Vroenhoutse wildavonden

okt

09

Vroenhoutse wildavonden


Vanaf 23 oktober tot en met 27 oktober kunt u bij restaurant Vroenhout genieten van een smakelijk  vijf gangen wild menu met bijpassende wijnen.

Op donderdag 24 oktober en vrijdag 25 oktober hebben wij wijnexpert bij uitstek, John de Nijs van Winebizz, bereid gevonden, om in het kader van smaak en wild deze combinaties toe te lichten.
 
Vijf gangen € 52,50
All in € 85,00 (aperitief, wijn, water, koffie en menu)
 
Aanvang tussen 18.00 uur en 19.00 uur
 
info@restaurantvroenhout.nl
Bekijk nieuwsitem
Verslag Dejeuner Amical Huis ter Duin, Noordwijk

sept

29

Verslag Dejeuner Amical Huis ter Duin, Noordwijk

Het verslag en de foto's van het Déjeuner Amical in Restaurant Latour * in Huis ter Duin, Noordwijk op 7 september jl. staan op de website. U kunt ze hier bekijken. 
Bekijk nieuwsitem
Souschef La Provence Driebergen in finale Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019

sept

26

Souschef La Provence Driebergen in finale Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019

Geen plek op podium, wel complimenten voor smaak en gaarheid
 
Jelle Horst heeft prima gepresteerd tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 in het Candadese Calgary. De souschef van sterrestaurant La Provence in Driebergen vertegenwoordigde Nederland in de internationale finale. De jury was zeer te spreken over de smaken en de gaarheid van zijn gerechten, al bleek dat niet voldoende voor een plek op het podium.
Donderdag 20 september vertegenwoordigde de talentvolle kok Nederland tijdens de internationale finale van de prestigieuze kookwedstrijd die een initiatief is van La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs.

 
Koken uit een black box
De 24 finalisten moesten in de finale een voor-, hoofd- en nagerecht serveren met producten uit een black box. ‘Een lastige black box’, aldus de Nederlandse finalist. ‘Snoekbaars, rode gamba’s, liesstuk van het rund, kwartel, squashpompoen, courgette, saskatoon bessen, perzik, honing en beluga linzen. Van alle ingrediënten moest minstens 50 procent van ieder product worden gebruikt. Daarnaast was er nog een assortiment aan producten, waarvan je gebruik mocht maken.’
 
Het menu
Jelle Horst koos in de internationale voor het volgende menu.
Voorgerecht: in beurre blanc gepocheerde snoekbaars, gemarineerde en gebakken gamba, salade van linzen, gemarineerde tomaat, courgette, basilicum en beurre blanc.
Hoofdgerecht: gebraden rund met stoof van het rund, op het karkas gegaarde kwartel, gekonfijt pootje van de kwartel, crème van pompoen, cantharellen en jus van cantharellen en miso.
Nagerecht: gelei van saskatoon bessen en honing, gepocheerde perzik, crumble van pure chocolade, vanilleparfait en geraspte saskatoon bessen.
 
‘Ik heb me vooral gefocust op de technieken, smaken en gaarheid. Helaas kwam ik in tijdnood. Omdat ik alles per se tijdig wilde meegeven, heb ik de borden niet zo kunnen opmaken als ik had gewild.’
Hoewel Jelle wat twijfels had over zijn optreden, bleek de jury van internationale topkoks heel positief. De smaken en de gaarheid van de producten waren goed. ‘Omdat tijdens de instructies was verteld dat het draaide om smaak, durfde ik zelfs te hopen op een plaats op het podium.’
 
Dat lukte helaas niet. Canada won in eigen huis, gevolgd door Engeland en Oostenrijk. Horst kijkt terug op een leuke en leerzame wedstrijd. ‘Chaîne des Rôtisseurs Nederland heeft me deze prachtige kans gegeven en ik kan het iedere jonge chef aanraden.’
 
Nederlandse finale
Jelle Horst was in februari de beste in de Nederlandse finale, waaraan werd deelgenomen door zes talenten. Ze kookten met ingrediënten uit een black box een voor-, hoofd- en nagerecht voor vier personen. De jury beoordeelde zowel zijn technieken en organisatie in de keuken als de originaliteit en smaak van de gerechten als beste.
 
