Kerstdiner en wijnproeverij bij De Bloemenbeek * in De Lutte

dec

16

Kerstdiner en wijnproeverij bij De Bloemenbeek * in De Lutte

Chers Consœurs et Confrères,

Landhuis Hotel Restaurant 'De Bloemenbeek' heeft voor de Chaîne een kerstdiner samengesteld.

Voor dit kerstdiner hebben we onze Bloemenbeek Jeune Sommelier kandidaat van 2022, de charmante en vakbekwame Noor Krooshoop samen met onze Nederlandse Echanson, wijnkoper Yvo Erades gevraagd om beiden een gewaagd en spannend wijnarrangement te selecteren bij dit prachtige kerstmenu. Deze jonge mensen nemen het in een bescheiden competitie tegen elkaar op. Op een amicale wijze zullen zij u van de fijnste, verrassende begeleidende wijnen voorzien met bijbehorend commentaar. U krijgt daarbij zelf als fijnproever van de Chaîne de kans om tijdens deze avond uw oordeel te vellen over de mooiste combinaties.

Voor hen is dit de uitgelezen kans om wijn en spijs pairing naar een hoger niveau te tillen. Voor u zal het ongetwijfeld de ideale gelegenheid zijn om nog wat inspiratie op te doen voor uw eigen kerstwijnen. Een bijzonderheid is dat de chef-kok Michel van Riswijk op deze 16e december zijn 30 jarig jubileum als chef-kok bij de Bloemenbeek viert, waarbij hij de laatste 13 jaar voor een Michelinster heeft gezorgd

De Bloemenbeek beschikt over meerdere mooie overnachtingskamers waarin zij u graag zullen ontvangen. Gelieve een kamer zelf rechtstreeks bij het hotel te reserveren. 

Programma
17.00 uur   Ontvangst 
18.00 uur   Aanvang Kerstdiner
22.30 uur   Einde evenement
 

M E N U

 

Dutch yellow-tail
als tartaar en gepekeld met gepocheerde oester, mierikswortel en zuring
 
***

Hennen ei
gerookte eidooier, Twentse shiitake, knolselderij en wintertruffel

*** 

Kwartelfilet
Elzasser zuurkool, bitterbal van de boutjes en eigen jus

***

Kalfshaas
Krokante zwezerik, sukade, aardappel mousseline en pastinaak

***

Desserts from the Christmas tree
Dessert presentatie vanuit onze patisserie keuken

***

Koffie met friandises

 

Prijs € 175,- per persoon
Kleding Black tie, Gala met châinelinten voor leden
Adres Hotel Restaurant De Bloemenbeek
  Beuningerstraat 6
  7587 LD  de Lutte
Website www.bloemenbeek.nl
Telefoon +31 541 551 224
  Parkeerplaats gratis


U kunt zich aanmelden via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, graag voor 14 december 2023.

Met vriendelijke groet,

Harm Bodewes
Bailli Régional Zuid-Nederland

Adres: Beuningerstraat 6 De Lutte.
Aanvang: 17:00
Déjeuner Amical bij Restaurant Zout & Citroen* in Oosterhout

nov

25

Déjeuner Amical bij Restaurant Zout & Citroen* in Oosterhout

Chers Consœurs et Confrères,
 
Restaurant Zout en Citroen, sinds 2020 bekroond met een Michelinster, is gelegen in een parkachtige omgeving nabij het centrum van Oosterhout en enkele oude kloosters. Chef Bram Helleman heeft weer een mooi menu voor een lunch op 25 november samengesteld en ziet ons graag verschijnen.

Programma
12.30 uur   Ontvangst 
13.00 uur   Aanvang Lunch
17.00 uur   Einde evenement
 
Prijs € 140,- per persoon
Kleding Smart Casual met châinelinten voor leden
Adres Restaurant Zout & Citroen
  Ridderstraat 86
  4902 AC  Oosterhout
Website www.zoutencitroen.nl
Telefoon 0162-450806
Parkeren    Parkeerplaats gratis bij het restaurant



M E N U

Steak tartaar - cornichons - gerookte crème fraîche
Belper Knolle
Papegaai - Adi Badenhorst - Swartland - Zuid-Afrika

***

Snoekbaars - Bumbu Bali - Djeroet poeroet
Bouchot mossel - kokos
Chardonnay - Yardstick - Zuid-Afrika

***

Diamanthaas - bloemkool - pommes dauphinoise
dragon - jus de veau
Stylo - Bodega de Cubero - Old Vines Garnacha - Calatayud

*** 

Peer – Kardamon – Bergamot
Chenin Blanc - Moulin de Chauvigné - Loire - Coteaux du Layon

***

Koffie/thee met friandises

 
U kunt zich aanmelden via onderstaande aanmeldknop op de website, liefst zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor 22 november 2023.

