Grand Chapitre Midden-Nederland 2024

jun

07

Grand Chapitre Midden-Nederland 2024

Chers Consœurs et Confrères,
 
Als liefhebbers van gastronomie, lekker eten en goede wijnen nodigt de Nederlandse Bailliage u uit voor ons Grand Chapitre 2024 in het hart van Nederland. Het Grand Chapitre is een hoogtepunt van culinaire traditie en broederschap.

Het bestuur van de Nederlandse Bailliage kondigt met trots ons Internationale Grand Chapitre 2024 aan, van 7 tot 9 juni.

Hier vindt u ons programma en inschrijfformulier.

Programma

Inschrijfformulier
 
Hopelijk tot ziens in juni 2024.

Vive la Chaîne!

Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué
Chers Consœurs et Confrères,
 
As lovers of gastronomy, good food and fine wines, the Dutch Bailliage invites you to our Grand Chapitre 2024 in the heart of the Netherlands. The Grand Chapitre is a highlight of culinary tradition and fellowship.

The board of the Dutch Bailliage is proud to announce our International Grand Chapitre 2024, 7-9 June.

Herein you can find our programme and registration form.

Programme

Registration form
 
Hope to see you in June 2024.

Vive la Chaîne!

Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué

Adres: Hotel de Ruwenberg Sint-Michielsgestel.
Aanvang: 16:00
Déjeuner Amical bij The Millèn* in Rotterdam

mei

25

Déjeuner Amical bij The Millèn* in Rotterdam

Chers Consoeurs et Confrères, 

Graag nodigen we u uit voor een viergangenlunch op zaterdag 25 mei 2024 bij Restaurant The Millèn* in Rotterdam. The Millèn* is sinds 2018 in het bezit van één Michelin ster.  

Op 26 februari 2022 hebben wij voor de eerste keer, op advies van Confrère Albert de Vink, hier de lunch genoten. Daaraan hielden we goede herinneringen aan over, reden om weer een bezoek te brengen.
The Millèn is normaliter op zaterdagmiddag gesloten, maar ontvangt de Chaîne des Rôtisseurs en hun introducés/vrienden graag.

Midden in het hart van Rotterdam, recht tegenover het Centraal Station, vindt u restaurant The Millèn* van chef-kok en eigenaar Wim Severein. The Millèn* is gevestigd in de iconische Millenniumtoren, op de eerste verdieping van het Rotterdam Marriott Hotel. 

Fijnproevers en liefhebbers ontsnappen hier even aan de hectiek van de altijd bruisende metropool. Wij genieten bij restaurant The Millèn* van een culinaire lunch.Programma
13:00  uur : Ontvangst
13:30 uur : Lunch of Diner
16:00 uur : Einde evenement

M E N U
Het Lunchmenu is nog niet bekend, Chef-kok Wim Severein en zijn brigade werken alleen met verse seizoens-producten die op dat moment leverbaar zijn en van de juiste kwaliteit zijn. Daarom is pas een dag tevoren  zekerheid over het menu. Maar geen zorgen: Het wordt prima!


Prijs     : € 140,-- p.p.
Kleding : Smart Casual
Adres : Restaurant The Millèn 
Weena 686
3012CN Rotterdam
Tel. 010 – 4302333
www.restaurantthemillen.nl

Parkeergelegenheid : Parkeergarage Schouwburgplein 2, te bereiken via de Weenatunnel, of de Q-Park garage Weena.
Of laat de auto thuis en kom met de trein.

Aanmelden  
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór maandag 20 mei 2024.

