Michel Oude Booijink wint de Jeunes Chefs Competition

mrt

28

Michel Oude Booijink wint de Jeunes Chefs Competition

Michel Oude Booijink is de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs 2017 geworden. Michel is werkzaam in de met een Michelinster bekroonde keuken van het Landhuishotel Bloemenbeek in de Lutte. Hij werkt daar onder leiding van SVH Meesterkok Michel van Riswijk.


 
Tweede werd Gert van der Heijden, werkzaam bij Hotel Landgoed Het Roode Koper te Ermelo, onder leiding van chef-kok Dennis van den Beld. Ook deze keuken is met een Michelinster bekroond.

Vijf jonge veelbelovende sous-chefs, werkzaam in gerenommeerde Nederlandse restaurants, kruisten de degens in deze door de Chaine des Rôtisseurs Bailliage des Pays-Bas georganiseerde wedstrijd. De wedstrijd vond op 27 maart plaats in Leerhotel het Klooster te Amersfoort en werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Sligro, Pabst+Pabst, Rungis, Koppert Cress, Siegert en Hurricane. Lees meer
Bekijk nieuwsitem
De Plonsclub kiest Boedapest

mrt

13

De Plonsclub kiest Boedapest

Op 12 maart kwamen de leden van de Plonsclub bijeen voor een lunch in Soesterduinen. Het is inmiddels een traditie om in maart te bepalen welk Grand Chapitre gezamenlijk bezocht gaat worden in het najaar. Dit jaar gingen de meeste stemmen naar het Grand Chapitre van Hongarije dat van 28 september tot en met 1 oktober gehouden gaat worden in Boedapest. (Let op: er is ook een pre- en post-programma, u kunt dus al een paar dagen eerder starten en een paar dagen langer blijven.)

Alle leden van de Chaîne en hun gasten zijn welkom om deel te nemen. Het aanmelden voor het evenement doen alle leden individueel. Hiervoor kunt u de link gebruiken naar het registratieformulier. Hier vindt u het programma. U dient ook zelf te zorgen voor het vervoer naar Boedapest en uw hotel te boeken. Er zijn twee evenementenhotels: het Corinthia Hotel (vijf sterren) en het Continental (vier sterren). In het programma leest u hoe u deze hotels kunt boeken. U kunt ook zelf een hotel kiezen. Voordeel van de twee bovengenoemde hotels is dat daar de bus stopt die u naar alle evenementen brengt.

Mocht u besluiten deel te nemen aan het Grand Chapitre in Boedapest ontvang ik graag een mailtje aan info@chaine.nl, dan houd ik een overzicht bij van de Nederlandse deelnemers.

Vive la Chaîne!

Cressida Esmann-Hakvoort
Chancelier du Bailliage des Pays-Bas

Bekijk nieuwsitem
Internationale Grand Chapitres

dec

21

Internationale Grand Chapitres

Regelmatig ontvangen wij uitnodigingen voor Grand Chapitres over de hele wereld. Bekijk hier het overzicht van de Grand Chapitres van de komende maanden:
Bekijk nieuwsitem
To Clingendael

dec

01

To Clingendael

To Clingendael

On the way
to Clingendael
a big park in The Hague,
I saw on the street
along the chestnuts in flowers
a group of people.
First the proud mother, on a bike
after her the youngest son, on a bike
followed by his sister, his brother, on bikes
and another bike, another sister
pedaling in a straight line,
with at the end
as it fits, the proud father
on a bike, to show:
I am responsible,
I keep watch.

In the gardens
of Clingendael
I saw in the stream
between the high trees
and the azalea's in flower
a group of ducks.
First the proud mother, swimming
after her the biggest duckling, swimming,
followed by the second, the third, the fourth
duckling, swimming in a straight line
with, at the end
as it fits, the proud father
swimming, to show:
I am responsible,
I keep watch.

What is the difference 
between 'Family of Man'
and the duck's family?
The bike, of course!

Moshé Liba, uit: Travels with 'La Chaîne des Rôtisseurs'
Bekijk nieuwsitem