Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee aan Mart Oude Luttikhuis van De Bloemenbeek

mei

15

Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee aan Mart Oude Luttikhuis van De BloemenbeekPERSBERICHT
Vrijdag 15 mei 2020

Souschef Mart Oude Luttikhuis en landhuishotel-directeur Raymond Strikker feestelijk in zonnetje gezet
Gerrit de Kiewit-trofee voor De Bloemenbeek na winst kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs
 

DE LUTTE – Raymond Strikker en Mart Oude Luttikhuis van Landgoedhotel De Bloemenbeek in De Lutte zijn beloond voor Marts zege tijdens de kookwedstrijd Jeunes Chefs. De pas 22-jarige Oude Luttikhuis won in februari de kookwedstrijd en kreeg vanwege de coronamaatregelen deze week de Gerrit de Kiewit-trofee overhandigd.
 
De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs vond plaats op 17 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd namen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. Winnaar Mart Oude Luttikhuis plaatst zich namens Nederland voor de internationale wedstrijd in Parijs. Die zou aanvankelijk later dit jaar plaatsvinden, maar is door de coronacrisis uitgesteld naar 2021.
 
De deelnemers
Aan de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition namen dit jaar deel:
·       Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)
·       Justin Paap van Restaurant By Chiel (Zutphen)
·       Stan Schoenmakers van Château St. Gerlach (Valkenburg)
·       Kjelte Slinkman van Kasteel Engelenburg (Brummen)
·       Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker (Spakenburg)
·       Sander Verberne van Restaurant La Provence (Driebergen)
 
De Bloemenbeek
Afgelopen week werd de Gerrit de Kiewit-trofee, behorend bij de titel, overhandigd aan de winnaars: Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. Uit handen van interimvoorzitter Siebe Stellingwerff Beintema van Chaîne des Rôtisseurskreeg eigenaar Raymond Strikker van De Bloemenbeek de trofee in handen.
 
Internationale finale
Winnaar Mart Oude Luttikhuis, die ten tijde van de wedstrijd in februari pas 21 jaar was, neemt in 2021 deel aan de internationale kookwedstrijd. ‘Voordien zal hij nog een aantal stages volgen bij sterrestaurants in Nederland en Engeland, zodat hij optimaal voorbereid is voor de internationale wedstrijd’, aldus Stellingwerff Beintema.
 
Over de wedstrijd
Het is de vierde keer dat de nationale wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs werd gehouden. In 2017 won Michel Oude Booijink (Landhuishotel De Bloemenbeek), in 2018 ging de titel naar Rick Stehr (Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven) en in 2019 won Jelle Horst (Restaurant La Provence).

Over Chaîne des Rôtisseurs
De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden. 

 
Bekijk nieuwsitem
Video Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee

mei

15

Video Uitreiking Gerrit de Kiewit Trofee

Bekijk hier de videoreportage van de uitreiking van de Gerrit de Kiewit Trofee aan Mart Oude Luttikhuis, souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. 
 
Bekijk nieuwsitem
Dinerbon van De Groene Lantaarn

mrt

18

Dinerbon van De Groene Lantaarn

Lieve gasten en relaties van de Groene Lantaarn!


In deze bijzondere tijden moeten wij creatief ondernemen.

Daarom bieden wij een dinerbon aan voor een prijs van 125,- euro p/p. De bon heeft een waarde van 210,- euro in de vorm van een 6 gangen menu incl. aperitief, wijnen, water en koffie service als afsluiting. Deze bonnen zijn niet geldig op zaterdagavond.

Velen van u kennen ons bedrijf en voor sommigen is dit een mooie kans om eens tegen een gereduceerd tarief kennis met ons te maken. Of u kunt de bonnen aan familie of relaties cadeau doen.

Bestel snel via onze website of bel 0522-463116.

Nu reserveren

Warme groet, Cindy Borger & Jarno Eggen

Gemeenteweg 364
7951 PG Staphorst
Telefoon 0522-463116.

Reserveren kan via www.degroenelantaarn.com/reserveren
 
Bekijk nieuwsitem
CARELSHAVEN FRIENDS VOUCHER

mrt

18

CARELSHAVEN FRIENDS VOUCHER

Lieve gasten van Carelshaven,

Zoals bekend moet alle horeca in Nederland de deuren sluiten tot tenminste 6 april 2020. Een noodzakelijke, maar ontzettende pijnlijke maatregel. Zowel persoonlijk - we doen niets liever dan in ons restaurant met onze passie bezig zijn - als zakelijk. Om deze 'spookweken' goed door te komen en de aandacht te richten op een toekomst waarin we u weer met mooie gastronomie mogen verwennen, hebben we een speciaal arrangement in het leven geroepen:

CARELSHAVEN FRIENDS voucher   
Een 5-gangen all-in arrangement van €230,- voor €200,- 
We bieden u de komende weken een tegoedbon/geschenkbon aan voor een all-in 5-gangen diner voor twee personen, inclusief aperitief, tafelwater, wijn en koffieservies tot besluit. Dit all-in diner ter waarde van €230,- is nu verkrijgbaar voor een vriendenprijs van €200,- De tegoedbon blijft twee jaar geldig.

KLIK HIER OM JE CARELSHAVEN FRIENDS VOUCHER TE BESTELLEN
Bekijk nieuwsitem
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs 

feb

17

Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs 

AMERSFOORT - De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar.
 
In Leerhotel Het Klooster in Amersfoort streden zes jonge chefs maandag 17 februari om de titel Jeunes Chefs Rôtisseurs. Deze wedstrijd is een jaarlijkse kookcompetitie voor veelbelovende souschefs. Zij tonen hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten.
Uitslag 2020
1. Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek te De Lutte 
2. Sander Verberne van Restaurant La Provence te Driebergen 
3. Kjelte Slinkman van Kasteel Engelenburg te Brummen


De jury laat weten onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit en de geleverde prestaties. Oude Luttikhuis maakte als voorgerecht makreel in zuren met gepofte prei, structuren van tomaat en een jus van mango en paprika.
Zijn hoofdgerecht was piepkuiken via de rug uitgebeend met daarbij aardpeer, een compote van aubergine, gebakken asperge, crème van kippenlever en sjalot, en gerookte eierdooier. Als nagerecht serveerde Oude Luttikhuis gekarameliseerde appel met ijs van noten en gebakken chocolade.
Zowel de keuken- als de tastingjury was lovend over de gebruikte technieken, de organisatie, de creativiteit en de smaken en texturen.

Internationale wedstrijd
Door het winnen van de landelijke titel mag Oude Luttikhuis ons land in september vertegenwoordigen tijdens de internationale wedstrijd. Die wordt gehouden in Parijs.

Over de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition
Iedere deelnemer kreeg een identieke black box vol ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen (voor-, hoofd- en nagerecht) moest worden gemaakt. De wedstrijd en prijsuitreiking vonden plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De wedstrijd was overdag en de prijsuitreiking tijdens het avonddiner.

Het deelnemersveld bestond uit:
  • Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)
  • Justin Paap van Restaurant By Chiel (Zutphen)
  • Stan Schoenmakers van Château St. Gerlach (Valkenburg)
  • Kjelte Slinkman van Kasteel Engelenburg (Brummen)
  • Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker (Spakenburg)
  • Sander Verberne van Restaurant La Provence (Driebergen)

De jaarlijkse wedstrijd was vorig jaar een prooi voor Jelle Horst van restaurant La Provence in Driebergen. In 2018 ging de titel naar Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden en in 2017 won Michel Oude Booijink namens Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte.

 
Bekijk nieuwsitem