Déjeuner Amical bij Hotel de L'Europe in Amsterdam

mrt

26

Déjeuner Amical bij Hotel de L'Europe in Amsterdam

Zondag 26 maart werd door 35 deelnemers genoten van een Déjeuner Amical, verzorgd door Chef Bas van Kranen van restaurant Flore** van Hotel De L’Europe.
Deze vond plaats in één van de salons van het hotel, omdat zo onze gasten aan vier ruime ronde tafels konden aanzitten.

 
In de uitnodiging werd een tipje van de sluier van het gebodene opgelicht:
Bas van Kranen heeft Bord'Eau omgevormd tot Flore, een restaurant dat volledig in het teken staat van zijn filosofie van bewustzijn. De vele natuurlijke elementen geven eigenheid aan het eigentijdse comfort van het decor. En dat is geen toeval. Zijn fascinerende en originele benadering van de natuur legt de nadruk op groenten, streekproducten en duurzaamheid. Biodynamische telers zijn vaste leverancier geworden en de chef heeft ook alle zuivelproducten uit zijn keuken verbannen. Zijn zoektocht naar oplossingen voedt zijn creativiteit en heeft geresulteerd in een zeer pure kookstijl.

Elk gerecht heeft verrassingen in petto, waar ‘Groenten van het moment’ als signatuurgerecht uitblinkt in precisie en diversiteit van 25 verschillende planten. De kleine bordjes houden je scherp tot de allerlaatste hap. De keuken van Bas van Kranen heeft persoonlijkheid en hij is duidelijk trots op het werken met Nederlandse producten. Hij heeft het vertrouwen om te koken zoals hij dat wil en zal u verrassen met een menu dat bestaat uit 50 verschillende groenten, kruiden en vruchten. ‘We serveren ons Botanisch menu dat bestaat uit verschillende groenten, kruiden en vruchten uit Nederland, Wouter Denessen heeft een dranken pairing samengesteld die bestaat uit fantastische Nederlandse wijnen, sappen en bieren.’

 
Vooraf was geen menu bekendgemaakt en in eerste instantie zou dat ook pas na afloop worden meegegeven. Het lag toch op tafel en liet weten dat de gerechten geheel plantaardig waren:
 
BOTANIC
 
Amuses
Aardpeer, citrus blad,
wortel, duindoornbes, komijn,
koolrabi, gist rode shiso
Wijn: Wijngoed Aldenborgh, ‘EYRA’, riesling, Methode Traditionelle, Eys  - Limburg 2016
 
Groenten van het moment
Wijn: Wijngaard Dassemus, ‘Wilde Witte’, sauvignac/solaris/johanitter, Chaam – Noord Brabant 2021
 
Knolselderij, groene pruim, spar
Wijn: Wijngoed Wolf, Souvignier, Sint Michielsgestel – Noord Brabant 2021
 
Gouden fluweelpootje, penja peper, demiglace
Wijn: Domaine Salamander, Fruburgunder, Eys – Limburg 2018
 
Pompoen, duindoornbes, Kumquat
Wijn: Wijngoed Thorn, ‘Late Harvest’, pinot gris, Thorn – Maasvallei – Limburg 2021
 
Dessert
Aardpeer, abrikoos pit
Giersr Wildeman, zwarte knoflook
Dronken beertjes
 
Harm Bodewes en Yvo Erades deelden hun uiterst positieve ervaringen met de zwarte brigade. De witte brigade was helaas niet meer aanwezig om onze dank in ontvangst te nemen.

Bailli Délégué Siebe overhandigde de F&B director Yaron Jansen de welverdiende oorkonde!
 
Een bijzonder geslaagde, gezellige en goed verzorgde lunch was ten einde gekomen.