Déjeuner Amical bij de Leuf in Ubachsberg

mrt

25

Déjeuner Amical bij de Leuf in Ubachsberg

Verslag van een Chaîne lunch bij restaurant De Leuf, Ubachsberg op 25 maart 2018
 
Op de eerste lentedag, althans zo voelde het, kwamen uiteindelijk 36 Chaîne-leden en hun gasten naar diepe zuiden van Limburg. Vier leden waren op het laatste moment wegens ziekte verhinderd. Dit veroorzaakte bij de Argentier enig fronsen want het restaurant was speciaal voor de Chaîne open op zondag onder voorwaarde dat er minimaal 40 deelnemers zouden zijn. Gelukkig werd dit soepel geregeld zonder kosten voor de Chaîne. Bij de deelnemers waren een paar van onze Duitse vrienden.

De amuses waren alle drie top maar het scheermes met bloemkool sprong er bovenuit. Die werden begeleid door een soepele cava. Het voorgerecht bestond uit diverse bereidingen van zalm die liet zien met welke verschillende smaken zalm gecombineerd kan worden. De een nog verrassender dan de andere. De hierbij geserveerde Oatearoa, Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland paste met zijn mineralige afdronk er perfect bij.

Het volgende gerecht 'Geuren van de zee', is een klassieker op de kaart van dit restaurant met schelpdieren, citroengras en prei. Geserveerd op steentjes en zeewier werd door het begieten met vloeibare CO2  een echte zeelucht opgewekt. Het zag er spectaculair uit en smaakte voortreffelijk. De onbekende Roemeense witte wijn een 2016 Sole, Feteasca Regala paste hier wonderwel bij.

Het tweede visgerecht was kabeljauw met aardpeer, citrus en eekhoorntjesbrood eveneens een voortreffelijke combinatie. De wijn ditmaal uit Californië was een waardige begeleider.

Het hoofdgerecht, piepkuiken, traditioneel bereid was smeuïg als boter en een zachte overgang van vis naar vlees. De hierbij geschonken Pinot Noir uit de Languedoc, 2015 Metairie was een goede begeleider van het piepkuiken.

Het nagerecht was smakelijk met verschillende smaaksensaties met een Muscat, ook uit de Languedoc, als klassieke keuze.

De Bailli Délègué Gerrit de Kiewit en de Bailli Régional Zuid-Nederland prezen Sandra van de Bunt, de eigenaresse die, met haar zoon Robin in de keuken en met haar dochter Michelle in de zwarte brigade het restaurant runnen, uitbundig voor een verrukkelijke lunch die volgens de Bailli Régional twee sterren waard was.
 
Bailli Régional Zuid-Nederland
Wim Sluijter