Déjeuner Amical bij La Provence * in Driebergen
André van Alten, Eigenaar-Chef van Restaurant La Provence* had zijn restaurant speciaal voor ons geopend voor een vijfgangenlunch.
Het werd een zeer prettige middag voor 34 deelnemers, die hebben genoten van een perfecte lunch.
De evaluatie werd op zijn eigen wijze gedaan door confrère Ted Janssen, die niet alleen vertelde hoe lekker het was, maar ook informatie gaf over de oorsprong en achtergrond van verschillende gerechten. André van Alten bevestigde Ted’s observaties.
Onze nieuwe Echanson Yvo Erades besprak de uitstekend passende wijnen die de sommelier bij de gerechten had gekozen en uitte waardering voor de vlekkeloze bediening. De aanwezigen waren onder de indruk van de opbouw van het menu.
Veel dank voor André en zijn brigades!
MENU
Amuses
Tarletelle / kastanje champignon
Taco / Mais / Avocado
Skrei – Kombu – Finger lime – Zeewierparels
Von Winning, Sauvignon blanc, Pfalz, Duitsland, 2020
***
Tarbot – Aardpeer – Gerookte boter
Helmut Christ, Silvaner spätlese trocken, Franken, Duitsland, 2019
***
Morilles – Asperge - ‘Nduja
Laibach, Chenin blanc, Stellenbosch, Zuid-Afrika, 2019
***
Dry-aged eend – Biet – Steranijs – Foie gras
Le Volte dell ‘Ornellaia, Sangiovese Cabernet Sauvignon, Toscane, Italie, 2019
***
Tropische fruitexplosie
Reinhold Haart, Riesling feinhebr, Moezel, Duitsland, 2019