Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie en Dîner Amical  bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort

feb

17

Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie en Dîner Amical bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort

Chers Consœurs et Confrères,

Na de vorige succesvolle Jeunes Chefs Competities, met als winnaars in 2017 Michel Oude Booijink van Landhuishotel De Bloemenbeek, in 2018 Rick Stehr van Landhuis Hotel Carelshaven en vorig jaar Jelle Horst van La Provence* gaat onze Bailliage voor de vierde keer een Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd organiseren.

De wedstrijd en prijsuitreiking zullen op maandag 17 februari a.s. gehouden worden in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort. Er zullen zes jonge koks aan deze wedstrijd deelnemen, de jonge chefs zijn werkzaam bij De Bloemenbeek, By Chiel, Château St. Gerlach, Kasteel Engelenburg, La Provence en De Mandemaaker. De winnaar zal dit najaar worden uitgezonden naar de internationale wedstrijd die dan in Parijs, Frankrijk wordt gehouden. 

Dit jaarlijkse evenement biedt jonge chef-koks de mogelijkheid om hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten aan te tonen. Het geeft ook de mogelijkheid de 'Jeunes Chefs’ hun talenten en creativiteit in een internationale arena te tonen.
 
Elke deelnemer krijgt een identieke ‘black box’ met daarin de ingrediënten waarmee een driegangenmenu voor vier personen dient te worden bereid, bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht.
 
De wedstrijd vindt ’s middags plaats, ’s avonds zal ter gelegenheid van dit evenement een driegangenmenu bereid en geserveerd worden door leerlingen van Leerhotel Het Klooster. Tijdens dit diner zal de winnaar bekend worden gemaakt. Aan het horecabedrijf van de winnende deelnemer wordt enige tijd later de Gerrit De Kiewit trofee overhandigd.

Dit hele evenement wordt door de leerlingen van Leerhotel Het Klooster begeleid en wordt gezien als een leerproject.
 
Programma
18.15 uur



 
Ontvangst in Grand Café Lambertus waarbij wij zullen worden ontvangen met een glas Cava en een drietal amuses:
  Loempia lolly van garnaal, sesam en kikkoman
  Nougatine van geitenkaas met bietenstroop 
  Steak tartaar met gerookte tomatenmayonaise 
18.45 uur
 
Aanvang Dîner Amical door de leerlingen van Leerhotel Het Klooster in
De Martinuskamer
 
MENU
 
Voorgerecht
Kroketje van konijn, abrikoos en spek, gegrilde pompoen, 
crumble van paddenstoelen, lavas mayonaise, vene cress
Château de Raousset Chiroubles
 
***
 
Hoofdgerecht
Sucade steak, gegrilde aardappel, crème van gerookte knolselderij, chip van truffelaardappel, 
koolraap met grove mosterd, zilveruitjes in balsamico, Madeira jus, afilla cress 
Château Pey la Tour Bordeaux Reserve
 
***
 
Dessert
Kokos-sinaasappel cheesecake, sinaasappel gel, anijs crumble,
witte chocolade bros, kokos-citroengras sorbet, atsina cress 
Gérard Bertrand Riversaltes

***
 
Koffie/thee en friandises
 
Adres Restaurant
Leerhotel Het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG Amersfoort
(033) 4678750
reserveringen@hetkloosterhotel.nl
www.hetkloosterhotel.nl
 
Parkeergelegenheid
Voor het hotel, indien men blijft overnachten kan gebruik worden gemaakt van de (gratis) overdekte parkeergarage.
 
Prijs diner   
€ 65,- p.p. 
 
Wilt u deelnemen aan dit evenement, dan dient u het bedrag van € 65,- p.p. vooraf over te maken vóór 10 februari 2020 op onze bankrekening: IBAN NL11 ABNA 0527 324 469 onder vermelding van: Diner Jeunes Chefs Amersfoort 2020.
 
Hotelovernachting
U kunt zelf bij het hotel een hotelkamer reserveren.
 
Kleding
Tenue de Ville met Chaînelinten

Aanmelden
Via onderstaande aanmeldknop of per e-mail aan info@chaine.nl.
 
Het bestuur van de Chaîne des Rôtisseurs hoopt u weer in groten getale welkom te mogen heten in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort.

 
Met vriendelijke groet,

Jan Wever
Jeunes Chefs Rôtisseurs Commissie