Dîner Amical bij Kasteel Engelenburg in Brummen

nov

09

Dîner Amical bij Kasteel Engelenburg in Brummen

Op zaterdag 9 november 2019 genoten 31 leden en genodigden van de Chaîne van een diner in Kasteel Engelenburg te Brummen.
 
In de namiddag werd voorafgaand aan het diner een wijnproeverij gehouden onder leiding van de sommelier Arjen Pleij. Onder de Engelenburg bevindt zich een laat middeleeuwse wijnkelder waar zich de grootste verzameling Zuid-Afrikaanse wijnen bevindt buiten Zuid-Afrika zelf. Onder de bezielende leiding van Arjen met veel kennis over de wijnen wordt een blind proeverij gehouden met drie witte en drie rode wijnen.

Van de 18 deelnemers weten drie ervan de juiste volgorde van proeven te duiden.

Vervolgens begon na een paar glazen Vonkelwijn en de amuses het vijfgangendiner. Jurgen Luppes was onze zeer enthousiaste  en deskundige gastheer voor deze avond.
 
Het menu was als volgt:
Rund
Spekbokking/ pinda/ ananas/ wortel/ sambal
Nabygelegen chenin blanc, Wellington, 2018
 
Snoekbaars
Coeur de boeuf tomaat/ linzen/ avocado/ meloes ui/ saus langoustine
Elgin Vinters, viognier , Elgin, 2015
 
Heilbot
Ossenstaart/ pompoen/ miso/ zwarte pepre/ beurre blanc
Olifantsberg ‘Blanc de noir’ syrah rosé , Breedekloof, 2017
 
Granite  
Limoncello/ peper
 
Wilde eend
Kastanje/ knoflook/ veenbes/ roodlof/ wortel jus
Oldenburg ‘CL Red shiraz/ merlot, Stellenbosch, 2017
 
Banaan & Pastinaak
Amandel/ witte chocolade/ kalamansi
 
De kwaliteit van het diner was uitstekend en de zwarte brigade onder leiding van Jurgen zorgde ervoor dat de avond ontspannen en vlekkeloos verliep. Ons Chaîne lid Johan Agricola nam voor de laatste keer de bekende oorkonde in ontvangst. Hij gaat binnenkort weg bij de Engelenburg en wordt opgevolgd door Arjen Pleij die onlangs geïntroniseerd is als professioneel lid zodat de Engelenburg behouden blijft voor de Chaîne. Alle aanwezigen konden terugkijken op een zeer geslaagde avond.