Déjeuner Amical bij restaurant Latour* Huis ter Duin in Noordwijk

sept

11

Déjeuner Amical bij restaurant Latour* Huis ter Duin in Noordwijk

Op een prachtige zonnige zondagmorgen kwamen 29 Chaîneleden met hun gasten naar Huis ter Duin voor een Déjeuner Amical. De opkomst was helaas kleiner dan verwacht, op het laatste moment waren er twee afmeldingen, maar het Déjeuner was daardoor niet minder geslaagd. Gelukkig had Walter Rietbergen, Officier Maître Rôtisseur van Huis ter Duin zich ook nog op het laatste moment aangemeld.

Het was prachtig weer dus werd de ontvangst buiten op het terras gehouden waar wij  welkom werden geheten door Officier Maître Hôtelier van Huis ter Duin: Stephan Stokkermans. Wij konden genieten van een heerlijk glas frisse Schlumberger Sekt met Créme de Cassis, ideaal bij dit mooie weer. Er werden een drietal amuses geserveerd waarvan één werd aangeboden door het team Latour, zeer attent. De amuses waren bijzonder en verrassend, o.a. cake van zwarte olijf met een crème van mierikswortel en witte chocolade en een olijvenkrokant, gebakken tofu met kimchi gel/salade, crumble van pistache en een hoorntje met hummus en komijnmayonaise.

Hierna werden wij verzocht in restaurant Latour plaats te nemen waar wij werden ontvangen door de vriendelijke brigade van het restaurant onder leiding van Master Sommelier Stan Kerkchoffs.

De chef-kok Marcel van Lier had een mooi viergangen menu voor ons samengesteld met als voorgerecht gemarineerde sardine met tonijn, aubergine, tomaat en gezouten citroen waarbij een mooie frisse Alvarinho-Trajadura Quinta Solar de Serrade Vinho Verde Portugal werd geschonken.

Hierna een mooie, perfect op de huid gebakken zeebaars geserveerd met sobrasada, gamba en inktvis, hierbij werd de Acustic Celler  Blanc Montsant Spanje geschonken.

Het hoofdgerecht was eveneens een perfect gebraden-gerijpte runderlende geserveerd met ossenstaart, ansjovis en chorizo waarbij een mooie volle Selection Huis ter Duin Rouge, Grenache-Mourvèdre-Syrah Languedoc Frankrijk werd geschonken.

Als nagerecht kamille met cantaloupe meloen, yoghurt en aperol.

Afgesloten werd met mokka servies en huisgemaakte bonbons

Het was weer een prachtige culinaire ervaring, met dank aan de witte brigade onder leiding van Marcel van Lier en de zwarte brigade onder leiding van Stan Kerckhoffs, bedankt.

Jan Wever
Bailli Regional Midden- en West Nederland