Over de wedstrijd
De internationale Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition wordt al sinds 1977 jaarlijks gehouden en is een initiatief van La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs. Jelle Horst was de derde Nederlander die deelnam aan de internationale finale. In 2017 was Michel Oude Booijink de eerste landelijke winnaar en eindigde hij mondiaal op plaats 2. Tijdens de wedstrijd van volgend jaar neemt hij zitting in de internationale jury. Vorig jaar vertegenwoordigde Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden ons land.
Bekijk nieuwsitem
DÉJEUNER AMICAL BIJ DE GROENE LANTAARN** IN STAPHORST

sept

23

DÉJEUNER AMICAL BIJ DE GROENE LANTAARN** IN STAPHORST

Dit voorjaar zijn Jarno Eggen en Cindy Borger met de Groene Lantaarn verhuisd van Zuidwolde in Drenthe naar Staphorst in Overijssel. Net als in Drenthe hebben ze hier in Staphorst een royale gezellige ambiance met een kruiden– en groentetuin. Tevens staat er in hun tuin een oude molen die voor speciale gelegenheden dienst kan doen, maar ook graan zal gaan malen waarmee het brood en dergelijke ambachtelijk bereid kunnen worden. Ik nodig u graag uit voor de lunch op zaterdag 12 oktober.


Programma
12.30 uur  Ontvangst met Champagne en amuses
13.00 uur  Aanvang Déjeuner Amical
17.00 uur  Einde evenement
   
 
Jarno heeft een mooi menu samengesteld dat er als volgt uitziet:
 
MENU
 
Lever
Drop met lever en mandarijn 

***

„Plin"
Gevuld met Parmezaanse kaas en balsamico. Saus van eekhoorntjesbrood

***

Rund
met ossenstaart en eigen jus

***

Wentelteefje
met huisgemaakt vanille-ijs

***

Koffie/thee met friandises

  
Zodra bekend is welke wijnen bij de gerechten geschonken zullen worden, plaatsen wij deze op de website.
 
Adres De Groene Lantaarn 
  Gemeenteweg 364 
  7951 PG Staphorst
Telefoon 0522-46311
E-mail info@degroenelantaarn.com
Website www.degroenelantaarn.com
Parkeergelegenheid Gratis bij het restaurant
   
Kleding Tenue de Ville, leden met Chaînelint
Prijs € 130,00 per persoon
   

Aanmelden   
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail aan info@chaine.nl, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór 9 oktober 2019.  
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Maarten Westerhof
Bailli Régional Noord- en Oost-Nederland
 
Bekijk nieuwsitem
Jelle Horst naar Calgary

sept

14

Jelle Horst naar Calgary

Souschef La Provence in Driebergen Jelle Horst strijdt met 23 talenten om prestigieuze titel
Jelle Horst vertrekt dinsdag 17 september naar het Canadese Calgary om namens Nederland deel te nemen aan de internationale finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. Met 23 andere talenten strijdt de souschef van sterrestaurant La Provence in Driebergen vrijdag 20 september om de winst in deze prestigieuze kookwedstrijd.

Optimale voorbereiding
Jelle Horst moet het in de internationale finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 in Calgary opnemen tegen 23 andere getalenteerde chefs uit evenzoveel landen. Ze bereiden een driegangenmenu, dat wordt beoordeeld door een internationale jury van topkoks. De Nederlandse deelnemer wordt in Canada begeleid door Michel Oude Booijink, die twee jaar geleden in dienst van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte als tweede eindigde in de internationale finale. Om zich optimaal voor te bereiden, heeft Jelle Horst onder meer een week stage gelopen in Londen.
 

 
Nederlandse finale
Jelle Horst was in februari de beste in de Nederlandse finale, waaraan werd deelgenomen door zes talenten. Ze kookten met ingrediënten uit een black box een voor-, hoofd- en nagerecht voor vier personen. De jury beoordeelde zowel zijn technieken en organisatie in de keuken als de originaliteit en smaak van de gerechten als beste.

Over de wedstrijd
De internationale Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition wordt al sinds 1977 jaarlijks gehouden en is een initiatief van La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs. Jelle Horst is de derde Nederlander die deelneemt aan de internationale finale. In 2017 was Michel Oude Booijink de eerste landelijke winnaar en eindigde hij mondiaal op plaats 2. Vorig jaar vertegenwoordigde Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden ons land.

Over Chaîne des Rôtisseurs
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs is een vereniging van liefhebbers (amateurleden en professionals) van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Van ieder aangesloten restaurant of hotel is minimaal één medewerker lid, meestal de eigenaar of chef-kok.

Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie, waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Op de foto van links naar rechts: Jan Wever - Bailli Régional, Michel Oude Booijink - Winnaar Nationale Competitie 2017, Siebe Stellingwerff Beintema - Chargé de Missions, Jelle Horst - Winnaar Nationale Competitie 2019, André van Alten - Chef La Provence, Piet van den Bosch - Conceiller Gastronomique en Gerrit de Kiewit - Bailli Délégué.
Bekijk nieuwsitem