Virtueel Dîner Amical door Restaurant Villa de Duinen

jan

30

Virtueel Dîner Amical door Restaurant Villa de Duinen

Zondag 30 januari vanaf 19.00 uur genoten 26 deelnemers vanuit huiskamers van een smakelijk diner dat heel goed was voorbereid door Stefhan Raggers, Chef van Villa de Duinen te Noordwijk. De avond kreeg een heel bijzonder cachet doordat dezelfde ochtend Albert de Vink, tot zijn grote verrassing, was geëerd met een koninklijke onderscheiding. Hij werd Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn vele vrijwilligerswerkzaamheden voor de Protestantse Kerk. De deelnemers feliciteerden Albert natuurlijk allen van harte. 

Emile van der Linden haalde zelf zijn bestelling op, de overige werden door Michiel van der Horst en Siebe Stellingwerff Beintema rondgebracht. Hopelijk was dit de laatste keer dat we een virtuele Zoom bijeenkomst moesten houden. Elio Machillanda had net als bij eerdere gelegenheden de regie over de avond en stuurde iedereen naar break-out rooms en weer terug naar de hele groep. Dank Elio!

Stephan Raggers, de pas 27 jaar jonge Chef, vertelde het menu. Hij kreeg complimenten voor de wijze van presenteren van de gerechten, waarbij heel helder was aangegeven wat in de deelverpakking zat. Beter dan dit hebben we het nog niet gezien. En het was heerlijk!


Yvo Erades had wijnen bij de gerechten gekozen en daarover een mooie notitie geschreven.
Bijzondere wijnen en heel goed gekozen!M E N U
Voorgerecht

Zoete aardappel
groene kruiden – tuinboon

of
Zalm
Japanse hollandaise – nori – koriander

Tussengerecht
VichyssoiseVis – Hollandse garnaaltjes
of
Vlees – San Daniel
of

Vega

Hoofdgerecht

Ossenhaas
rode wijn – pommes Anna – witlof
of

Knolselderij
aioli nootjes – rode uit – brickdeeg


Dessert

Hazelnoot
tartelette – pure chocolade -karamel
optioneel
selectie van kazen

Wijnen

Bij voorgerecht en vichyssoise
Monte del Frà, Custoza 2019


Bij hoofdgerecht
Grand Vin de Bourgogne
Château Cap Saint Martin, 2018


Bij nagerecht
Valcros Banjuls


Met eenheid van stemmen werd besloten dat Villa de Duinen de Chaîne oorkonde verdiende, die ook hen aan deze mooie avond zal herinneren.