Chers Consœurs et Confrères,
Graag nodigen wij u uit in te schrijven voor het Déjeuner Amical op 26 maart bij Hotel de L'Europe in Amsterdam. Robert-Jan Woltering is reeds lang lid van de Chaîne en is vorig jaar benoemd tot Managing Director. Daarmee is Hotel De L’Europe toegetreden tot onze familie.
Programma
12.30 uur |
|
|
Ontvangst |
13.00 uur |
|
|
Lunch |
15.30 uur |
|
|
Einde evenement |
M E N U
FLORE AMSTERDAM
Bas van Kranen heeft Bord'Eau omgevormd tot Flore, een restaurant dat volledig in het teken staat van zijn filosofie van bewustzijn. De vele natuurlijke elementen geven eigenheid aan het eigentijdse comfort van het decor. En dat is geen toeval. Zijn fascinerende en originele benadering van de natuur legt de nadruk op groenten, streekproducten en duurzaamheid. Biodynamische telers zijn vaste leverancier geworden en de chef heeft ook alle zuivelproducten uit zijn keuken verbannen. Zijn zoektocht naar oplossingen voedt zijn creativiteit en heeft geresulteerd in een zeer pure kookstijl.
Elk gerecht heeft verrassingen in petto, waar ‘Groenten van het moment’ als signatuurgerecht uitblinkt in precisie en diversiteit van 25 verschillende planten. De kleine bordjes houden je scherp tot de allerlaatste hap. De keuken van Bas van Kranen heeft persoonlijkheid en hij is duidelijk trots op het werken met Nederlandse producten. Hij heeft het vertrouwen om te koken zoals hij dat wil en zal u verrassen met een menu dat bestaat uit 50 verschillende groenten, kruiden en vruchten. ‘We serveren ons Botanisch menu dat bestaat uit verschillende groenten, kruiden en vruchten uit Nederland, Wouter Denessen heeft een dranken pairing samengesteld die bestaat uit fantastische Nederlandse wijnen, sappen en bieren.’
Prijs |
|
€ 150,- p.p. |
Kleding |
|
Tenue de Ville |
Adres |
|
Hotel De L‘Europe
Nieuwe Doelenstraat 2-14
1012 CP Amsterdam |
Tel: +31 (0)20 5311 608
Website: www.deleurope.com |
|
Parkeren |
|
Parkeren is mogelijk in Q-Park van de Stopera, Amstel 3, Amsterdam |
Aanmelden
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór 21 maart 2023.
Met vriendelijke groet,
Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué |
|
Adres: Nieuwe Doelenstraat 2-14 Amsterdam.
Aanvang: 12:30
Het diner op 25 februari 2023 van de Chaîne des Rôtisseurs in Restaurant De Soester Duinen werd door 34 leden en hun gasten bijgewoond. Eigenaren Esther en Thijs Duindam en ook chef-kok Tim Middag vierden na de carnavalsdagen van een welverdiende vakantie en waren dus niet aanwezig. Maar de keukenbrigade onder leiding van sous-chef Robert-Jan Zwiers en de witte brigade onder leiding van gastheer Ger Daman lieten ons niets tekort komen in het prettige restaurant, gelegen achter het prachtige natuurgebied de Soesterduinen. Een klassiek vier-gangen menu was door Tim Middag samengesteld waarvan, onder genot van bijpassende wijnen, door de aanwezigen werd genoten. Aan de vijf tafels werden zeer geanimeerde gesprekken gevoerd. Het was prettig weer oude en nieuwe vrienden aan tafel te zitten.
MENU
Tonijn – groene appel – radijs - dragonolie
Karl Pfaffmann, Riesling (Walsheim, Silberberg)
*
Ravioli – pecorino – artisjok – tomaat – micro groenten
Rutini San Felipe, Classic Chardonnay (Mendoza, Argentinië)
*
Rossini – ossenhaas – eendenlever – brioche – Madeira
Cantalici IGT, Sangiovese (Toscane, Italië)
*
Chocolade dessert
*
Koffie of thee naar keuze met friandises
Adres: Soesterbergsestraat 188 Soest.
Aanvang: 18:00
- English version below -
Chers Consœurs et Confrères,
Restaurant élevé van het Westcord WTC Hotel te Leeuwarden, biedt ons wederom een prachtig diner aan. Gelegen op op de bovenste verdieping hebben we een geweldig uitzicht over deze noordelijke stad. Daarnaast biedt het hotel speciaal voor Chaîneleden en hun eventuele gasten een promo regeling voor een overnachting aan.
