Michelinsterren 2021

mrt

30

Michelinsterren 2021

Chers Consœurs et Confrères,
    
Maandag 29 maart zijn de Michelinsterren bekend gemaakt. Elk jaar geeft het weer spanning voor de restaurateurs of zij hun ster(ren) behouden, of er een krijgen. En deze extra spanning is in deze coronatijd niet iets dat je nodig hebt. Gelukkig heeft de Michelinorganisatie begrepen dat we in heel bijzondere tijden leven en, mede doordat weinig bezoeken konden worden afgelegd, zijn de aanwezige sterren behouden.
   
Bij onze Nederlandse Bailliage mogen 10 restaurants, waarvan de hotelier of restaurateur lid van de Chaîne des Rôtisseurs is, zich in het bezit van één of twee sterren verheugen. 

Een overzicht:

- Twee Michelin sterren:
     De Groene Lantaarn in Staphorst. Cindy Borger werd tevens beloond met de Michelin Service Award voor uitmuntend gastheerschap, een bijzondere felicitatie waard.

- Een Michelin ster:
     De Bloemenbeek in De Lutte
     De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag
     Latour in Noordwijk aan Zee
     De Leuf in Ubachsberg
     De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht
     O&O in Sint Willebrord
     La Provence in Driebergen-Rijsenburg
     Het Roode Koper in Ermelo
     Zout & Citroen in Oosterhout

Ook een bijzondere vermelding waard zijn de restaurants die beloond zijn met een Bib Gourmand:
     Brasserie Le Nord in Bilthoven
     Élevé in Leeuwarden
     L'Auberge de Neercanne in Maastricht
     
Prettig te kunnen constateren dat 'onze' restaurants over heel Nederland te vinden zijn. Wij hebben de restaurants een persoonlijke brief met onze felicitaties gestuurd.
Bekijk nieuwsitem
DÎNER AMICAL VAN BRASSERIE LE NORD - VIRTUEEL EVENEMENT

mrt

01

DÎNER AMICAL VAN BRASSERIE LE NORD - VIRTUEEL EVENEMENT

Zaterdagavond 27 februari hebben 49 leden en gasten van de Chaîne des Rôtisseurs genoten van een virtueel diner dat chef-kok Gregory Nicole van Restaurant Le Nord voor hen heeft bereid. Rond half een 's middags zijn in Bilthoven de menu's afgehaald en gebracht naar de deelnemers elders in Nederland, van Noord-Brabant tot Noord-Holland. Om half zeven werd de Zoom sessie geopend en schoof iedereen aan. Gregory Nicole gaf een korte uitleg over het menu. 

Genoten werd van een amuse van eendenlever, vervolgens botervis, lichtgerookte rundertartaar, als hoofdgerecht een gekonfijte eendenbout en afgerond met een kaasplateau en een chocoladetaartje. Drie wijnen vergezelden de gangen: een Pouilly Fumé Les Chaumiennes, een Pinot Noir van Louis Latour en een Côte du Rhone Esprit Barville. Prima keuzen, die goed aansloten bij de gerechten. 


Zeer veel complimenten werden tijdens het diner gehoord. Zeer veel waardering was voor de prima verzorging; speciaal de perfecte manier waarop Gregory met de vaak lastige dieetwensen is omgegaan moet hierbij genoemd worden. De wijze van presenteren van de gerechten was ook zeer hoogstaand, mooi opgemaakt en verzorgde presentatie. De porties waren ruim, te ruim voor een aantal deelnemers, die daarom zondag nog van het dessert en de kazen genoten. 

Zaterdagavond 27 februari 2021 zijn dus veel mensen zeer gelukkig geworden van hun beslissing om aan dit virtueel diner deel te nemen.

De Chaîne des Rôtisseurs kijkt terug op een mooi evenement. Goed voor haar leden en goed voor Restaurant Le Nord! We kijken uit naar ons volgende evenement! 

Vive la Chaîne!

                    

 
Bekijk nieuwsitem
Foto's en verslagen van de evenementen

jul

10

Foto's en verslagen van de evenementen

Chers Consœurs et Confrères,

Wat was het heerlijk om weer te genieten van elkaars gezelschap en van verrukkelijke gerechten van De Bloemenbeek en Carelshaven. 

Het verslag en de foto's van de bijeenkomst staan op de website. Aangezien niet iedereen weet dat de foto's van alle evenementen op de website te vinden zijn wijs ik u nog even de weg:

Om de foto's en verslagen te bekijken gaat u op de website naar Evenementen (bovenaan de pagina), vervolgens klikt u rechtsonderaan de pagina in het Archief op het jaartal van het evenement dat u wilt bekijken (bijvoorbeeld 2020 voor de lunch bij De Bloemenbeek van 5 juli j.l.), alle evenementen staan onder elkaar, het verslag eerst en daaronder de foto's. U kunt ze bekijken en downloaden. 

Met vriendelijke groet,
Cressida Esmann-Hakvoort
Bekijk nieuwsitem
Overdracht Oostwegel Collection 

jan

15

Overdracht Oostwegel Collection 

Per 1 januari heeft Camille Oostwegel het stokje van zijn vader overgenomen als eigenaar en algemeen directeur van de Oostwegel Collection.
 


 
Van de Oostwegel Collection zijn het Kruisherenhotel, Château St. Gerlach en Château Neercanne aangesloten bij de Chaîne des Rôtisseurs. Op 1 maart staat er een Déjeuner Amical gepland bij het Kruisherenhotel in Maastricht. 

Op 2 januari was Camille te gast bij het radioprogramma Zakendoen van BNR Nieuwsradio over onder andere de overname. Dit interview is vastgelegd en hier terug te luisteren. 
Bekijk nieuwsitem
Nieuwe website live!

okt

14

Nieuwe website live!

Achter de schermen is er de afgelopen maanden door Cressida, Caroline, Rini en Siebe, hard gewerkt aan een nieuwe website. Deze website is gebruiksvriendelijker, moderner en overzichtelijker geworden. De grootste verandering is dat u zich via de website kunt aanmelden voor evenementen. Het adres is als vanouds www.chainedesrotisseurs.nl, maar voor het gemak kunt u ook www.chaine.nl gebruiken. 
Bekijk nieuwsitem