Déjeuner Amical bij Restaurant Latour* Huis ter Duin in Noordwijk

sept

07

Déjeuner Amical bij Restaurant Latour* Huis ter Duin in Noordwijk

Verslag Déjeuner Amical in restaurant Latour* in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk op zaterdag 7 september 2019.
 
Helaas viel het weer enigszins tegen waardoor de ontvangst niet buiten op het terras kon plaatsvinden. 
 
Voor dit Déjeuner Amical hadden zich 43 Chaîneleden met hun gasten aangemeld, met op het laatste moment nog twee aanmeldingen waardoor het totale aantal op 45 kwam, een mooi aantal.
 
Te gast waren:
Van de Duitse Bailliage: De heer en mevrouw Wolfgang en Gretel Schrahe, Grand Officier en Officier.
De heer en mevrouw Emile en Hansje van der Linden, gasten van de familie de Kiewit
De familie de Vink had hun dochter Julianne de Vink en haar man Mathias Fuentes meegenomen.
De heer en mevrouw Peter en Petra van der Schaik, gasten van de heer Wagner.
 
In de bar Maritime werd een mooie Mousserende Hochriegl Sekt Wien Oostenrijk geschonken, met daarbij een drietal overheerlijke canapés; paling met rode biet, tartaar van ossenhaas basilicum en een salade van Reypenaar met augurk. Hierna werden wij verzocht in restaurant Latour plaats te nemen waar wij werden ontvangen door de vriendelijke brigade van restaurant Latour onder leiding van Master Sommelier Stan Kerkchoffs.
 
De chef-kok Marcel van Lier had een mooi viergangen menu voor ons samengesteld met als voorgerecht; tartaar van hamachi scheermes shiso ponzu, daarbij werd een mooie Spaanse wijn geschonken een Albariño Lagar de Fornelos Rias Baixas Spanje. Het volgende gerecht was zacht gegaarde bioforel gamberoni komkommer kaffir lime, de wijn hierbij was: Raisin de Loup Marcoux Rhône Frankrijk. Het hoofdgerecht was een kalfslende kalfswang met bloemkoolstructuren en lavas met daarbij een mooie Zuid Afrikaanse wijn: Family Blend Joostenberg Paarl Zuid Afrika. Het nagerecht was framboos verveine met duindoornbes. De lunch werd afgesloten met mokkaservies en de onmiskenbare huisgemaakte bonbons.
 
Dit was mijn laatste evenement als Bailli Régional welke ik voor de Chaîne des Rôtisseurs mocht organiseren en met deze prachtige culinaire ervaring een mooie afsluiting.
 
Met dank aan de witte brigade onder leiding van Marcel van Lier en de zwarte brigade onder leiding van Stan Kerckhoffs, bedankt.
 
Jan Wever
Bailli Regional Midden- en West Nederland