biemans, Huibert Bijland en mevrouw Lobke Opsteen.
Ook waren we blij na een langere afwezigheid Bob en Tjoe Oei weer te kunnen begroeten. Tenslotte was de heer Henk de Wert, de partner van Sin Loong Wong de Maître Restaurateur, van JIU.NU erbij.
 
De ontvangstruimte was een beetje krap maar de champagne van Baron de Rothschild 'Brut' en de vier volledig verschillende amuses, een krokantje, een soepje, een hoorntje en een hapje compenseerde dit ongemak royaal.

De lunch was buitengewoon gevarieerd met (te?) veel verschillende smaken bij elk gerecht. Verrassend waren ook ingrediënten die je in Nederland niet vaak op de kaart zult aantreffen zoals zeeëgel, yuzu en short rib dat vervangen werd door een tongstrelende sucade. Ook de jamijn rijst in het dessert zal je niet vaak in een nagerecht aantreffen.

De opmaak van de borden was fantasierijk en een plezier om naar te kijken. De wijnen kwamen uit alle windstreken, Hongarije, Portugal, Spanje en Frankrijk en combineerden prima met de gerechten. De bediening was geruisloos en efficiënt.
 
Al met al een geweldige plezierige manier om een druilerige zondagmiddag door te komen.
 
Wim Sluijter
Bailli Regionaal Zuid - Nederland