Met vriendelijke groet,

Harm Bodewes
Bailli Régional Zuid-Nederland

Adres: Ridderstraat 28 Oosterhout.
Aanvang: 12:30
OMGD Tasting: Deep Dive into Super Tuscans

nov

17

OMGD Tasting: Deep Dive into Super Tuscans

Join our Echanson for an insightful masterclass, taking a closer look at Super Tuscan wines. These Tuscan producers challenged long-held winemaking traditions in the region, causing a stir with their use of international grape varieties. Today, however, their wines are among the world’s most desirable.

Price                € 55,- per person
Address           Noordman Wijnen, Haagweg 77, 2321 AA Leiden
Attire                Smart casual with medallion for members
E-mail              y.erades@chaine.nl
Phone.            06-22180750
Parking           Available on site


 
Adres: Noordman Wijnwinkels, Haagweg 77, 2321 AA Leiden.
Aanvang: 19:30
Déjeuner Amical bij De Groene Lantaarn** in Staphorst

okt

29

Déjeuner Amical bij De Groene Lantaarn** in Staphorst

Chers consoeurs et confrères,

Graag nodigen wij u uit voor een viergangenlunch op zondag 29 oktober 2023 bij Restaurant De Groene Lantaarn in Staphorst. De Groene Lantaarn van chef-kok Jarno Eggen en Cindy Borger als sommelier en gastvrouw is in het bezit van twee Michelin sterren. We kunnen ons een in 2019 gehouden Chapitre met overheerlijke gastronomische gerechten en een bezoek aan de molen nog goed herinneren.

Programma
13.00 uur Ontvangst met Champagne en amuses
13.30 uur Aanvang Déjeuner Amical
16.00 uur Einde evenement
 

M E N U

Zachte paté van kippenlever met Madeira en Port, gekarameliseerde appel en Calvados

***

Plin’s gevuld met garnaal en kreeft, champignon en verveine

***

Kalfstong in vinaigrette van pompoenpitolie en diverse groenten

***

Soufflé van framboos met roomijs

***

Koffie met huisgemaakte petit fours

Wijnarrangement

 

Adres Gemeenteweg 364, 7951 PG Staphorst
Telefoon 0522 463 116
E-mail info@degroenelantaarn.com
  www.degroenelantaarn.com
Parkeren naast het restaurant
Kleding Tenue de Ville, leden met Chaînelint
Prijs € 175,00 per persoon inclusief wijnarrangement


Aanmelden
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail aan info@chaine.nl, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór 22 oktober 2023.

Met vriendelijke groet,

Leo Langeveld
Bailli Régional Midden- en West-Nederland

Adres: Gemeenteweg 364 Staphorst.
Aanvang: 13:00
OMGD Tasting: Deep Dive into Margaux

okt

19

OMGD Tasting: Deep Dive into Margaux

The largest of the four main Médoc communes, Margaux is recognised as the home of some of the most alluring wines in the whole region. This evening is a chance to explore the commune in depth, tasting a range of wines from different vintages and producers. We will cover the different styles found within the commune and discuss whether there is a unifying character to the wines. Along the way we’ll discuss the 1855 Classification, second wines and vintage character, ending the evening in style with a magnificent 2010 Margaux.

Price                € 65,- per person
Address           Noordman Wijnen, Haagweg 77, 2321 AA Leiden
Attire                Smart casual with medallion for members
E-mail              y.erades@chaine.nl
Phone.            06-22180750
Parking           Available on site
Adres: Noordman Wijnwinkels, Haagweg 77, 2321 AA Leiden.
Aanvang: 19:30
GEANNULEERD Déjeuner Amical bij De Heeren van Harinxma*, Hotel Lauswolt in Beesterzwaag

sept

17

GEANNULEERD Déjeuner Amical bij De Heeren van Harinxma*, Hotel Lauswolt in Beesterzwaag

Evenement geannuleerd

Wegens het lage aantal aanmeldingen hebben we helaas moeten besluiten de lunch bij De Heeren van Harinxma te annuleren.

Het bestuur

***

Chers Consœurs et Confrères,

Graag nodigen wij u uit voor deelname aan een Déjeuner Amical op Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag. Met veel genoegen herinneren we aan de gastvrije ontvangst door Confrère Marc van Gulick bij eerdere evenementen, zoals het Grand Chapitre 2018. Nadien verhinderde de coronapandemie een bezoek. Fijn dat we nu weer u kunnen uitnodigen naar Friesland te komen.