Met vriendelijke groet,

Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué
Adres: Weena 686 Rotterdam.
Aanvang: 13:00

Culinaire Wijnreis Duitsland

mei

05

Culinaire Wijnreis Duitsland

Culinaire Wijnreis Duitsland 5 t/m 9 mei 2024

** Exclusieve vroegboekkorting voor Chaîne-leden **

Beleef de unieke kans om een reis te maken langs een aantal van Duitsland favoriete wijngaarden en makers langs de Rijn. Tijdens deze geheel verzorgde 5-daagse reis bezoekt u topproducenten van Riesling en Spätburgunder als Clemens Busch (Moezel), Reichsrat Von Buhl (Pfalz) en Toni Jost (Rheinhessen). We reizen per comfortabele touringcar dus u kunt proeven naar hartenlust!  Ook genieten we uitgebreid van de Duitse keuken en beleeft u een heuse kookworkshop op de wijnheuvels van de MittelRhein. Daarnaast genieten we natuurlijk van de prachtige natuur en vergezichten langs de Rijn, haar pittoreske plaatsjes en leuke winkels.


Deze prachtige wijnreis vindt plaats van 5 tot en met 9 mei 2024.
De eerste 4 Chaîne-leden die boeken ontvangen exclusief 5% korting op de reissom (max 1 pp). Geef lidnummer op bij boeking. 


Kijk voor het hele programma, kosten en inschrijven op:

https://hemminkways.nl/culinaire-reizen/

Deze wijnreis wordt georganiseerd door Jeroen Haver en Monique Hemmink. 


Jeroen Haver is al meer dan 15 jaar met wijn bezig, eerst als hobby en inmiddels ook professioneel, als eigenaar van Pancras Wines. Daarmee verzorgt hij wijn-kennis-proeverijen over heel het land, op werk, thuis of andere bijzondere plek. Pancras Wines richt zich in het bijzonder op duurzame en biologische verbouwde wijnen. Hij is WSET3- en SDEN-gediplomeerd en werkt veel samen met zijn mentor, Echanson Yvo Erades. Vanuit zijn achtergrond heeft hij zeer ruime ervaring met het geven van trainingen en voorlichting, het organiseren van professionele reizen en het houden van proeverijen. Bovendien is Jeroen aankomend bestuurslid van de Chaîne. Werken met Jeroen staat garant voor enthousiasme, kennis, professionaliteit, originaliteit en plezier!

In samenwerking met Monique Hemmink van Hemminkways  organiseert hij wijn- en culinaire reizen. Al meer dan 25 jaar arrangeert Monique reisconcepten en reizen op gebied van culinair, cultuur, kunst, studie en werk waar persoonlijke aandacht en detaillering prioriteit heeft. Monique gaat niet voor de geijkte weg, maar kiest altijd voor een product op maat dat past bij de klant. Sinds een prachtige wijnreiservaring naar Spanje werken Jeroen en Monique nu samen in het ontwikkelen en aanbieden van wijn- en culinaire reizen. In Monique haar woorden: "Het genieten van een reis wordt niet alleen gevormd door de bijzondere plekken en ervaringen, maar ook door de contacten van reisgenoten en/of groep waarmee je op stap bent."  
 
Adres: Van Moezel tot Baden.
Aanvang: 07:00

OMGD Deep Dive into Barolo and Barbaresco

apr

12

OMGD Deep Dive into Barolo and Barbaresco

OMGD Deep Dive into Barolo and Barbaresco.

Join our Echanson for an insightful masterclass of what's widely regarded as the most premium region of Italian wine. Some of the most profound wines of Italy come from the region of Piedmont. We delve deep into the world of Nebbiolo, the principle grape variety of the area. Sampling wines from the famous communes of Barbaresco and Barolo, we will encounter wines from many of the iconic producers and cover a range of vintages from the last 20 years. 

Price     € 55,- per person
Address   Noordman Wijnen, Haagweg 77, 2321 AA Leiden
Time 19.30 - 22.30 
Attire   Smart casual with medallion for members
E-mail   y.erades@chaine.nl
Phone 06-22180750
Parking      Free and available at the venue


 

Adres: Noordman Wijnen, Haagweg 77 Leiden.
Aanvang: 19:30
Algemene Ledenvergadering en Wijnmakersdiner bij By Chiel in Zutphen

mrt

23

Algemene Ledenvergadering en Wijnmakersdiner bij By Chiel in Zutphen

Chers Consœurs et Confrères,

Graag nodig ik u uit u aan te melden voor de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Bailliage van de Chaîne des Rôtisseurs en in te schrijven voor het middagprogramma en Dîner Amical.

