Jeunes Sommeliers Competitie 2024

feb

18

Jeunes Sommeliers Competitie 2024

De Jeunes Sommeliers Competitie 2024 zal dit jaar plaatsvinden in Lissabon, Portugal van 16-20 oktober. Om logistieke redenen is de locatie veranderd van Canada naar Portugal. 

De Nederlandse voorronde vindt plaats op zondagochtend 24 maart in Zutphen in aansluiting op de ALV.  Alle professionele leden ontvangen een aanschrijving hierover. De organisatie van de Nederlandse voorronde is in handen van Echanson Yvo Erades. 

Het idee van de Jeunes Sommeliers Competition is om jong sommelier talent met behulp van de Chaîne serieuze stappen te laten zetten in zijn of haar sommeliers carrière.

De wedstrijd staat open voor jonge Sommeliers die zich nog verder aan het ontwikkelen zijn en in principe werkzaam zijn bij een restaurant dat aangesloten is bij de Chaîne des Rôtisseurs. De jonge Sommelier is tenminste 21 jaar oud en niet ouder dan 27 op de dag van de start van de Internationale finale op 16 oktober 2024 in Lissabon.

De winnaar van dit evenement gaat als Nederlandse afvaardiging naar de internationale competitie die start op woensdag 16 oktober in Lissabon, Portugal. De kosten voor deelname aan de internationale competitie worden gedragen door de Nederlandse Bailliage van de Chaîne des Rôtisseurs.

In Lissabon is een aantrekkelijk programma georganiseerd waarbij naast een semi finale en een spannende finale ook ruimte is voor leerzame bezoekjes en wijnproeverijen. Het programma in Lissabon eindigt met een intronisatie van de aanwezige jonge sommeliers als lid van de Chaîne en de OMGD en een gezamenlijk Gala diner.

De jonge Sommelier moet tijd krijgen om zich op de wedstrijd voor te bereiden. De Nederlandse winnaar zal nog extra begeleiding krijgen van de Nederlandse Bailliage om zich voor te bereiden op de internationale wedstrijd. Het programma sluit zoveel mogelijk aan bij de eisen van de internationale wedstrijd. De Echanson van de Nederlandse Bailliage, Yvo Erades, is verantwoordelijk voor de organisatie van de nationale wedstrijd en zal ook de winnaar voorbereiden voor en begeleiden op het internationale event.

Kandidaten worden getoetst op hun kennis van wijn en drank. De vaardigheden bij het adviseren en uitserveren van de dranken aan tafel. Natuurlijk komt het herkennen van de wijnen ook uitgebreid aan bod. Een professionele jury beoordeelt de deelnemers volgens de internationale standaards die aansluiten op het gehanteerde niveau bij de internationale wedstrijd.

Meer informatie over de Jeunes Sommeliers Competitie 2024 in Portugal vind je hier.  

 Vive les Jeunes Sommeliers!

Jeroen Haver
Chargé de Presse Potentiel 

  • Slider 1
  • Slider 2
  • Slider3