Beter dan vermeld op de website van Landgoed Lauswolt kunnen wij u niet inspireren:
We verwelkomen u graag voor een culinaire ervaring in ons restaurant De Heeren van Harinxma. Hier kenmerken de gerechten zich door inspiratie uit het seizoen en het gebruik van pure producten. Onder leiding van Chef de Cuisine Arjan Bisschop worden deze ingrediënten met veel liefde en passie samengevoegd tot verfijnde gerechten vol smaak.

De Heeren van Harinxma is bekroond met een Michelinster.
Aansluitend zijn we welkom bij de opening van de beeldententoonstelling van Eja Siepman.


Programma
12.30 uur     Ontvangst met een glas Champagne en amuses
13.00 uur     Aanvang Déjeuner Amical
15.30 uur     Einde lunch

Aansluitend zal een beeldenexpositie van Eja Siepman in de tuin van Lauswolt worden geopend. Hiervoor zijn onze lunchgasten van harte uitgenodigd. Natuurlijk voorzien we iedereen van een feestelijk glas en wat hapjes.
Zie Eja Siepman:  https://www.ejasiepmanvandenberg.com/


M E N U

Salade van Noordzeekrab met krokante aardappel, waterkers, groene appel en Champagne

*

Op brioche gebakken rogvleugel met Pata Negra, artisjok en lichte jus van gevogelte en gerookte olijfolie

*

Gebraden Anjou duif met bitterbal van het gekonfijte pootje, crème van rozijnen, hazelnoot en eigen jus met zwarte thee

*

Ananas van de BBQ met mousse van lavendel, gekarameliseerd bladerdeeg en sorbet van boerenyoghurt en Timut peper

*

Koffie en thee met friandises


Informatie over de bijpassende wijnen volgt spoedig
 

Prijs        € 165,- p.p.
Kleding   Smart Casual met Chaîne linten
Adres   Landgoed Lauswolt
van Harinxmaweg 10
9244 CJ Beetsterzwaag
tel: +31 512 381 245
www.lauswolt.nl
Parkeergelegenheid      Op eigen terrein

Aanmelden   
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór dinsdag 12 september 2023.  

Met vriendelijke groet,

Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué 

Adres: Van Harinxmaweg 10 Beesterzwaag.
Aanvang: 12:30
Déjeuner Amical bij Landgoed het Roode Koper in Leuvenum, Ermelo

aug

27

Déjeuner Amical bij Landgoed het Roode Koper in Leuvenum, Ermelo

*** RECTIFICATIE ***

Per abuis stond in de uitnodiging die wij u toestuurden dat de lunch bij het Roode Koper gepland stond op 26 augustus. Dit moet zijn: zondag 27 augustus. Onze excuses voor deze verwarring. Hieronder plaatsen we de juiste uitnodiging. Wij hopen u in groten getale te mogen ontmoeten op 27 augustus aanstaande bij het Roode Koper in Leuvenum.

Chers Consœurs et Confrères,

Graag nodigen wij u uit in te schrijven voor het Déjeuner Amical op zondagmiddag 27 augustus bij Restaurant het Roode Koper te Leuvenum, Ermelo. Regelmatig hebben we de afgelopen jaren genoten van de gerechten die Executive Chef Dennis van den Beld ons bereidde, de laatste keer tijdens een versoepeling in de corona periode op 17 juli 2021, waarbij we de ALV en lunch konden genieten op het terras. De Michelinster, die het Roode Koper sinds 2015 droeg, is helaas dit jaar niet meer toegekend, maar de kwaliteit van de lunch zal weer op hoog niveau zijn.

Programma
12.30 uur      Ontvangst op het terras met een glas champagne en amuses
13.00 uur     Aanvang viergangen lunch
16.00 uur     Einde evenement
 
M E N U

AUBERGINE / TOM KHA
flan van aubergine – pijnboompit – zwarte knoflook
trompette de la mort – tom kha – paksoi
olie van koriander
Grauburgunder, Nico Esprenschied

*

NOORDZEE TARBOT
geconfijte tarbotfilet in beurre noisette – ‘nduja
marmelade van ui – bimi – krokante ui – macadamia
rasp van eidooier – saus van broccoli
Baron de Ley, Tres Viñas 2019

*

SIMMENTHALER RUND
dry aged entrecôte – ossenstaart – groene asperge
gnocchi – verbena – tuinboon – pistache – rode wijn jus
Château Carignan, Cadillac, 2019

*

PERZIK / CHOCOLADE
mousse van witte chocolade – gepocheerde perzik
anglaise van hooi – spongecake van chocolade
Luigi Einaudi, Moscato d’Asti, Piemonte, Italië

*

Afsluitend koffie en friandises



 
Prijs        € 165,- p.p.
Kleding   Smart Casual, leden met Chaînelinten
Adres


Telefoon
E-mail
Website
  Landgoed Het Roode Koper
Jhr. Dr. J.C. Sandbergweg 82
3852 PV Leuvenum, Ermelo
0577-407393
info@roodekoper.nl
www.roodekoper.nl
Parkeergelegenheid   Gratis bij restaurant

Aanmelden   
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór maandag 21 augustus 2023.

