Maatregelen van de Chaîne des Rôtisseurs ten aanzien van de Coronacrisis

mrt

19

Maatregelen van de Chaîne des Rôtisseurs ten aanzien van de Coronacrisis

Maatregelen van de Chaîne des Rôtisseurs ten aanzien van de Coronacrisis
 
Chers Consœurs et Confrères,
 
Het doet ons verdriet te moeten melden dat wij al onze activiteiten tot na de zomer moeten annuleren. Wij hebben hierover overleg gepleegd met verschillende restaurateurs. Dit betreft de lunch bij Le Nord in Bilthoven op 18 april, de Algemene Ledenvergadering met aansluitend de lunch bij Lauswolt in Beesterswaag op 2 mei en het Grand Chapitre in Oost-Nederland van 4 t/m 7 juni 2020. 

Wij hebben het voornemen deze evenementen te verplaatsen naar volgend jaar. Voor de Algemene Ledenvergadering zoeken we een alternatieve oplossing of we verplaatsen deze naar een zo spoedig mogelijke datum. Reeds voldane facturen voor deelname aan het Grand Chapitre zullen worden gerestitueerd. We houden de optie open om, indien begin mei blijkt dat de coronacrisis voldoende voorbij is, in juni een klein aangepast evenement in Oost-Nederland te organiseren. We willen als het enigszins mogelijk is daarmee onze professionele leden in hun bedrijfsvoering tegemoetkomen. 

Dit is geen lichtvaardige beslissing. De coronacrisis betekent een groot verlies voor onze professionele leden en de gehele hospitality industrie. Wij zijn echter van mening dat deze maatregelen in lijn zijn met de adviezen van het RIVM en nodig zijn om de gezondheid en veiligheid van onze leden, het personeel van onze gastheren en de algemene volksgezondheid te beschermen in het licht van deze wereldwijde pandemie. De internationale reizen die vereist zijn voor sommige van onze evenementen brengen risico's met zich mee in de huidige omstandigheden. We blijven de situatie volgen en we kijken uit naar het moment dat we de activiteiten kunnen hervatten. Ondertussen zijn onze gedachten en goede wensen bij iedereen die door het virus is geraakt.

Wij leven mee met onze professionele leden in deze zware tijd. Wij roepen al onze leden op gebruik te maken van de initiatieven die geboden worden als het kopen van afhaalmaaltijden en cadeaubonnen om zo onze professionele leden te steunen. Wij zullen initiatieven melden op onze nieuwspagina op de website. 


Met vriendelijke groet,

Cressida Esmann-Hakvoort
Chargée de Presse