Voorjaarsaanbieding De Nederlanden

mrt

01

Voorjaarsaanbieding De Nederlanden

*** Voorjaarsaanbieding ***



Hotel-Restaurant De Nederlanden* heeft voor de Chaîne leden een speciale voorjaarsaanbieding!


 

Bekijk nieuwsitem
Ledenkorting bij Culinaire Wijnreis

mrt

06

Ledenkorting bij Culinaire Wijnreis

Exclusieve ledenkorting bij Culinaire Wijnreis Duitsland 5-9 Mei 2024

Laat al je zintuigen verwennen tijdens deze unieke reis door de Duitse Rijnvallei langs vermaarde wijnhuizen en bijzondere uitbaters van gastronomie. 
Bekijk nieuwsitem
Siebe Stellingwerff Beintema benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

apr

26

Siebe Stellingwerff Beintema benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Na de sterrenregen van maandag waar Château Neercanne werd verrast met een Michelinster en bijna alle bij de Chaîne aangesloten restaurants hun Michelinster en Bib Gourmands mochten behouden, volgde vandaag de lintjesregen. Ik mocht - in het diepste geheim - aanwezig zijn bij de feestelijke plechtigheid in Warmond waar onze Bailli Délégué Siebe Stellingwerff Beintema, die dacht een boottochtje te gaan maken met zijn familie, werd verrast met de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

 



 
 
Al ruim anderhalf jaar geleden benaderde Siebes dochter Anke mij met de vraag of ik wilde beschrijven waar de rol van onze voorzitter bij de Chaîne uit bestaat. Naast zijn inzet voor de Chaîne heeft Siebe voor de Rotary onder meer 2,75 miljoen euro ingezameld voor de actie End Polio Now met de verkoop van tulpenbollen en heeft hij gezorgd voor de plaatsing van kunstwerken in Voorhout. Ook heeft hij zich ingezet in besturen van de golfclub en bibliotheek. Een zeer verdiende onderscheiding dus. Van harte gefeliciteerd Siebe!



Vive la Chaîne!

Cressida Esmann-Hakvoort
Chargée de Presse Honoraire

Bekijk nieuwsitem
Geen Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd dit jaar

apr

02

Geen Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd dit jaar

Chers Consœurs et Confrères,
 
Helaas hebben we moeten besluiten om de Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd dit jaar geen doorgang te laten vinden. Reden van dit besluit is dat slechts drie kandidaten zijn aangemeld. Dit aantal is niet voldoende voor de inspanningen van de betrokken organisatie, juryleden, medewerkers van de Culinaire Academie en sponsoren. 

We vinden dit jammer, speciaal voor de kandidaten die zich wel hebben aangemeld. De medewerking die de sponsoren, Culinaire Academie, juryleden en directies van de bedrijven die kandidaten beschikbaar stelden heb ik zeer op prijs gesteld.
 
Gevolg is dat het diner, dat aansluitend aan de wedstrijd op 15 mei in de agenda staat, geen doorgang zal vinden. We hopen dat volgend jaar zich meer kandidaten zullen aanmelden voor deze mooie wedstrijd, die de deelnemers een podium geef zich onderling te meten en de winnaar dat ook in internationale setting biedt.
 
Met vriendelijke groet, best regards,


Siebe STELLINGWERFF BEINTEMA
Bailli Délégué

Mob : +31 653310357
Mail : siebe@chaine.nl
Chaîne des Rôtisseurs - Pays Bas
www.chainedesrotisseurs.nl
Association Mondiale de la Gastronomie

 
Bekijk nieuwsitem
Cassis Wood Oil, Flore**

apr

01

Cassis Wood Oil, Flore**

Chers consœrs et confrères,
 
Zondag 26 maart hebben 35 deelnemers genoten van een bijzondere lunch in Hotel De L’Europe, verzorgd door chef Bas van Kranen van Flore**. Na afloop van de lunch kregen de deelnemers ter herinnering een flesje Cassis Wood Oil mee. Maar waarvoor is dat te gebruiken?
 
De Cassis Wood Oil is een aroma die inderdaad boven op een salade kan, maar ook een cocktail of bijvoorbeeld een dessert. Het is niet zo zeer dat dit gebruikt dient te worden als dressing/saus, dit is puur voor een aantal druppeltjes voor wat extra smaak en geur. Onwijs mooie manier om wat extra smaak toe te voegen aan een gerecht. 

Geniet!
 
———
 
35 guests of the Chaîne enjoyed Sunday March 26th a very inspiring lunch in Hotel De L’Europe, prepared by chef Bas van Kranen of Flore**. When departing, the quests received a bottle of Cassis Wood Oil. Question: What is it to be used for?

The Cassis Wood Oil is an aroma that can indeed be served on top of a salad, but also a cocktail or, for example, a dessert. It is not so much that this should be used as a dressing/sauce, this is purely for a few drops for some extra taste and smell. Very nice way to add some extra flavor to a dish.
 
Enjoy!
Bekijk nieuwsitem
  • Slider 1
  • Slider 2
  • Slider3