Met vriendelijke groet,

Leo Langeveld 
Bailli Régional Midden- en West-Nederland

Adres: Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg 82 Leuvenum, Ermelo.
Aanvang: 12:30
Déjeuner Amical bij De Gaffel in Valthe en extra bezoek beeldentuin Kasteel het Nijenhuis

jun

25

Déjeuner Amical bij De Gaffel in Valthe en extra bezoek beeldentuin Kasteel het Nijenhuis

Chers Consœurs et Confrères,

Graag nodigen wij u uit in te schrijven voor de lunch op zondag 25 juni bij Restaurant De Gaffel in Valthe. Eerdere ervaringen bij dit restaurant waren uitstekend en we komen graag weer terug.

Chef-kok Roderik Seubers en Gastvrouw-Sommelier Amanda Rixtum zien ernaar uit ons te ontvangen.

Restaurant De Gaffel is gevestigd in een Saksische boerderij uit ongeveer 1700. Het restaurant is prachtig gelegen op de glooiende Drentse Hondsrug aan de rand van het dorp Valthe, ongeveer 5 kilometer ten noorden van Emmen.

Sinds april 2003 is Roderik Seubers de eigenaar en chef-kok van Restaurant De Gaffel. Al op zeer jonge leeftijd raakte Roderik verliefd op zijn mooie vak. Samen met zijn opa kon hij uren in de keuken doorbrengen. Het was dan ook zijn opa die hem de fijne smaken leerde kennen. 

Gastvrouw en Sommelier Amanda Rixtum is al jaren het vaste gezicht van de bedieningsbrigade. Liefde voor wijn en lekker eten. Zij maakt het de gasten comfortabel in een ongedwongen huiselijke sfeer.

Aangezien de reistijd naar Restaurant De Gaffel vanuit West- en Zuid-Nederland vrij lang is, hebben we onderweg, op ongeveer een uur rijden voor Valthe, een koffiepauze ingelast. 

Kasteel het Nijenhuis in Heino, dat deel uitmaakt van het Zwolse Museum de Fundatie, opent om 11.00 uur, maar speciaal voor ons zal het museumcafé om 10.30 open gaan en hebben we de gelegenheid (een deel van) de beeldentuin te bezoeken.

Hannema’s Museumcafé is gevestigd in één van de voormalige koetshuizen van Kasteel het Nijenhuis. Het café heeft een prachtig terras met uitzicht over de beeldentuin. We kunnen hier genieten van koffie met wat lekkers en de beeldentuin bezoeken. Voor bezoek aan het kasteel zal ons de tijd ontbreken.
 

Programma
10.30  
  


 
uur  



 
  Samenkomen (voor hen die dat willen) in Hannema’s Museumcafé
van Kasteel het Nijenhuis
’t Nijenhuis 10, 8131 RD Heino/Wijhe
Koffie/thee en wat lekkers: de aanwezigen delen de kosten 
Bezoek aan de beeldentuin. Neem je Museumjaarkaart mee!
12.00 uur   Vertrek naar Valthe
13.15
13.45
16.30
uur
uur
uur
  Ontvangst met verschillende hapjes en amuses
Aanvang Lunch 
Einde evenement
  

M E N U

 
Marbré van kalf, rettich, radijs en verse wasabi
Les Quatre Fils AymontBourgogneChardonnay

***
 
Dikke schol gebakken op zuurdesem, bospeen en kerrie
Charles Gonnet,Vin de Savoie, Chignin, Jacquère

***
 
Procureur en wang van het Gaasterlander Kruidenvarken, groene asperges, tuinbonen en onze huisgemaakte jus
Rive DroiteCôte du Rhône, Grenache Noir

***
 
Aardbei & ananas, pistache en vlierbloesem
Moscato d’AstiPiëmontMoscato

***

Koffie/thee met friandises

Bij de lunch zal een bijpassend wijnarrangement worden verzorgd
 


 
Prijs             € 120,-- p.p.
Kleding        Smart Casual
Adres



 
       Restaurant De Gaffel
     Odoornerweg 1
     7872 PA Valthe
     Tel. 0591-513536
     www.restaurantdegaffel.nl
Parkeren        Op parkeerplaats van het restaurant

Aanmelden   
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór maandag 19 juni 2023.

