By Chiel verhuist naar de historische binnenstad van Zutphen

jul

07

By Chiel verhuist naar de historische binnenstad van Zutphen

Chiel Dohmen en Johanneke van den Brink openen op donderdag 19 juli a.s. de deuren van hun restaurant By Chiel aan het ‘s Gravenhof 5 in Zutphen. Wij feliciteren hen van harte! Tot snel!

U kunt hier het gehele bericht lezen.

Bekijk nieuwsitem
​Uitreiking Gerrit de Kiewit trofee

jun

06

​Uitreiking Gerrit de Kiewit trofee

Uitreiking Gerrit de Kiewit trofee aan Alco en Evelyn van Berkel van het Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven
Op dinsdag 5 juni werd de Gerrit de Kiewit trofee uitgereikt aan Alco van Berkel, Maîte Hôtelier van Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven.


De Gerrit de Kiewit trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het de eigenaar van het restaurant waar de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie van de Nederlandse Bailliage van de Chaîne des Rôtisseurs werkzaam is.

Met de trofee wordt waardering uitgesproken aan dit bedrijf. De deelnemer heeft een prestatie geleverd, maar ook het bedrijf waar hij als sous chef werkzaam is heeft een belangrijk aandeel in de kennis en ervaring die Rick Stehr heeft opgedaan. Lees hier het persbericht over de wedstrijd op 7 mei jl.
Bekijk nieuwsitem
Rick Stehr van Carelshaven wint Jeunes Chefs Competitie

mei

08

Rick Stehr van Carelshaven wint Jeunes Chefs Competitie

- PERSBERICHT - 
 
Souschef van Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven beste van Nederland
 
Rick Stehr van Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven in Delden is winnaar geworden van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie. De wedstrijd voor souschefs vond plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort en werd georganiseerd door de Chaîne des Rôtisseurs.

Winnaar Rick Stehr werkt bij Carelshaven onder leiding van chef-kok Daniel Nijkamp. Stehr wordt vanwege de nationale zege uitgezonden naar de internationale wedstrijd, die op 7 september wordt gehouden in Taiwan.


Tweede werd Wouter Braam, werkzaam bij Restaurant de Heeren van Harinxma van Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag, onder leiding van chef de cuisine Arjan Bisschop. Deze keuken is met een Michelinster bekroond.

De derde plaats ging naar Ralph Benneker, werkzaam bij Landhuishotel de Bloemenbeek in De Lutte, ook bekroond met een Michelinster en het restaurant waar ook de winnaar van de vorige editie van de Jeunes Chefs competitie, Michel Oude Booijink, werkzaam is. 

De Nederlandse afdeling van de Chaîne des Rôtisseurs, een internationale gastronomische organisatie, hield de wedstrijd op 7 mei voor jonge veelbelovende souschefs. 

De souschefs, niet ouder dan 26 jaar en werkzaam in gerenommeerde Nederlandse restaurants die zijn aangesloten bij de Chaîne des Rôtisseurs, kruisten de degens in de door de Chaîne des Rôtisseurs Bailliage des Pays-Bas georganiseerde wedstrijd. 

De wedstrijd vond op 7 mei plaats in Leerhotel het Klooster te Amersfoort en werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Leerhotel het Klooster, Sligro, Pabst & Pabst, Rungis, Koppert Cress, Siegert, Hurricane en Wüsthof.

De jonge gedreven deelnemers kregen een ‘black box’ met voor hen ieder onbekende ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen diende te worden samengesteld. Eerste onderdeel van de wedstrijd bestond uit het schrijven van het menu, waarna 3,5 uur tijd was voor het bereiden van de gerechten.

Beoordeeld werd op twee aspecten:
  • In de keuken werd beoordeeld op de techniek van het koken en het gebruik van de materialen. Ook werd op efficiënt werken, reinheid en organisatie gelet. Walter Rietbergen, executive chef van Hotel Huis ter Duin, en Joost den Ouden, chef-kok Leerhotel Het Klooster beoordeelden deze aspecten.
  • Een deskundige jury, bestaande uit culinair specialist Jolanda van der Jagt en Chaîneleden Mario Blom, Cees Dorland en Maarten Westerhof beoordeelden vervolgens op presentatie, originaliteit en smaak.

Rick Stehr zal worden uitgezonden naar de internationale competitie van de Chaîne des Rôtisseurs, die op 7 september 2018 in Taiwan zal plaatsvinden. Hij zal zich daar meten met de landelijke winnaars van de wedstrijden die de Chaîne des Rôtisseurs wereldwijd heeft gehouden. De Nederlandse winnaar van vorig jaar, Michel Oude Booijink, behaalde de indrukwekkende tweede plaats in de internationale competitie.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens een door Leerhotel Het Klooster verzorgd diner, waar 61 leden en gasten van de Chaîne des Rôtisseurs aan deelnamen. Bereiding en serveren geschiedde door leerlingen en medewerkers van het Leerhotel.

Meer informatie over de wedstrijd, de Chaîne des Rôtisseurs of een lidmaatschap vindt u op www.chaine.nl.
Bekijk nieuwsitem
Grand Chapitre Noord-Nederland 8-10 juni 2018

jan

01

Grand Chapitre Noord-Nederland 8-10 juni 2018

Van 8 tot en met 10 juni 2018 vindt ons Grand Chapitre plaats. Dit keer in onze drie noordelijkste provincies van ons land: Friesland, Groningen en Drenthe. We hebben geweldige restaurants bereid gevonden om onze lunches en diners te verzorgen en er is een gevarieerd cultureel programma samengesteld.

Wij hopen u in groten getale te mogen ontmoeten van 8 tot en met 10 juni!

Hieronder staan de links naar de brochure met alle informatie omtrent het evenement. U kunt zich hier aanmelden op de website. Gasten en niet-leden kunnen het registratieformulier hieronder openen, afdrukken, invullen en opsturen naar info@chaine.nl.
Bekijk nieuwsitem