- Ga daarvoor naar de website https://westcordhotels.nl/hotel/wtc-hotel-leeuwarden/
- Vul uw aankomst- en vertrekdatum in.
- Vul bij de promocode het volgende in: La Chaîne Des Rôtisseurs
- U kunt nu uw boeking verder afmaken.
- Voor verdere vragen kunt u terecht bij Jennie de Vries of de receptioniste van het hotel.
Programma
18.00 uur Ontvangst
18.30 uur Aanvang Diner
22.00 uur Einde evenement
MENU
Koude amuse
Bonbon van gekonfijte eend
Brioche eendenlever
Prosecco di valdobbiadene / Veneto / Italië
Warme amuse
Zalmforel á la minute gerookt
Knolselderij | gezouten citroen | kombu kaviaar
Brood
Huisgemaakt lavendelbrood | beure noisette | olijfolie
***
Langoustines
Pompoen | gember | mandarijn | vadouvan
Rijk’s Chenin Blanc / Tulbagh / Zuid-Afrika
***
Grietfilet
Schorseneren | hazelnoot | limoen
Clay Creek Chardonnay / California / Verenigde Staten
***
Wilde eend
Tamme kastanje | oerbiet | paddestoelen | jus van eendenlever
Barbera dÁlba / Piëmonte / Italië
***
Ossenhaas Friese Black Angus
Kalfszwezerik | peterseliewortel | rodekool | amandel | truffeljus
Fabre Montmayou Malbec / Mendoza / Argentinië
***
Souflé
Speculaas | peer | tonkaboon | citroen
Château Bellevue / Monbazillac Sud-Ouest / Frankrijk
***
Koffie/thee met friandises
Prijs |
€ 125,- per persoon |
Kleding |
Tenue de Ville met Châinelinten voor leden |
Adres |
Restaurant ÉLEVÉ |
|
Westcord Hotel
Heliconweg 52 |
|
8914 AT Leeuwarden |
E-mail |
leeuwarden@westcordhotels.nl |
Telefoon |
058-2334900 |
Parkeren |
Parkeerplaats gratis |
U kunt zich voor 24 januari 2023 aanmelden via onderstaande aanmeldknop op de website.
Met vriendelijke groet,
Harm Bodewes
Bailli Régional Zuid-Nederland
_____________________________________
Chers Consœurs et Confrères,
Restaurant Élevé of the Westcord WTC Hotel in Leeuwarden, once again offers us a wonderful dinner. Located on the top floor of the building, we have a great view over this northern city. In addition, the hotel offers a promo arrangement especially for Chaîne members and their guests.
• Go to the website
https://westcordhotels.nl/hotel/wtc-hotel-leeuwarden/
• Enter your arrival and departure date.
• Enter the following in the promo code: La Chaîne Des Rôtisseurs
• You can now complete your booking.
• For further questions, please contact Jennie de Vries or the hotel receptionist.
Program
6:00 PM Reception
6:30 PM Dinner
10:00 PM End of event
MENU
Cold Amuse
Duck Confit Monbon
Brioche Duck Foie Gras
Prosecco di Valdobbiadene / Veneto / Italy
Warm Appetizer
Salmon trout smoked à la minute
Celeriac | salted lemon | kombu caviar
Bread
Homemade lavender bread | beure noisette | olive oil
***
Langoustines
Pumpkin | ginger | mandarin | vadouvan
Rijk's Chenin Blanc / Tulbagh / South Africa
***
Brill fillet
Salsify | hazelnut | lime
Clay Creek Chardonnay / California / United States
***
Wild duck
Sweet chestnut | primal beet | mushrooms | duck liver gravy
Barbera dÁlba / Piedmont / Italy
***
Tenderloin Frisian Black Angus
Veal sweetbreads | parsley root | red cabbage | almond | truffle gravy
Fabre Montmayou Malbec / Mendoza / Argentina
***
Souflé
Speculoos | pear | tonka bean | lemon
Château Bellevue / Monbazillac Sud-Ouest / France
***
Coffee/tea with friandises
Price |
€ 125,- per person |
Attire |
Tenue de Ville with Chaîne ribbons for members |
Address |
Restaurant ÉLEVÉ |
|
Westcord Hotel
Heliconweg 52 |
|
8914 AT Leeuwarden |
E-mail |
leeuwarden@westcordhotels.nl |
Phone |
058-2334900 |
Parking |
Free parking available at the hotel |
You can register via the registration button below on the website before January 24, 2023
Sincerely,
Harm Bodewes
Bailli Régional South Netherlands
Adres: Heliconweg 52 Leeuwarden.
Aanvang: 18:00