Dîner Amical bij Chateau Neercanne in Maastricht

jun

12

Dîner Amical bij Chateau Neercanne in Maastricht

Chers Consœurs et Confrères,
 

Eindelijk na een lange coronaperiode, waarin de horeca geen klanten mocht ontvangen, mocht op zaterdag 12 juni j.l. het eerste diner met de leden van de Chaîne des Rôtisseurs in het gerenommeerde restaurant Château Neercanne plaatsvinden. Tot op het laatste moment was het nog onzeker, wat wel en niet zou mogen. Hierdoor hadden zich nog maar weinig leden aangemeld. De anderen hebben toch wel wat gemist.

Château Neercanne vonden wij een ideale locatie om de draad weer op te pakken. Het heeft weidse uitzichten over de baroktuinen van het kasteel en het Limburgse heuvellandschap en indrukwekkende bijbehorende wijnkelders in de mergelgrotten. Een van de tuinen speciaal gereserveerd voor de Chaîne was de ontmoetingsplek waar een aperitief werd aangeboden en een tweetal amuses gepresenteerd.

Zodra iedereen aanwezig was werden we naar de dinerzaal in het kasteel geleid. Hier stond één lange tafel opgesteld, waar we op de gepaste afstand van 1.50 m allemaal plaats konden vinden. Het menu was wat we van Neercanne mochten verwachten.
 

Menu Saison

Zalm - dille – mosterd

***

Kabeljauw - beurre noissette

***

Asperge Limbourgouis - grottenham - ei

***

Rouleaux van Limburgse Hoender - ganzenlever – champignon

***

Tarte Valrhona - chocolade – vanille
 

Limburgse wijnen, mineraalwaters en afgesloten met koffie, thee en friandises


Bij het opdienen van het hoofdgerecht bleek door een miscommunicatie binnen de organisatie van Neercanne (veroorzaakt door ziekte) de derde gang niet beschikbaar te zijn. Dit euvel werd echter zeer charmant opgelost. Er werd na de hoofdgang als extra een kaasplankje met drie zeer bijzondere lokale kaasjes geserveerd. Een schot in de roos door iedereen zeer gewaardeerd.

De stemming was goed, de tijd werd vergeten en dat had gevolgen. De door de overheid nog ingestelde tijdklok voor de horeca zorgde ervoor dat er onvoldoende tijd was voor de koffie, welke door sommigen van ons maar node gemist kon worden.

Al met al een bijzonder en ook zeer geslaagd eerste Chaînediner na meer dan een jaar geen horeca.