Déjeuner Amical bij O&O in Sint Willebrord

jan

27

Déjeuner Amical bij O&O in Sint Willebrord

Op deze gure winterdag kwamen, door enige afzeggingen wegens ziekte, uiteindelijk 39 consœurs et confrères naar O & O in  St. Willibrord. De twee leden die op de wachtlijst stonden konden daardoor alsnog deelnemen.

De gastvrouw Hélena en haar dochters Claudia en Wendy Tsang heetten ons van harte welkom met een heerlijke spumante uit Piemonte, van 100% nebbiolo druiven, en drie amuses die het fusionkarakter van het restaurant duidelijk tot zijn recht deden komen. De lunch zelf was een aaneenschakeling van culinaire hoogtepunten te beginnen met de geelvin tonijn met langoustinetartaar en onder andere soya en mirin Matcha een voortreffelijke combinatie. De Sylvaner uit Duitsland paste hier perfect bij.

Als tussengerecht was er een Mangalitsa met keur van oosterse en westerse ingrediënten waaronder truffel. De hierbij geserveerde Alberaia uit Toscane combineerde er voortreffelijk bij.

Bij het hoofdgerecht was er keus tussen hertenkalf of Black Angus biefstuk. De meeste gasten kozen het hertenkalf dat perfect gegaard was. De wijn was een Valpolicella Ripasso 2014 Accordini Veneto uit Italië die prefect combineerde met de krachtige smaak van het hert.

Het dessert van vossenbessen, limoen, semifreddo valrhona en manjari chocolade smolt op je tong. De Tschida beerenauslese was net zoet genoeg om te passen bij het dessert.
 
Gerrit en Wim complimenteerden de witte en zwarte brigade uitvoerig met het culinaire hoogtepunt en de perfecte bediening die  de familie Tsang ons deze middag hebben bezorgd.