Siebe Stellingwerff Beintema benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

apr

26

Siebe Stellingwerff Beintema benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Na de sterrenregen van maandag waar Château Neercanne werd verrast met een Michelinster en bijna alle bij de Chaîne aangesloten restaurants hun Michelinster en Bib Gourmands mochten behouden, volgde vandaag de lintjesregen. Ik mocht - in het diepste geheim - aanwezig zijn bij de feestelijke plechtigheid in Warmond waar onze Bailli Délégué Siebe Stellingwerff Beintema, die dacht een boottochtje te gaan maken met zijn familie, werd verrast met de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

  
 
Al ruim anderhalf jaar geleden benaderde Siebes dochter Anke mij met de vraag of ik wilde beschrijven waar de rol van onze voorzitter bij de Chaîne uit bestaat. Naast zijn inzet voor de Chaîne heeft Siebe voor de Rotary onder meer 2,75 miljoen euro ingezameld voor de actie End Polio Now met de verkoop van tulpenbollen en heeft hij gezorgd voor de plaatsing van kunstwerken in Voorhout. Ook heeft hij zich ingezet in besturen van de golfclub en bibliotheek. Een zeer verdiende onderscheiding dus. Van harte gefeliciteerd Siebe!Vive la Chaîne!

Cressida Esmann-Hakvoort
Chargée de Presse Honoraire

Bekijk nieuwsitem
Geen Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd dit jaar

apr

02

Geen Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd dit jaar

Chers Consœurs et Confrères,
 
Helaas hebben we moeten besluiten om de Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd dit jaar geen doorgang te laten vinden. Reden van dit besluit is dat slechts drie kandidaten zijn aangemeld. Dit aantal is niet voldoende voor de inspanningen van de betrokken organisatie, juryleden, medewerkers van de Culinaire Academie en sponsoren. 

We vinden dit jammer, speciaal voor de kandidaten die zich wel hebben aangemeld. De medewerking die de sponsoren, Culinaire Academie, juryleden en directies van de bedrijven die kandidaten beschikbaar stelden heb ik zeer op prijs gesteld.
 
Gevolg is dat het diner, dat aansluitend aan de wedstrijd op 15 mei in de agenda staat, geen doorgang zal vinden. We hopen dat volgend jaar zich meer kandidaten zullen aanmelden voor deze mooie wedstrijd, die de deelnemers een podium geef zich onderling te meten en de winnaar dat ook in internationale setting biedt.
 
Met vriendelijke groet, best regards,


Siebe STELLINGWERFF BEINTEMA
Bailli Délégué

Mob : +31 653310357
Mail : siebe@chaine.nl
Chaîne des Rôtisseurs - Pays Bas
www.chainedesrotisseurs.nl
Association Mondiale de la Gastronomie

 
Bekijk nieuwsitem
Cassis Wood Oil, Flore**

apr

01

Cassis Wood Oil, Flore**

Chers consœrs et confrères,
 
Zondag 26 maart hebben 35 deelnemers genoten van een bijzondere lunch in Hotel De L’Europe, verzorgd door chef Bas van Kranen van Flore**. Na afloop van de lunch kregen de deelnemers ter herinnering een flesje Cassis Wood Oil mee. Maar waarvoor is dat te gebruiken?
 
De Cassis Wood Oil is een aroma die inderdaad boven op een salade kan, maar ook een cocktail of bijvoorbeeld een dessert. Het is niet zo zeer dat dit gebruikt dient te worden als dressing/saus, dit is puur voor een aantal druppeltjes voor wat extra smaak en geur. Onwijs mooie manier om wat extra smaak toe te voegen aan een gerecht. 

Geniet!
 
———
 
35 guests of the Chaîne enjoyed Sunday March 26th a very inspiring lunch in Hotel De L’Europe, prepared by chef Bas van Kranen of Flore**. When departing, the quests received a bottle of Cassis Wood Oil. Question: What is it to be used for?

The Cassis Wood Oil is an aroma that can indeed be served on top of a salad, but also a cocktail or, for example, a dessert. It is not so much that this should be used as a dressing/sauce, this is purely for a few drops for some extra taste and smell. Very nice way to add some extra flavor to a dish.
 
Enjoy!
Bekijk nieuwsitem
Internationale Jeunes Sommeliers Competitie 2022 Wiesbaden

sept

18

Internationale Jeunes Sommeliers Competitie 2022 Wiesbaden

Internationale Jeunes Sommeliers Competitie 2022 Wiesbaden

Noor Krooshoop van Landhuishotel en Restaurant De Bloemenbeek vertegenwoordigde de Nederlandse Bailliage van de Chaîne des Rôtisseurs bij de Internationale Jeunes Sommeliers wedstrijd in Wiesbaden. Noor werd voor dit evenement professioneel voorbereid door onze Echanson Yvo Erades die samen met onze Conseiller Gastronomique Emile van der Linden haar tijdens dit evenement begeleiden.

De Jeunes Sommeliers Competitie werd dit jaar van 14 – 18 september gehouden, in combinatie met een prachtig Chapitre van de Duitse Bailliage in het historische Wiesbaden. Woensdag werden we hartelijk ontvangen in het luxe kuurhotel Nassauer Hof om daar tijdens het welkomsdiner kennis te maken met de 11 internationale kandidaten, hun begeleiders, de jury en uiteraard het organiserend comité: Marie Jones, Philip Evans en Klaus Tritschler.

