Déjeuner Amical bij Zout en Citroen in Oosterhout

nov

15

Déjeuner Amical bij Zout en Citroen in Oosterhout


Verslag van een Chaîne lunch bij Zout & Citroen op 15 november 2015


Op een storm- en regenachtige zondagmiddag komen 42 Chaîneleden met hun partners en 6 gasten naar Oosterhout in Noord-Brabant om bij het nieuwe lid Zout & Citroen te lunchen. Vooral de familie Eder/Rieffel is goed vertegenwoordigd met de grootouders van Catharine Eder en haar beide dochters Audrey (de dag daarvoor geslaagd als bachelor Business Administration) en Elsa.

Na een champagneontvangst met verrassende amuses zoals brood van Menno en Gillardeau van de chef ging het gezelschap aan tafel. De gerechten die geserveerd werden waren een bijzondere combinatie van ingrediënten die tongstrelende combinaties vormden van geur, smaak en textuur. De wijnen pasten prima bij de gerechten. De meeste gasten waren enthousiast over de lunch hoewel er hier en daar een klein woordje van kritiek was. Een paar leden vonden de snoekbaars te zout en de tijd tussen de gangen wat aan de lange kant.

Na het dessert werd Bram Helleman geïntroniseerd als Maître Rotisseurs van de Chaîne. Gerrit de Kiewit als Bailli Délégué gaf Bram de zwaardslag en Wim Sluijter, Bailli Regional, hing Bram de versierselen om. Wij zijn blij dat deze creatieve chef ons als professioneel lid komt versterken.

Na een korte evaluatie waarin de witte en zwarte brigades geprezen werden voor het verzorgen van een smaakvolle en genoeglijke namiddag kregen de chef en de gastvrouw Patricia de oorkonde als blijk van waardering van de Chaîne.

Wim Sluijter
Bailli Regional Zuid-Nederland