Chiel de Boer winnaar Jeunes Chefs Competitie 2024

jun

05

Chiel de Boer winnaar Jeunes Chefs Competitie 2024

Chiel de Boer wint Jeunes Chefs Competitie 2024

Chiel de Boer (22) souschef van restaurant By Chiel in Zutphen heeft op 13 mei jl. de editie 2024 van de Jeunes Chefs Competitie gewonnen.  Deze kookwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de nationale afdelingen van Chaîne des Rôtisseurs en is bedoeld als stimulans voor jonge talentvolle (sous)chefs.  Als winnaar mag Chiel de Boer Nederland vertegenwoordigen op de internationale Jeunes Chefs Competitie (JCC) van Chaîne des Rôtisseurs later dit jaar in Budapest.

Blackbox
Dit jaar waren 2 chefs geselecteerd voor de Nederlandse finale: Chiel de Boer van restaurant By Chiel uit Zutphen en Damon Exterkate van restaurant De Bloemenbeek uit De Lutte. De wedstrijd vond plaats bij restaurant Carelshaven in Delden.

De chefs moeten binnen een bepaalde tijd gerechten opdienen met ingrediënten afkomstig uit een black box. Zij hebben dus vooraf geen weet van wat daar in zit. Dit jaar was de black box gevuld met onder andere poulet-noir, rogvleugel, perzik, ruby chocolat, long-pepper, shi-take, oesterzwammen en zwarte knoflook. De chefs kregen 30 minuten de tijd om op basis hiervan een 3-gangen-menu op te stellen. Daarna hadden de chefs ca. 3 uur de tijd om hun gerechten aan de jury te presenteren.

Tijdens hun bereidingen werden de jonge chefs beoordeeld op manier van werken, hygiëne, snij- en kooktechniek en duurzaamheid. Daarnaast zijn de gerechten beoordeeld op smaak, creativiteit, temperatuur, cuisson en opmaak. Het werd een close-finish waarbij Chiel net iets meer punten behaalde dan Damon.

Koksbuis
Als beloning voor hun deelname aan deze spannende wedstrijd werden beide finalisten na afloop in een gloednieuwe kombuis gehesen met Chaîne-logo en in de fraaie tuin van Carelshaven op de foto gezet.
Budapast
Als winnaar zal Chiel in september afreizen naar Budapast waar de internationale World JCC wordt gehouden. De deelnemende chefs zullen daar op dezelfde criteria worden beoordeeld nadat hen een black box is overhandigd. Chiel zal worden begeleid door Bas Jonker, voormalig creative souschef van restaurant Carelshaven in Delden, die vorig jaar ons land vertegenwoordigde op de internationale JCC.

Jury & Sponsors

De jury bestond dit jaar uit onder andere Bas Jonker, voormalig Creative Souschef Carelshaven, Piet van den Bosch, Culinair Adviseur Jaarbeurs (voorzitter), en Siebe Stellingwerff Beintema, Bailli Délégué Chaîne des Rôtisseurs Pays-Bas.

De organisatie dankt hartelijk de bedrijven en organisaties die geholpen hebben deze editie tot een succes te maken: Bidfood, Restaurant Carelshaven, Carl Siegert, Chaud Devant Horecakleding, Hurricane Bedrijfskleding, Koppert Cress, Pabst & Hagendoorn, Rungis AGF, Sligro en Wüsthof.
Bekijk nieuwsitem
World Chaîne Day 2024 - 20 april

apr

16

World Chaîne Day 2024 - 20 april

International World Chaîne Day

De Wereld Chaîne Dag vindt elk jaar eind april plaats en brengt leden van de Chaîne samen die willen deelnemen aan een feestelijke dag en elkaar willen ontmoeten in een unieke context.  Dit jaar valt WCD op 20 april

Onze Belgische zusters en broeders organiseren die dag een old timers rit in de Vlaamse wijnvelden gevolgd door een lekkere lunch. Nederlandse leden zijn van harte welkom! Graag registreren via bijgaande link.  
https://www.eventbrite.be/e/2004-world-chaine-day-with-oldtimers-ride-huiskamerrestaurant-postelein-tickets-863002703317

Meer informatie over International World Chaîne Day: 
https://newsonline.chainedesrotisseurs.com/story/3266/world-chaine-day-2024.html


Vive la Chaîne! 
 
Bekijk nieuwsitem
Déjeuner Amical bij The Millèn*

apr

13

Déjeuner Amical bij The Millèn*

Zaterdag 25 Mei 2024

Déjeuner Amical bij The Millèn* in RotterdamRestaurant The Millèn* is sinds 2018 in het bezit van één Michelin ster.  
Speciaal voor Chaîne des Rôtisseurs en haar vrienden opent chef-kok en eigenaar Wim Severein zijn deuren op deze zaterdagmiddag. 

Dus kom genieten van een culinaire lunch met ons en vrienden, midden in het hart van Rotterdam, in de iconische Millenniumtoren, op de eerste verdieping van het Rotterdam Marriott Hotel. Programma
13:00  uur : Ontvangst
13:30 uur : Lunch of Diner
16:00 uur : Einde evenement

Het menu zal op een later moment bekend gemaakt worden. 
 
Prijs     : € 140,-- p.p.
Kleding : Smart Casual
Adres : Restaurant The Millèn 
Weena 686
3012CN Rotterdam
Tel. 010 – 4302333
www.restaurantthemillen.nl

Parkeergelegenheid : Parkeergarage Schouwburgplein 2, te bereiken via de Weenatunnel, of de Q-Park garage Weena.
Of laat de auto thuis en kom met de trein.
Bekijk nieuwsitem
Verslag Dîner Amical bij SOFA Maastricht

mrt

01

Verslag Dîner Amical bij SOFA Maastricht

Zaterdag 24 februari genoten 29 leden en gasten van de Chaîne bij Restaurant SOFA in Maastricht van een heel gezellige avond met een mooi en zeer smaakvol menu.
 

 

Bekijk nieuwsitem
Jeunes Sommeliers Competitie 2024

feb

18

Jeunes Sommeliers Competitie 2024

De Jeunes Sommeliers Competitie 2024 zal dit jaar plaatsvinden in Lissabon, Portugal van 16-20 oktober. Om logistieke redenen is de locatie veranderd van Canada naar Portugal. 

De Nederlandse voorronde vindt plaats op zondagochtend 24 maart in Zutphen in aansluiting op de ALV.  Alle professionele leden hebben een aanschrijving hierover ontvangen. De organisatie van de Nederlandse voorronde is in handen van Echanson Yvo Erades. 
Bekijk nieuwsitem
  • Slider 1
  • Slider 2
  • Slider3