Voor donderdag stond, om in stemming te komen, een bezoek gepland aan de “Weingut Fritz Allendorf”. De familie runt sinds de 13e eeuw één van de grootse wijngaarden in de Rheingau en zijn wereldberoemd om hun prachtige Rieslings. Daar werd genoten van de uitleg en de proeverij van een gevarieerd aantal bijzondere Rieslings.
  
In de middag stond Schloss Johannisberg in Geisenheim op het programma. De wijngaarden liggen geheel rondom het slot op de hellingen grenzend aan de Rijn. Na een indrukwekkend bezoek aan de immense wijnkelder, waar een wereldberoemde collectie wijnen vanaf 1748 ligt, stond uiteraard weer een prachtige proeverij op het programma. Verschillende Rieslings, van eenvoudige tot Grosse Lage (Grand Cru) en edelzoete wijnen aan toe. Alle kandidaten waren onder indruk van deze prachtige excursie en klaar voor de uitdaging die vrijdagochtend vroeg van start zou gaan. 
 


 
Want de start van de semi-finals stond vrijdag al om 8:00 uur op het programma met de theorie vragen en vanaf 9:30 met het praktisch gedeelte. In het praktische gedeelte konden ze hun kwaliteiten laten zien in table-service, wine & food pairing en service. Yvo en Emile hadden de eer om als gast aan één van de tafels te zitten en onder leiding van de jury voorzitter en Master Sommelier Brian Julyan een uitstekende performance van de kandidaten mee te maken. De semi finals werden afgesloten met een blind wijnproeverij waarna de jury zich ging beraden wie van de kandidaten zaterdag naar de finale zouden gaan. 
Zaterdagochtend na introductie van alle kandidaten bij het publiek bestaand uit vele Chaîne leden en begeleiders werden de 3 finalisten bekend gemaakt: Zweden, Groot-Brittannië en Zuid-Korea. Elke finalist kreeg op het podium de kans zijn kwaliteit te laten zien bij een aantal pittige testen. De finale werd afgesloten met de bekende Champagne service waarbij de kandidaten binnen enkele minuten 16 Champagne flûtes gelijkmatig moesten inschenken zonder glazen meerdere keren bij te schenken. Het spande erom maar uiteindelijk bleek de stoïcijnse Zweed Elliot Björkmann de beste Jeunes Sommelier van 2022 te zijn.


 
Na de prijsuitreiking werd de intronisatie van alle Jeunes Sommeliers op het podium voltrokken en onze stralende kandidaat Noor Krooshoop kreeg haar sommelierslint omgehangen door onze eigen Nederlandse Bailli Delégué Siebe Stellingwerff Beintema. De avond werd afgesloten met een galadiner in de balzaal van Nassauer Hof waar de plannen voor het volgend jaar alweer gesmeed werden. 


 
We kijken terug op een geslaagde deelname en een fantastisch OMGD evenement.

Bekijk nieuwsitem
RUTGER VAN DER HOEVEN VAN BRIDGES SOFITEL THE GRAND WINNAAR VAN DE JEUNES CHEFS COMPETITIE 2022

mei

18

RUTGER VAN DER HOEVEN VAN BRIDGES SOFITEL THE GRAND WINNAAR VAN DE JEUNES CHEFS COMPETITIE 2022

PERSBERICHT

Beverwijk, woensdag 18 mei 2022

Souschef restaurant Bridges Amsterdam naar internationale finale in Mexico

Rutger van der Hoeven wint prestigieuze kookwedstrijd
Rutger van der Hoeven heeft de vooraanstaande kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs van Chaîne des Rôtisseurs gewonnen. De souschef van restaurant Bridges in Amsterdam versloeg maandag 16 mei in Beverwijk vier jonge en talentvolle collega’s en mag in oktober Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Mexico.

Van der Hoeven was één van de vijf jonge en veelbelovende souschefs, die bij de Culinaire Academie Nederland in Beverwijk in actie kwamen tijdens de jaarlijkse kookstrijd. Hij werkt in de keuken van Bridges, het restaurant van hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. General manager Emmy Stoel laat weten ‘apetrots te zijn op het mooie resultaat van Rutger’.

Van 5 tot en met 8 oktober vertegenwoordigt Van Der Hoeven Nederland in de internationale finale in Mexico City, waar twintig landen strijden om de hoogste eer. Hij wordt daar begeleid door Sander de Vette van restaurant De Mandemaaker uit Spakenburg, de winnaar van vorig jaar.

De andere souschefs die in Beverwijk streden om de Nederlandse titel, werken in de keukens van De Mandemaaker in Spakenburg, Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo, Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte en Landgoed Hotel Carelshaven in Delden.

Alle deelnemers zijn beoordeeld door een keukenjury en een tasting jury. De keukenjury bestond uit Claudia Braxhoofden en Tim Middag. De tasting jury werd gevormd door Yolanda van der Jagt, Michel Sturkenboom, Liz Boers en Ted Janssen.

De Nederlandse editie van Jeunes Chefs Rôtisseurs is mede mogelijk gemaakt door Sligro, Culinaire Academie Nederland, Hurricane, Chaud Devant, Rungis, Koppert Cress, Carl Siegert, Pabst&Hagedoorn en Weusthof.

Over Chaîne des Rôtisseurs
Chaîne des Rôtisseurs is een vereniging met een goede smaak. Als lid lunch of dineer je in de betere restaurants in het land en de vereniging heeft als doel om gezamenlijk culinair te genieten op een vriendschappelijke wijze. De Chaîne heeft bijna 25.000 leden wereldwijd, verdeeld over 80 landen. Ieder land, ofwel iedere Bailliage, houdt maandelijks lunches en diners voor haar leden.


               


                                                  


                                                   


                        
Bekijk nieuwsitem