Kerstevenement bij De Gaffel In Valthe

dec

14

Kerstevenement bij De Gaffel In Valthe

Op zaterdag 14 december werd het kerstdiner van de Chaîne des Rôtisseurs gehouden bij Restaurant De Gaffel te Valthe in Drenthe.

Het diner werd voorafgegaan door een lezing van Professor Spek in het Hunebedcentrum te Borger. Professor Spek is en een expert in de landschapskunde verbonden aan de Universiteit in Groningen. Hij hield een fascinerende lezing over het ontstaan over de Drentse Hondsrug, de Drentse esdorpen, de laatste ijstijden alsmede de tijd van de hunebedbouwers en de turfstekers van de negentiende eeuw. Tijdens de pauze werden door Piet van den Bosch heerlijke hapjes geserveerd vergezeld door witte wijn.

De ontvangst in De Gaffel was om 18.30 uur met amuses en een Crémant de Bourgogne. Een achttal Drentse jachthoornblazers stond bij de ingang van de Gaffel om iedereen een warm welkom te heten in de sferen van het Drentse land.

Aan het kerstdiner namen 42 gasten deel en het vijfgangendiner was als volgt samengesteld:

 
MENU DE NOËL


Terrine van ganzenlever met gerookte paling en structuren van rode bieten.

Paulinshof Brauneberger Juffer Spatlese Trocken 2016, Riesling

 ***

Geschroeide tarbot, gebraseerde witlof en saus morilles
 Marinot Verdun, Les Quatre Fils Aymont, Chardonnay 

***

Gebraden roodpoot patrijs met buikspek van eigen Akkervarkens en gesmoorde zuurkool
Weingut Adeneuer, Ahrweiler Spätburgunder 2018, Pinot Noir/Spätburgunder

*** 

Geplukte ossenstaart met krokant gebakken kalfszwezerik, crème van knolselderij,
meloes ui, spruit en verse pasta met eigen jus

Domaine de la Charbonnière, Cote de Rhône 2018, Blend van het wijnhuis

 ***

Warme ‘Appeltaart’, sorbet van Braeburn appel en bereidingen van amandel
Musset Roullier, La Royauté 2017, Chenin Blanc  

*** 

Koffie & thee met friandises

 
Het diner werd onderbroken door een muzikaal intermezzo van violiste en sopraan Lonne Pondman. Haar repertoire bestond uit een afwisseling van prachtige zang en vioolmuziek variërend van kerstliederen tot opera. Het was een betoverend optreden in een geweldige ambiance.

Na afloop werden de witte en zwarte brigade geleid door respectievelijk Roderick Seubers en Amanda Rixtum bedankt door de Bailli Regional Maarten Westerhof. Het was een zeer geslaagd diner met prachtige biologische kwaliteitswijnen.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde afsluiteng van een mooi jaar voor de Chaîne des Rôtisseurs.

Met vriendelijke groet,
 
Maarten Westerhof
Bailli Régional Noord- en Oost-Nederland