Over ons

Welkom op de homepage van de Nederlandse Bailliage van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs. De Nederlandse Bailliage maakt deel uit van de wereldwijde organisatie van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, die haar hoofdzetel in Parijs heeft. Meer dan 25 duizend mensen uit ruim zeventig landen zijn lid van de Confrérie. Met haar oprichting in het begin van de vijftiger jaren is de Nederlandse Bailliage van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs de oudste culinaire organisatie in ons land. Het ledenbestand kent zowel professionele leden zoals hotels en restaurants als niet professionele leden. Hierin onderscheidt de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs zich van andere culinaire organisaties.

Alle Bailliages wereldwijd organiseren periodiek evenementen in de vorm van lunches en diners, en dat in de betere restaurants waar “iets bijzonders” in de keuken gebeurt. Als regel wordt bij aangesloten professionele leden gegeten, danwel bij restaurants die de intentie hebben om deel uit te maken van de Confrérie. Menu en gerechten worden speciaal voor de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs samengesteld.

Naast deelname aan de in Nederland georganiseerde evenementen zijn leden van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs gerechtigd om deel te nemen aan alle Grand Chapitres die wereldwijd door de verschillende Bailliages worden georganiseerd. Een Chapitre is een meerdaags evenement met nadruk op zowel culinaire geneugten alsook culturele zaken.

Het lidmaatschap van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs biedt de gelegenheid om met gelijkgestemden de interesse voor de gastronomie en culinaire cultuur te delen. De praktijk leert dat hieruit vele persoonlijke en internationale vriendschappen groeien. Aan de aangesloten professionele leden biedt de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs de mogelijkheid om hun vaardigheden en creativiteit te tonen aan publiek dat dit op waarde weet te schatten. Leden van de Confrérie wereldwijd blijken frequente reizigers die ook tijdens hun buitenlands verblijf graag in aangesloten restaurants eten. De websites die de meeste Bailliages onderhouden zijn voor aangesloten professionele leden dan ook perfecte media om hun restaurant, menukaart, specialiteit en mogelijk ander nieuws onder internationale aandacht te brengen.

Wanneer u als 'amateur' of als hotelier/restaurateur belangstelling heeft voor het lidmaatschap van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs kunt u met ons contact opnemen via e-mail.

Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué a.i.