Jeunes Chefs Competitie in de pers

feb

19

Jeunes Chefs Competitie in de pers

Verschillende media publiceerden een artikel over de Jeunes Chefs Competitie:
 
Bekijk nieuwsitem
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs 

feb

17

Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs 

AMERSFOORT - De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar.
 
In Leerhotel Het Klooster in Amersfoort streden zes jonge chefs maandag 17 februari om de titel Jeunes Chefs Rôtisseurs. Deze wedstrijd is een jaarlijkse kookcompetitie voor veelbelovende souschefs. Zij tonen hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten.
Uitslag 2020
1. Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek te De Lutte 
2. Sander Verberne van Restaurant La Provence te Driebergen 
3. Kjelte Slinkman van Kasteel Engelenburg te Brummen


De jury laat weten onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit en de geleverde prestaties. Oude Luttikhuis maakte als voorgerecht makreel in zuren met gepofte prei, structuren van tomaat en een jus van mango en paprika.
Zijn hoofdgerecht was piepkuiken via de rug uitgebeend met daarbij aardpeer, een compote van aubergine, gebakken asperge, crème van kippenlever en sjalot, en gerookte eierdooier. Als nagerecht serveerde Oude Luttikhuis gekarameliseerde appel met ijs van noten en gebakken chocolade.
Zowel de keuken- als de tastingjury was lovend over de gebruikte technieken, de organisatie, de creativiteit en de smaken en texturen.

Internationale wedstrijd
Door het winnen van de landelijke titel mag Oude Luttikhuis ons land in september vertegenwoordigen tijdens de internationale wedstrijd. Die wordt gehouden in Parijs.

Over de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition
Iedere deelnemer kreeg een identieke black box vol ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen (voor-, hoofd- en nagerecht) moest worden gemaakt. De wedstrijd en prijsuitreiking vonden plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De wedstrijd was overdag en de prijsuitreiking tijdens het avonddiner.

Het deelnemersveld bestond uit:
  • Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)
  • Justin Paap van Restaurant By Chiel (Zutphen)
  • Stan Schoenmakers van Château St. Gerlach (Valkenburg)
  • Kjelte Slinkman van Kasteel Engelenburg (Brummen)
  • Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker (Spakenburg)
  • Sander Verberne van Restaurant La Provence (Driebergen)

De jaarlijkse wedstrijd was vorig jaar een prooi voor Jelle Horst van restaurant La Provence in Driebergen. In 2018 ging de titel naar Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden en in 2017 won Michel Oude Booijink namens Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte.

 
Bekijk nieuwsitem
Camille jr. volgt Camille sr. op: NRC

feb

10

Camille jr. volgt Camille sr. op: NRC

Lees in het NRC het artikel over de opvolging binnen de Oostwegel Collection, waar zoon het bedrijf overnam van vader.  

Wij feliciteren Camille sr. van harte met zijn 70ste verjaardag!


 
Bekijk nieuwsitem
Overdracht Oostwegel Collection 

jan

15

Overdracht Oostwegel Collection 

Per 1 januari heeft Camille Oostwegel het stokje van zijn vader overgenomen als eigenaar en algemeen directeur van de Oostwegel Collection.
 


 
Van de Oostwegel Collection zijn het Kruisherenhotel, Château St. Gerlach en Château Neercanne aangesloten bij de Chaîne des Rôtisseurs. Op 1 maart staat er een Déjeuner Amical gepland bij het Kruisherenhotel in Maastricht. 

Op 2 januari was Camille te gast bij het radioprogramma Zakendoen van BNR Nieuwsradio over onder andere de overname. Dit interview is vastgelegd en hier terug te luisteren. 
Bekijk nieuwsitem
Het team van Het Roode Koper wint de gouden koksmuts van 2020

jan

14

Het team van Het Roode Koper wint de gouden koksmuts van 2020

Het team van Het Roode Koper uit Ermelo heeft vandaag de prestigieuze Gouden Koksmuts gewonnen! Het team bestond uit Dennis van den Beld, Michel Oude Booijink en Tomas Nipius. Michel won toen hij nog bij zijn vorige werkgever - De Bloemenbeek - werkte de Nederlandse Jeunes Chefs Competitie en werd tweede in de internationale Jeunes Chefs Wedstrijd. 

Wij feliciteren het team van Het Roode Koper van harte met deze geweldige prestatie!

https://lekker.nl/nieuws/dit-lekker500-restaurant-wint-nk-gouden-koksmuts-2020
Bekijk nieuwsitem