Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee aan Mart Oude Luttikhuis van De Bloemenbeek

mei

15

Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee aan Mart Oude Luttikhuis van De BloemenbeekPERSBERICHT
Vrijdag 15 mei 2020

Souschef Mart Oude Luttikhuis en landhuishotel-directeur Raymond Strikker feestelijk in zonnetje gezet
Gerrit de Kiewit-trofee voor De Bloemenbeek na winst kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs
 

DE LUTTE – Raymond Strikker en Mart Oude Luttikhuis van Landgoedhotel De Bloemenbeek in De Lutte zijn beloond voor Marts zege tijdens de kookwedstrijd Jeunes Chefs. De pas 22-jarige Oude Luttikhuis won in februari de kookwedstrijd en kreeg vanwege de coronamaatregelen deze week de Gerrit de Kiewit-trofee overhandigd.
 
De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs vond plaats op 17 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd namen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. Winnaar Mart Oude Luttikhuis plaatst zich namens Nederland voor de internationale wedstrijd in Parijs. Die zou aanvankelijk later dit jaar plaatsvinden, maar is door de coronacrisis uitgesteld naar 2021.
 
De deelnemers
Aan de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition namen dit jaar deel:
·       Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)
·       Justin Paap van Restaurant By Chiel (Zutphen)
·       Stan Schoenmakers van Château St. Gerlach (Valkenburg)
·       Kjelte Slinkman van Kasteel Engelenburg (Brummen)
·       Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker (Spakenburg)
·       Sander Verberne van Restaurant La Provence (Driebergen)
 
De Bloemenbeek
Afgelopen week werd de Gerrit de Kiewit-trofee, behorend bij de titel, overhandigd aan de winnaars: Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. Uit handen van interimvoorzitter Siebe Stellingwerff Beintema van Chaîne des Rôtisseurskreeg eigenaar Raymond Strikker van De Bloemenbeek de trofee in handen.
 
Internationale finale
Winnaar Mart Oude Luttikhuis, die ten tijde van de wedstrijd in februari pas 21 jaar was, neemt in 2021 deel aan de internationale kookwedstrijd. ‘Voordien zal hij nog een aantal stages volgen bij sterrestaurants in Nederland en Engeland, zodat hij optimaal voorbereid is voor de internationale wedstrijd’, aldus Stellingwerff Beintema.
 
Over de wedstrijd
Het is de vierde keer dat de nationale wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs werd gehouden. In 2017 won Michel Oude Booijink (Landhuishotel De Bloemenbeek), in 2018 ging de titel naar Rick Stehr (Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven) en in 2019 won Jelle Horst (Restaurant La Provence).

Over Chaîne des Rôtisseurs
De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden. 

 
Bekijk nieuwsitem
Video Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee

mei

15

Video Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee

Bekijk hier de videoreportage van de uitreiking van de Gerrit de Kiewit Trofee aan Mart Oude Luttikhuis, souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. 
 
Bekijk nieuwsitem
Maatregelen van de Chaîne des Rôtisseurs ten aanzien van de Coronacrisis

mrt

19

Maatregelen van de Chaîne des Rôtisseurs ten aanzien van de Coronacrisis

Maatregelen van de Chaîne des Rôtisseurs ten aanzien van de Coronacrisis
 
Chers Consœurs et Confrères,
 
Het doet ons verdriet te moeten melden dat wij al onze activiteiten tot na de zomer moeten annuleren. Wij hebben hierover overleg gepleegd met verschillende restaurateurs. Dit betreft de lunch bij Le Nord in Bilthoven op 18 april, de Algemene Ledenvergadering met aansluitend de lunch bij Lauswolt in Beesterswaag op 2 mei en het Grand Chapitre in Oost-Nederland van 4 t/m 7 juni 2020. 

Wij hebben het voornemen deze evenementen te verplaatsen naar volgend jaar. Voor de Algemene Ledenvergadering zoeken we een alternatieve oplossing of we verplaatsen deze naar een zo spoedig mogelijke datum. Reeds voldane facturen voor deelname aan het Grand Chapitre zullen worden gerestitueerd. We houden de optie open om, indien begin mei blijkt dat de coronacrisis voldoende voorbij is, in juni een klein aangepast evenement in Oost-Nederland te organiseren. We willen als het enigszins mogelijk is daarmee onze professionele leden in hun bedrijfsvoering tegemoetkomen. 

Dit is geen lichtvaardige beslissing. De coronacrisis betekent een groot verlies voor onze professionele leden en de gehele hospitality industrie. Wij zijn echter van mening dat deze maatregelen in lijn zijn met de adviezen van het RIVM en nodig zijn om de gezondheid en veiligheid van onze leden, het personeel van onze gastheren en de algemene volksgezondheid te beschermen in het licht van deze wereldwijde pandemie. De internationale reizen die vereist zijn voor sommige van onze evenementen brengen risico's met zich mee in de huidige omstandigheden. We blijven de situatie volgen en we kijken uit naar het moment dat we de activiteiten kunnen hervatten. Ondertussen zijn onze gedachten en goede wensen bij iedereen die door het virus is geraakt.

Wij leven mee met onze professionele leden in deze zware tijd. Wij roepen al onze leden op gebruik te maken van de initiatieven die geboden worden als het kopen van afhaalmaaltijden en cadeaubonnen om zo onze professionele leden te steunen. Wij zullen initiatieven melden op onze nieuwspagina op de website. 


Met vriendelijke groet,

Cressida Esmann-Hakvoort
Chargée de Presse

Bekijk nieuwsitem
De Nederlanden* verkoopt opwarmmaaltijden!

mrt

18

De Nederlanden* verkoopt opwarmmaaltijden!

Koop uw opwarmmaaltijden, bereid door Wilco Berends en zijn team van De Nederlanden bij Landwaart Culinair, Maertensplein 21a in Maartensdijk!

Bekijk hier het filmpje op nu.nl.
 
Bekijk nieuwsitem
Team Bloemenbeek biedt zich aan als hulpverlener!

mrt

18

Team Bloemenbeek biedt zich aan als hulpverlener!

IN DE AANBIEDING:

TEAM VAN DE BLOEMENBEEK BIEDT ZICH SPONTAAN AAN ALS VRIJWILLIGER VOOR OPVANG KINDEREN EN ANDERE HULPBEHOEVENDEN!!

Lieve mensen,

Terwijl u misschien wel met een schuin oog naar enkele vrolijke foto’s van De Bloemenbeek en een deel van haar toegewijde medewerkers van nog niet zo heel lang geleden kijkt ziet de wereld er voor allen plots heel anders uit. De Corona crisis zet de mondiaal én ook in ons veilig geachte Nederland inmiddels alles op z’n kop!

Artsen en andere zorgverleners gaan mondiaal tot hun uiterste in pogingen om talrijke mensenlevens te redden. Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek ontkomt natuurlijk ook niet aan de talrijke annuleringen en vraaguitval van reserveringen. Inmiddels hebben wij daardoor en de lock down ook collectief werktijdverkorting aan moeten vragen voor alle ca. 45 vaste medewerkers.... Lees verder

 

Bekijk nieuwsitem