Uitermate geslaagde lunch bij De Groene Lantaarn

okt

02

Uitermate geslaagde lunch bij De Groene Lantaarn

Op zaterdag 2 oktober genoten 33 leden en hun gasten van een heel mooie lunch bij Restaurant De Groene Lantaarn in Staphorst. De Groene Lantaarn, het restaurant van Cindy Borger en Jarno Eggen, is door Michelin met 2 sterren gewaardeerd. Het zeer hoog niveau waarop we ons verheugden werd volledig waargemaakt.

Cindy Borger ontving ons met haar medewerkers hartelijk. Het mooie weer maakte het mogelijk op het terras de champagne en een vijftal amuses te genieten.

Dat Cindy dit jaar de Michelin Service Award, een onderscheiding die eenmaal per jaar wordt uitgereikt aan de meest gastvrije restauranthouder, terecht heeft verdiend werd in de loop van de middag duidelijk. Niet eerder maakte ik mee dat gasten, die speciale dieetwensen hadden, aparte menukaarten kregen. Die gasten kregen geheel aparte gerechten, niet enkel een kleine aanpassing aan dat van anderen. Heel bijzonder. Ook prettig waren de aparte kaartjes met daarop de geserveerde amuses. In het menu hieronder zijn die amuses vermeld.

Albert de Vink dankte Cindy en haar brigades voor de mooie lunch, waarna Bailli Délégué Siebe Stellingwerff Beintema onder dankbaar applaus van de aanwezigen de welverdiende oorkonde uitreikte. 

Bij vertrek kregen de gasten een zakje meel, gemalen op de molen van De Groene Lantaarn, waarmee ‘Jarno’s flensjes’ kunnen worden gemaakt.
 
M E N U

Champagne met amuses:
Kaasmandje en schapenkaas
Zalm en wakame
Hollandse garnaal en tzatziki
Rundertartaar, aardappel en jalopeno
Vitello tonnato


Hoefijzer likkepot

***

Amuse
Drop
Ganzenlever met drop en ingelegde kersen
Weingut Huff, Huxelrebe Auslese 2019, Rheinhessen

***

Tarbot
Met tomaat en citrus
Montunale, Turbiana, Lugana 2020

***

Ree
Diverse bereidingen van regionale ree
Brunel de la Gardine, Cairanne, Rhone 2019

***

Creme van verse room
Met chocolade, caramel en vanille
Karl Heinz Johner, Gewurztraminer Spätlese 2018


Daarbij huisgebakken brood van meel uit eigen molen met
Gezoeten boerenboter, zeewierboter en
 Champignonboter

***
Koffie en/of thee met huisgemaakte bonbons

***

  • Slider 1
  • Slider 2
  • Slider3