Restaurant Vroenhout Take Away

okt

19

Restaurant Vroenhout Take Away

Wij ontvingen onderstaand bericht van Restaurant Vroenhout:

Waarde gasten,
 
De verplichte, niet geheel onverwachte sluiting van de horeca voor ten minste vier weken laat ons natuurlijk niet onberoerd. Toch zitten we niet bij de pakken neer. Integendeel, wij presenteren take away.
 
Nico en zijn keukenbrigade verwennen u vanaf volgend weekeinde op afstand met gerechten van de kwaliteit en originaliteit die u van Vroenhout gewend bent. Wij doen het werk en u hoeft uw maaltijd alleen op te halen, op te warmen of een andere, kleine handeling te verrichten.
Bekijk nieuwsitem
Foto's en verslagen van de evenementen

jul

10

Foto's en verslagen van de evenementen

Chers Consœurs et Confrères,

Wat was het heerlijk om weer te genieten van elkaars gezelschap en van verrukkelijke gerechten van De Bloemenbeek en Carelshaven. 

Het verslag en de foto's van de bijeenkomst staan op de website. Aangezien niet iedereen weet dat de foto's van alle evenementen op de website te vinden zijn wijs ik u nog even de weg:

Om de foto's en verslagen te bekijken gaat u op de website naar Evenementen (bovenaan de pagina), vervolgens klikt u rechtsonderaan de pagina in het Archief op het jaartal van het evenement dat u wilt bekijken (bijvoorbeeld 2020 voor de lunch bij De Bloemenbeek van 5 juli j.l.), alle evenementen staan onder elkaar, het verslag eerst en daaronder de foto's. U kunt ze bekijken en downloaden. 

Met vriendelijke groet,
Cressida Esmann-Hakvoort
Bekijk nieuwsitem
Chaîne Contribution to the HORECA Industry

jun

02

Chaîne Contribution to the HORECA Industry

Chers Consœurs et Confrères,

During our last Board meeting, we have decided that we would like to find a way to support the HORECA industry via our professional members during these difficult times when they have been forced to close their venues. Whereas our first and foremost concern has of course been the health of our members and their families, we are also very much aware of the financial difficulties faced by our fellow colleagues in the restaurant and hotel industries.

Thus, since our limited resources inhibit us from significantly support all of them, the Board has approved a sole contribution of one thousand euros (€1.000,00) to a randomly chosen professional member that does represent a physical establishment.

Under the supervision of three (3) of our Board members, we have ran the random selection process among the list of establishments as shown in Appendix I. Kindly note that we have adjusted the list to avoid duplications in those cases where we had more than one representative for an establishment/group.

It is then a for me an honour to represent the Board in awarding a small and yet heartful contribution to our member:

Maître Restaurateur             Thijs Duindam      

Van                                       Restaurant Soester Duinen

Herein, the Chaîne des Rôtisseurs des Pays Bas formally awards you €1.000,-.

In The Netherlands, May 28, 2020.

Vive la Chaîne!

Siebe Stellingwerff Beintema
Baili Délégué a.i.

Bekijk nieuwsitem
Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee aan Mart Oude Luttikhuis van De Bloemenbeek

mei

15

Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee aan Mart Oude Luttikhuis van De BloemenbeekPERSBERICHT
Vrijdag 15 mei 2020

Souschef Mart Oude Luttikhuis en landhuishotel-directeur Raymond Strikker feestelijk in zonnetje gezet
Gerrit de Kiewit-trofee voor De Bloemenbeek na winst kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs
 

DE LUTTE – Raymond Strikker en Mart Oude Luttikhuis van Landgoedhotel De Bloemenbeek in De Lutte zijn beloond voor Marts zege tijdens de kookwedstrijd Jeunes Chefs. De pas 22-jarige Oude Luttikhuis won in februari de kookwedstrijd en kreeg vanwege de coronamaatregelen deze week de Gerrit de Kiewit-trofee overhandigd.
 
De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs vond plaats op 17 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd namen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. Winnaar Mart Oude Luttikhuis plaatst zich namens Nederland voor de internationale wedstrijd in Parijs. Die zou aanvankelijk later dit jaar plaatsvinden, maar is door de coronacrisis uitgesteld naar 2021.
 
De deelnemers
Aan de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition namen dit jaar deel:
·       Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)
·       Justin Paap van Restaurant By Chiel (Zutphen)
·       Stan Schoenmakers van Château St. Gerlach (Valkenburg)
·       Kjelte Slinkman van Kasteel Engelenburg (Brummen)
·       Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker (Spakenburg)
·       Sander Verberne van Restaurant La Provence (Driebergen)
 
De Bloemenbeek
Afgelopen week werd de Gerrit de Kiewit-trofee, behorend bij de titel, overhandigd aan de winnaars: Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. Uit handen van interimvoorzitter Siebe Stellingwerff Beintema van Chaîne des Rôtisseurskreeg eigenaar Raymond Strikker van De Bloemenbeek de trofee in handen.
 
Internationale finale
Winnaar Mart Oude Luttikhuis, die ten tijde van de wedstrijd in februari pas 21 jaar was, neemt in 2021 deel aan de internationale kookwedstrijd. ‘Voordien zal hij nog een aantal stages volgen bij sterrestaurants in Nederland en Engeland, zodat hij optimaal voorbereid is voor de internationale wedstrijd’, aldus Stellingwerff Beintema.
 
Over de wedstrijd
Het is de vierde keer dat de nationale wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs werd gehouden. In 2017 won Michel Oude Booijink (Landhuishotel De Bloemenbeek), in 2018 ging de titel naar Rick Stehr (Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven) en in 2019 won Jelle Horst (Restaurant La Provence).

Over Chaîne des Rôtisseurs
De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden. 

 
Bekijk nieuwsitem
Video Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee

mei

15

Video Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee

Bekijk hier de videoreportage van de uitreiking van de Gerrit de Kiewit Trofee aan Mart Oude Luttikhuis, souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. 
 
Bekijk nieuwsitem