Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort

mrt

27

Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort

Michel Oude Booijink is de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs 2017 geworden. Michel is werkzaam in de met een Michelinster bekroonde keuken van het Landhuishotel Bloemenbeek in de Lutte. Hij werkt daar onder leiding van SVH Meesterkok Michel van Riswijk.


 
Tweede werd Gert van der Heijden, werkzaam bij Hotel Landgoed Het Roode Koper te Ermelo, onder leiding van chef-kok Dennis van den Beld. Ook deze keuken is met een Michelinster bekroond.

Vijf jonge veelbelovende sous-chefs, werkzaam in gerenommeerde Nederlandse restaurants, kruisten de degens in deze door de Chaine des Rôtisseurs Bailliage des Pays-Bas georganiseerde wedstrijd. De wedstrijd vond op 27 maart plaats in Leerhotel het Klooster te Amersfoort en werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Sligro, Pabst+Pabst, Rungis, Koppert Cress, Siegert en Hurricane.

De jonge gedreven deelnemers kregen een ‘black box’ met voor hen eerder onbekende ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen diende te worden samengesteld. Eerste onderdeel van de wedstrijd bestond uit het schrijven van het menu, waarna 3,5 uur tijd was voor het bereiden van de gerechten.

Beoordeeld werd op twee aspecten:
  • In de keuken werd beoordeeld op de techniek van het koken en het gebruik van de materialen. Ook werd op efficiënt werken, reinheid en organisatie gelet.
    Dick Middelweerd, meesterkok van de Treeswijkhoeve** en Joost den Ouden, chefkok Leerhotel Het Klooster beoordeelden deze aspecten.
  • Een deskundige jury, bestaande uit Culinair Specialist Jolanda van der Jagt, Mario Blom,  Cees Dorland en Maarten Matti, beoordeelden vervolgens op presentatie, originaliteit en smaak.

Winnaar Michel Oude Booijink zal worden uitgezonden naar de internationale competitie van de Chaine des Rôtisseurs, die op 8 september 2017 in Frankfurt zal plaatsvinden. Hij zal zich daar meten met de landelijke winnaars van de wedstrijden die de Chaîne des Rôtisseurs wereldwijd heeft gehouden.

De prijsuitreiking vond plaats, voorafgaand aan, en in gezelschap van 57 deelnemers, een door Leerhotel Het Klooster verzorgd diner. Bereiding en serveren geschiedde door studenten van het Leerhotel.

Wij danken de FNV Horecabond voor het gebruik mogen maken van hun foto's.