Met vriendelijke groet,
 
Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué 
      Harm Bodewes
      Bailli Régional Zuid-Nederland

Adres: Odoornerweg 1 Valthe.
Aanvang: 10:30
OMGD Tasting: Deep Dive into the wines of the Rhine…on the Rhine

jun

18

OMGD Tasting: Deep Dive into the wines of the Rhine…on the Rhine

Join us on the Rhine River touring the canals of the city of Leiden whilst enjoying the vinous treasures of the vineyards planted along this 1232 kilometer long river. From the water you have the best views of what Leiden has to offer. On board we’ll taste through the wines of the different vineyards facing the Rhine. All aboard!

Price                € 75,- per person

Address           La Bordelaise Wijnen, Nieuwe Rijn 36, 2312 JG Leiden
Time                12:00-16:00
Attire                Smart casual with medallion for members
E-mail              y.erades@chaine.nl
Telefoon           06-22180750
Parking            Parking garage Garenmarkt, Leiden
 
Adres: Wijnkoperij La Bordelaise, Nieuwe Rijn 36, 2312 JG Leiden.
Aanvang: 12:00
Algemene Ledenvergadering en Déjeuner Amical bij Restaurant Latour* Huis ter Duin in Noordwijk

mei

20

Algemene Ledenvergadering en Déjeuner Amical bij Restaurant Latour* Huis ter Duin in Noordwijk

Chers Consœurs et Confrères,

Graag nodigen wij u uit voor een Déjeuner Amical die gehouden zal worden aansluitend aan de jaarlijkse ledenvergadering op zaterdag 20 mei 2023. We zijn dan welkom bij Restaurant Latour* in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk aan Zee.

Sinds 2005 is Restaurant Latour onafgebroken de trotse bezitter van een Michelin ster. Onder leiding van Chef Marcel van Lier en Maître – Sommelier SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs serveren zij verrassende smaakcombinaties op geheel eigen wijze.

Programma
10.30 uur      Ontvangst in zaal Panorama 8
11.00 uur     Aanvang Algemene Ledenvergadering in zaal Panorama 8
12.00 uur
12.30 uur
15.30 uur
    Aperitief in Petit Latour
Aanvang lunch in Restaurant Latour
Einde evenement
 
M E N U

Amuses & Cava

*** 

Hamachi
ponzu – shiso – nori

***

Forel
Kropsla – tibiko – dashi

*** 

Lam
Yoghurt – pistou

*** 

Peer
Kamille – citroentijm

*** 

Mokka en bonbons


Maître Sommelier Stan Kerckhoffs zal de volgende wijnen schenken:

Sauvignon Blanc Bianco Parusso, Piëmonte Italië

Malcorta J.Sanz, Rueda Spanje

Carmenere Reserva Aymara, Central Valley Chili

Petit Manseng, Cabidos Frankrijk

 
 
Prijs        € 145,-- p.p.
Kleding   Smart Casual
Adres


 
  Kon. Astrid Boulevard 5
2202 BK Noordwijk aan Zee
(071) 365 1300
www.huisterduin.com
Parkeren
                         
  Parkeren op de parkeerplaats of in de parkeergarage van Huis ter Duin. De parkeerkosten worden ons door Huis ter Duin aangeboden.
 

Aanmelden via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór dinsdag 16 mei 2023.

Met vriendelijke groet,
 
Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué 

Adres: Koningin Astrid Boulevard 5 Noordwijk.
Aanvang: 10:30
OMGD Spring Champagne Tasting in the Binnenmaas

mei

14

OMGD Spring Champagne Tasting in the Binnenmaas

Consoeurs et Confrères, ,

Our Ec
hanson, Yvo Erades, together with two of our yearly Young Sommelier Competition Events, Mr. Sasja Moonen (Bridges) and Ms. Noor Krooshoop (Bloemenbeek*), will take our guests on a boat trip through the Binnenmaas where we will explore 6 Champagne houses. For this event, we have chosen the best Champagnes from the Vallée de la Marne directly from small but distinctive winegrowers, with Ineke Sebök-van der Poort as our Ambassador to the Region. The Champagnes chosen for this event  from zero dosage to start the afternoon on deck, to Magnums from two different houses. Each drink will be paired with hors d'ouvres. 
Included in the price of the event:
Boat trip - 2 hours long

