Kerstlunch bij Hotel Sofitel Legend the Grand in Amsterdam

dec

18

Kerstlunch bij Hotel Sofitel Legend the Grand in Amsterdam

Chers Consœurs et Confrères,

Zaterdag 18 december genoten 45 Chaîneleden en hun gasten van een mooie 5-gangen kerstlunch in Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. In eerste instantie stond een diner op het programma, maar door de maatregelen om corona in te dammen moesten restaurants na 17.00 uur dicht en werd het een lunch met hetzelfde menu.

Wij hadden geluk, want dezelfde zaterdagmiddag werd besloten tot een volledige lockdown. Onze lunch bleek daardoor voorlopig het laatste evenement voor The Grand te zijn geweest.

The Grand had de oude Raadzaal voor ons gereed gemaakt met drie lange, fraai in kerstsfeer aangeklede tafels, waaraan de deelnemers met 1,5 meter ruimte tussen de koppels zaten. Bij binnenkomst wees de kerstman de gasten hun plaats, maar gelukkig was genoeg gelegenheid voor onderling contact tijdens het champagneaperitief en de amuse.

Na zijn welkomswoord dankte Bailli Délégué Siebe Stellingwerff Beintema de afgetreden Baill Midden- en West-Nederland Jan Wever voor zijn inspanningen bij het organiseren van lunches en diners en medewerking aan het organiseren van de Jeunes Chefs wedstrijden. Omdat de lockdown de mogelijkheid om ’s avonds uit te gaan zijn verkeken kreeg Jan Wever een puzzel, met als thema wijn, om samen met zijn Kim de maken. 

Tussen het derde en vierde gerecht verzorgde het AJSO Trombone Trio, bestaande uit Daan Welle, Berend van Gurp en Fabian Vos, een muzikaal intermezzo. Dit viel zeer in de smaak , waarbij de finale, een medley uit West Side Story, liet horen hoe melodieus trombones kunnen klinken.

Leo Langeveld, Bailli Midden- en West-Nederland dankte de witte en zwarte brigades voor de heerlijke gerechten en de zeer prettige en kundige wijze van bediening.
 
M E N U
 

Mamachi, pompoen, macadamia, uienbouillon

Nederland, Chaam, Solaris, Dassemus 2019

***

Langoustine, eendenlever, knolselderij, Granny Smith, dashi


Oostenrijk, Burgenland, Grauburgunder, Umathum 2020

***

Heilbot, bloemkool, eekhoorntjesbrood, hazelnoot, Jus Bécasse


Frankrijk, Pays d’Oc, Chardonnay, La Cote Reserve 2019

***

Kalfsfilet, peterseliewortel, champignon, lange peper, chartreuse


Frankrijk, Côtes du Rhône, Chateau de Montfrin, Syrah, Crenache, Mourvèdre

***

Kers, pure chocolade, pistache, sinaasappel


Italië, Marche, Viscoile Cherries Sangiovese NV, Vinser de pergola Casanove, Corrado Tonelli

***

Koffie/thee en friandises