Déjeuner Dînatoire en Algemene Ledenvergadering bij De Bloemenbeek in De Lutte

jul

05

jul

06

Déjeuner Dînatoire en Algemene Ledenvergadering bij De Bloemenbeek in De Lutte

Na drie en halve maand van lock down was het dan eindelijk zover. De restaurants mochten weer open voor grotere groepen. Op zondag 5 juli werd de Algemene Ledenvergadering gehouden bij De Bloemenbeek in de Lutte met als voorzitter Siebe Stellingwerff Beintema die momenteel Bailli Délégué Ad Interim is.

Hierna volgde een Déjeuner Dînatoire. Vanwege het matige weer werd dit verzorgd in het restaurant. De gasten werden ontvangen met een glas Cremant d’Alsace. Op het terras werd yellowfin tonijn en koolrabisoep met kruiden uit eigen tuin geserveerd. In het restaurant werd het volgende menu geserveerd:
 
Dinkeldalrund
Tartaar en marbre met oude kaas van Paulien’s kaasboerderij ‘Koeland’
2018 Wijnlandgoed De Hakenberg, Selection Bloemenbeek, Nederland

Kreeft
Gebakken met risotto, groene asperges en limoen botersaus 
2018 Zonneweelde “Private Selection”, Chardonnay, Slanghoek, Zuid-Afrika

Boerderij eend
Gelakt met sjalotten en jus van Madeira
2018 La Bastide Saint Dominique, Rhone, Frankrijk

Zomerfruit
Met sorbet van vlierbloesem

Espresso’s & friandises

Na het hoofdgerecht volgde er een pauze waarin acteur, schrijver en regisseur Laurens ten Den een humoristisch verhaal hield over Twente en de Nedersaksische taal.

Het waren mooie gerechten begeleid door prachtige wijnen. Na afloop werden de witte en zwarte brigade bedankt door Maarten Westerhof. De witte brigade werd geprezen om de inventieve gerechten gemaakt van lokale producten. De zwarte brigade werd bedankt vanwege hun vlotte en vriendelijke bediening waarbij de richtlijnen i.v.m. het Coronavirus goed in acht werden genomen.

De gebruikelijke oorkonde werd overhandigd aan Raymond Stikker. Het was leuk dat Mart Oude Luttikhuis, winnaar van de Jeunes Chef competitie 2020 het gerecht met Dinkeldalrund presenteerde.

De volgende dag op maandag 6 juli werd in Carelshaven een driegangenlunch geserveerd. Nadat we eerst in de bar hadden genoten van een heerlijk glas Champagne Delot, Carelshaven Cuvee, begeleid door een aantal amuses schoven tien Chaîneleden aan bij Alco van Berkel in de gelagkamer.

Het volgende menu, gemaakt met lokale producten werd geserveerd:
 
Makreel
Aardappel/mierikswortel/karnemelk
Wijngaard Hof van twente 'Cuvee Carelshaven', Johanniter,
Bentelo, Nederland

Boerderijeend
Rabarber/vlierbloesem/szeshuanpeper
Villa Sparina 'Montej', Barbera del Monferrato, Piemonte, Italië

Aardbei
Ruby chocolade/biet/peper
Viu Manent, Noble Semillon, Colchagua, Chili

Aan Alco werd de oorkonde uitgereikt. We konden terug kijken op twee prachtige dagen in het mooie Twente.

Met vriendelijke groet,

Maarten Westerhof
Bailli Régional Noord- en Oost-Nederland