Menu

Driant-Valentin (Zero Dosage

Two Gilardeau Oysters N3
Red wine vinegar, finely chopped shallot and lemon


Bernard Clouet (Brut Réserve) 
Saint nectaire with raspberry compote

Nut bread, red fruit and walnuts

Delouvin-Moureau (Théo) 
Salmon 
Tartare

Avocado mouse, cucumber and salmon caviar


Marina D (Délicatesse) 
Dovy 
Caviar

Blini, creme fraiche


Robert-Allait  (Cuvée Rosé)
Stuffed 
Dates

Monchou, orange and walnut


Pierre Mignon  (Ratafia)
Foie 
Gras

Melon, parma ham and balsamic vinegar

Programme
12:00 - Arrival - 1st Champagne + Pairing on deck
12:30 - 14:30 - 4 Champagnes + Pairing on the boat
14:30 - 15:00 - 6th Champagne + Foie Gras on deck

Attire: An elegant spring champagne afternoon calls for your white attire. Come as white as possible and we recommend wearing black if white is not possible. A spring hat would be nice and be prepared for the wind, just in case. With Chaîne ribbon for members.
 
Price: €110 per person. Prepayment required to confirm registration. Please follow this link: https://www.noordmanwinkel.nl/product/1072692321/omgd-spring-champagne-tasting-in-the-binnenmaas  to make the payment. Cancellation Policy: Due to the fact that all expenses are prepaid, any cancellation after May 6 at 23:59 may not be refunded. 

Address: Hoeksedijk 49, 3299 AC Maasdam

Parking: available on site
Adres: Hoeksedijk 49 Maasdam.
Aanvang: 12:00
Dîner Amical en wijnproeverij bij Bridges, Hotel Sofitel Legend the Grand in Amsterdam

apr

19

Dîner Amical en wijnproeverij bij Bridges, Hotel Sofitel Legend the Grand in Amsterdam

   
Adres: Oudezijds Voorburgwal 197 Amsterdam.
Aanvang: 16:30
Déjeuner Amical bij Hotel de L'Europe in Amsterdam

mrt

26

Déjeuner Amical bij Hotel de L'Europe in Amsterdam

Zondag 26 maart werd door 35 deelnemers genoten van een Déjeuner Amical, verzorgd door Chef Bas van Kranen van restaurant Flore** van Hotel De L’Europe.
Deze vond plaats in één van de salons van het hotel, omdat zo onze gasten aan vier ruime ronde tafels konden aanzitten.

 
In de uitnodiging werd een tipje van de sluier van het gebodene opgelicht:
Bas van Kranen heeft Bord'Eau omgevormd tot Flore, een restaurant dat volledig in het teken staat van zijn filosofie van bewustzijn. De vele natuurlijke elementen geven eigenheid aan het eigentijdse comfort van het decor. En dat is geen toeval. Zijn fascinerende en originele benadering van de natuur legt de nadruk op groenten, streekproducten en duurzaamheid. Biodynamische telers zijn vaste leverancier geworden en de chef heeft ook alle zuivelproducten uit zijn keuken verbannen. Zijn zoektocht naar oplossingen voedt zijn creativiteit en heeft geresulteerd in een zeer pure kookstijl.

Elk gerecht heeft verrassingen in petto, waar ‘Groenten van het moment’ als signatuurgerecht uitblinkt in precisie en diversiteit van 25 verschillende planten. De kleine bordjes houden je scherp tot de allerlaatste hap. De keuken van Bas van Kranen heeft persoonlijkheid en hij is duidelijk trots op het werken met Nederlandse producten. Hij heeft het vertrouwen om te koken zoals hij dat wil en zal u verrassen met een menu dat bestaat uit 50 verschillende groenten, kruiden en vruchten. ‘We serveren ons Botanisch menu dat bestaat uit verschillende groenten, kruiden en vruchten uit Nederland, Wouter Denessen heeft een dranken pairing samengesteld die bestaat uit fantastische Nederlandse wijnen, sappen en bieren.’

 
Vooraf was geen menu bekendgemaakt en in eerste instantie zou dat ook pas na afloop worden meegegeven. Het lag toch op tafel en liet weten dat de gerechten geheel plantaardig waren:
 
BOTANIC
 
Amuses
Aardpeer, citrus blad,
wortel, duindoornbes, komijn,
koolrabi, gist rode shiso
Wijn: Wijngoed Aldenborgh, ‘EYRA’, riesling, Methode Traditionelle, Eys  - Limburg 2016
 
Groenten van het moment
Wijn: Wijngaard Dassemus, ‘Wilde Witte’, sauvignac/solaris/johanitter, Chaam – Noord Brabant 2021
 
Knolselderij, groene pruim, spar
Wijn: Wijngoed Wolf, Souvignier, Sint Michielsgestel – Noord Brabant 2021
 
Gouden fluweelpootje, penja peper, demiglace
Wijn: Domaine Salamander, Fruburgunder, Eys – Limburg 2018
 
Pompoen, duindoornbes, Kumquat
Wijn: Wijngoed Thorn, ‘Late Harvest’, pinot gris, Thorn – Maasvallei – Limburg 2021
 
Dessert
Aardpeer, abrikoos pit
Giersr Wildeman, zwarte knoflook
Dronken beertjes
 
Harm Bodewes en Yvo Erades deelden hun uiterst positieve ervaringen met de zwarte brigade. De witte brigade was helaas niet meer aanwezig om onze dank in ontvangst te nemen.

