De Groene Lantaarn opgenomen in culinaire wereldtop

feb

11

De Groene Lantaarn opgenomen in culinaire wereldtop

Restaurant De Groene Lantaarn uit Staphorst is opgenomen in de kring van Les Grandes Tables du Monde. Tijdens een exclusief galadiner in Parijs, werden patron-cuisinier Jarno Eggen en gastvrouw en echtgenote Cindy gefeliciteerd door de grootste levende chefs ter wereld. „Een onbeschrijfelijke eer!”, zei Jarno tegen De Telegraaf. Van Les Grandes Tables du Monde, die een eigen gids heeft over de 192 leden in 23 landen, kunnen alleen twee- en driesterren-zaken lid worden. Vervolgens bepalen enkele topchefs zelf wie onder hen kan zorgen voor ’onvergetelijke culinaire ervaringen’ en daardoor behoren tot het puntje van de top. In dit geval zijn Jarno en Cindy voorgedragen door Jonnie & Thérèse Boer van De Librije (***). 

 
In ons land maken alleen De Librije (***) in Zwolle en Inter Scaldes (***) in Kruiningen deel uit van Les Grandes Tables du Monde. De Groene Lantaarn, met twee Michelin-sterren**, heeft zich daar nu bijgevoegd. 


Bailli Délégué Siebe Stellingwerff-Beintema, is enorm trots op Jarno, Cindy en het team van De Groene Lantaarn. Hij heeft hen ook een gelukswens namens de Chaîne gestuurd. Hij roept in herinnering dat de Chaîne ook van enorm goede lunches heeft genoten in 2019, 2021 en 2023 bij De Groene Lantaarn.  

Leve De Groene Lantaarn!
Vive la Chaîne! 

 Bron: De Telegraaf 06-02-2024


Jeroen Haver

Chargé de Presse Potentiel