Déjeuner Amical bij By Chiel in Zutphen
Op zondag 19 november 2017 genoot de Chaine voor het eerst van een lunch in restaurant 'By Chiel' te Zutphen. Er hadden zich 39 mensen aangemeld. De ontvangst was uiteraard met bubbels en amuses.
Chiel en zijn witte en zwarte brigade hadden er duidelijk zin in. Chiel had een mooie lunch samengesteld met verrassende, mooie wijnen.
MENU
Dun gesneden licht gerookte zwaardvis met compote van groene tomaat en grapefruit
verfijnd met een crème van kaviaar
Lapostollle Vineyard Selection, Chardonnay, 2013 Vale Casablanca, Chile
Zacht gegaarde Nederlandse boerderijeend met gebakken ganzenlever, witlof en cantharellen
vergezeld met siroop van aceto balsamico en honing
Esterhazy Cuve Red 2014 , Hollandse meesters, Blau Frankisch, Austria
Hertenrug met gekonfijte zuurkool en aardappelwafel geserveerd met koffie-speculaassaus
Miolo Merlot Terroir 2011, D.O. Vale dos Venhedosc-Bento Goncalves Serra Gaucha, Brazil
Chocolade verrassing
Nectar Pedro Ximenez, Gonzales Byass, Jerez de la Frontera , Spanje
Thee en koffie met friandises
Tijdens de koffie werd Chiel met zijn witte en zwarte brigade door Maarten Westerhof toegesproken en werd de bekende herinneringsoorkonde overhandigd.
De leden en hun gasten konden terug kijken op een gezellige en smakelijke lunch. Vanaf nu streven we ernaar om om de paar jaar bij Chiel te lunchen of te dineren.
Met vriendelijke groet,
Maarten Westerhof
Bailli Regional Noord- en Oost-Nederland