Bailli Délégué Siebe overhandigde de F&B director Yaron Jansen de welverdiende oorkonde!
 
Een bijzonder geslaagde, gezellige en goed verzorgde lunch was ten einde gekomen.
 
 
Adres: Nieuwe Doelenstraat 2-14 Amsterdam.
Aanvang: 12:30
OMGD Tasting: Insightful Overview of the wines of California

mrt

23

OMGD Tasting: Insightful Overview of the wines of California

Join us for a tour of California, the state that produces over 90% of US wines. We’ll taste through unique and delicious wines – from delicate whites to booming, full-bodied reds – allowing you to explore a wide variety of styles from its different climates. Come along and learn why California is still America’s most important wine region. 

Price                € 55,- per person
Address           Noordman Wijnen, Haagweg 77, 2321 AA Leiden
Attire                Smart casual with medallion for members
E-mail              y.erades@chaine.nl
Phone.            06-22180750
Parking           Available on site


 
Adres: Noordman Wijnwinkels, Haagweg 77, 2321 AA Leiden.
Aanvang: 19:30
Dîner Amical bij De Soester Duinen in Soest

feb

25

Dîner Amical bij De Soester Duinen in Soest

Het diner op 25 februari 2023 van de Chaîne des Rôtisseurs in Restaurant De Soester Duinen werd door 34 leden en hun gasten bijgewoond. Eigenaren Esther en Thijs Duindam en ook chef-kok Tim Middag vierden na de carnavalsdagen van een welverdiende vakantie en waren dus niet aanwezig. Maar de keukenbrigade onder leiding van sous-chef Robert-Jan Zwiers en de witte brigade onder  leiding van gastheer Ger Daman lieten ons niets tekort komen in het prettige restaurant, gelegen achter het prachtige natuurgebied de Soesterduinen. Een klassiek vier-gangen menu was door Tim Middag samengesteld waarvan, onder genot van bijpassende wijnen, door de aanwezigen werd genoten. Aan de vijf tafels werden zeer geanimeerde gesprekken gevoerd. Het was prettig weer oude en nieuwe vrienden aan tafel te zitten.
 
MENU

Tonijn – groene appel – radijs - dragonolie
Karl Pfaffmann, Riesling (Walsheim, Silberberg)

*

Ravioli – pecorino – artisjok – tomaat – micro groenten
Rutini San Felipe, Classic Chardonnay (Mendoza, Argentinië)

*

Rossini – ossenhaas – eendenlever – brioche – Madeira
Cantalici IGT, Sangiovese (Toscane, Italië)

*

Chocolade dessert

*

Koffie of thee naar keuze met friandises


 
Adres: Soesterbergsestraat 188 Soest.
Aanvang: 18:00
OMGD Tasting: Insightful Overview of the wines of Spain

feb

16

OMGD Tasting: Insightful Overview of the wines of Spain

This is a fantastic opportunity to explore the vinous pleasures that Spain has to offer. We will look at a range of styles and quality-levels as we taste through wide breadth of Spanish wines. This tasting will develop your awareness and understanding of Spain’s diverse climates and unique geography – aspects which account for the country’s intricate and multifaceted winemaking.

Price                € 45,- per persoon
Adress             Noordman Wijnen, Haagweg 77, 2321 AA Leiden
Attire                Smart casual with Medallion for Members
E-mail              y.erades@chaine.nl
Telefoon           06-22180750
Parking            Free and available at the venue


 
Adres: Noordman Wijnwinkel, Haagweg 77, 2321 AA Leiden.
Aanvang: 19:30

Dîner Amical bij Restaurant élevé in Leeuwarden

jan

28

Dîner Amical bij Restaurant élevé in Leeuwarden

- English version below -

Chers Consœurs et Confrères,

Restaurant élevé van het Westcord WTC Hotel te Leeuwarden, biedt ons wederom een prachtig diner aan. Gelegen op op de bovenste verdieping hebben we een geweldig uitzicht over deze noordelijke stad. Daarnaast biedt het hotel speciaal voor Chaîneleden en hun eventuele gasten een promo regeling voor een overnachting aan.
  • Ga daarvoor naar de website https://westcordhotels.nl/hotel/wtc-hotel-leeuwarden/
  • Vul uw aankomst- en vertrekdatum in.
  • Vul bij de promocode het volgende in: La Chaîne Des Rôtisseurs
  • U kunt nu uw boeking verder afmaken.
  • Voor verdere vragen kunt u terecht bij Jennie de Vries of de receptioniste van het hotel.

Programma
18.00 uur   Ontvangst 
18.30 uur   Aanvang Diner
22.00 uur   Einde evenement
MENU

Koude amuse
Bonbon van gekonfijte eend
Brioche eendenlever
Prosecco di valdobbiadene / Veneto / Italië

Warme amuse
Zalmforel á la minute gerookt
Knolselderij | gezouten citroen | kombu kaviaar


Brood
Huisgemaakt lavendelbrood | beure noisette | olijfolie

***

Langoustines
         Pompoen | gember | mandarijn | vadouvan
Rijk’s Chenin Blanc / Tulbagh / Zuid-Afrika

***


Grietfilet
Schorseneren | hazelnoot | limoen
Clay Creek Chardonnay / California / Verenigde Staten

***


Wilde eend
Tamme kastanje | oerbiet | paddestoelen | jus van eendenlever
Barbera dÁlba / Piëmonte / Italië

***


Ossenhaas Friese Black Angus
Kalfszwezerik | peterseliewortel | rodekool | amandel | truffeljus
Fabre Montmayou Malbec / Mendoza / Argentinië 

***


Souflé
Speculaas | peer | tonkaboon | citroen
Château Bellevue / Monbazillac Sud-Ouest / Frankrijk

***


Koffie/thee met friandises
 
Prijs € 125,- per persoon
Kleding Tenue de Ville met Châinelinten voor leden
Adres Restaurant ÉLEVÉ 
  Westcord Hotel  
Heliconweg 52
  8914 AT Leeuwarden
E-mail leeuwarden@westcordhotels.nl
Telefoon 058-2334900
Parkeren    Parkeerplaats gratis

U kunt zich voor 24 januari 2023 aanmelden via onderstaande aanmeldknop op de website.

Met vriendelijke groet,

Harm Bodewes
Bailli Régional Zuid-Nederland


_____________________________________

Chers Consœurs et Confrères,

Restaurant Élevé of the Westcord WTC Hotel in Leeuwarden, once again offers us a wonderful dinner. Located on the top floor of the building, we have a great view over this northern city. In addition, the hotel offers a promo arrangement especially for Chaîne members and their guests.

• Go to the website https://westcordhotels.nl/hotel/wtc-hotel-leeuwarden/
• Enter your arrival and departure date.
• Enter the following in the promo code: La Chaîne Des Rôtisseurs
• You can now complete your booking.
• For further questions, please contact Jennie de Vries or the hotel receptionist.



Program
6:00 PM    Reception
6:30 PM    Dinner
10:00 PM  End of event
 

MENU

Cold Amuse
Duck Confit Monbon
Brioche Duck Foie Gras
Prosecco di Valdobbiadene / Veneto / Italy

Warm Appetizer
Salmon trout smoked à la minute
Celeriac | salted lemon | kombu caviar

Bread
Homemade lavender bread | beure noisette | olive oil

***

Langoustines
Pumpkin | ginger | mandarin | vadouvan
Rijk's Chenin Blanc / Tulbagh / South Africa

***


Brill fillet
Salsify | hazelnut | lime
Clay Creek Chardonnay / California / United States

***


Wild duck
Sweet chestnut | primal beet | mushrooms | duck liver gravy
Barbera dÁlba / Piedmont / Italy

***


Tenderloin Frisian Black Angus
Veal sweetbreads | parsley root | red cabbage | almond | truffle gravy
Fabre Montmayou Malbec / Mendoza / Argentina

***


Souflé
Speculoos | pear | tonka bean | lemon
Château Bellevue / Monbazillac Sud-Ouest / France

***


Coffee/tea with friandises
 
Price € 125,- per person
Attire Tenue de Ville with Chaîne ribbons for members
Address Restaurant ÉLEVÉ 
  Westcord Hotel  
Heliconweg 52
  8914 AT Leeuwarden
E-mail leeuwarden@westcordhotels.nl
Phone 058-2334900
Parking     Free parking available at the hotel

You can register via the registration button below on the website before January 24, 2023

Sincerely,

Harm Bodewes
Bailli Régional South Netherlands

Adres: Heliconweg 52 Leeuwarden.
Aanvang: 18:00