In juli 2018 opende Maître Rôtisseur Chiel de deuren van zijn restaurant By Chiel. Zodra je binnenstapt voel én proef je de passie. De knusse ambiance en sublieme gerechten maken een bezoek aan By Chiel meer dan de moeite waard.

Het menu en de inrichting zijn met aandacht voor detail en beleving samengesteld. In de keuken zorgt een getalenteerd team, onder leiding van Chiel, ervoor dat je culinair kunt genieten. Collega’s in het restaurant leggen je graag in de watten. Geloof ons, uit eten By Chiel smaakt naar meer.
 
Programma
 1. Algemene ledenvergadering
  Apart van deze uitnodiging zult u de agenda en andere stukken voor de Algemene Ledenvergadering ontvangen. De vergadering vindt plaats By Chiel. Aangezien na afloop het restaurant klaargemaakt moet worden voor het diner, gaan we de deur uit om Zutphen nader te bekijken. 
   
 2. Middagprogramma
  We splitsen op in twee groepen, die om de beurt een activiteit beleven:
  1. Eén groep bezoekt onder leiding van een gids in het Stedelijk Museum de tentoonstelling Hete Vuren. Hier zijn 33 schilderijen te zien uit het Rijksmuseum van onder meer Jan Steen, Gerard Dou, Jacob Maris en Jozef Israëls, maar ook prenten en bijzondere voorwerpen uit de eigen collectie. 
   De tentoonstelling vertelt vurige verhalen over huiselijk, ambachtelijk en vernietigend vuur.
  2. De ander groep stapt aan boord van Dubbele Solar E-bus en zien tijdens de rondrit door en langs de vestingwerken de mooiste plekjes van Zutphen die heden, verleden en toekomst aan elkaar verbinden. 
  3. Na een uur wisselen de groepen
    
 3. Dîner Amical By Chiel
   
14:30      Ontvangst met koffie/thee en Chiel's appeltaart
15:00      Start van de ALV
16:00     Start museum bezoek en rondrit
18:00     Receptie met bubbels; tijd voor omkleden
19:00     Start Dîner Amical, inclusief wijnproeverij met Echanson Yvo Erades
22:00     Einde evenement


Het vijfgangendiner zal bestaan uit: 
 
M E N U

 

Starter
 

Kalfstertaar op klassieke wijze met more oester vergezeld met een gel van augurk

Soep
 

Asperge crème soep met garnituur van een tataki van zalm

Tussen
 

Griet op de graat gegaard geserveerd met een Bandade van kreeft verfijnd met een limoen botersaus


Pièce
 

Duo van iberico varken, Zacht gegaarde haas in een kruidenkorst,
Langzaam gegaarde buikspek, Indiase linzen dahl met artisjok en spinazie geserveerd met een oosterse saus

Dessert
 

‘’Madeliefje‘’ van passievrucht

  
Prijs deelname ALV        € 0,-
 
Prijs middagprogramma    € 30, te betalen aan de Chaîne (u ontvangt na inschrijving een factuur)
Graag uw museumkaart meebrengen indien u die bezit
Prijs
Dîner Amical    
  € 130,- p.p. 
 
Kleding   Tenue de Ville 
Adres


 
  By Chiel
’s-Gravenhof 5
7201 DN Zutphen
tel: 0575 510 005
Parking

 
  Parking in the city centre is difficult in Zutphen.
Ample space is available at Car Park 'Houtwal' behind police station, Houtwal 3, Zutphen. 8 min. walk

Hotel accommodation
Wij hebben geen afspraken met onderstaande hotels, u dient zelf contact op te nemen met het hotel:
 • Tegenover By Chiel:
  Hampshire hotel ’s-Gravenhof
  Gravenhof 5 
  7201 DN Zutphen
  tel: 0575 596868
  www.hotelsgravenhof.nl
 • Iets verder weg in het centrum van de stad, het nieuwe hotel van de eigenaar van De Engelenburg, Brummen
  Boetiekhotel Broederenklooster 
  Rozengracht 3
  7201 JL Zutphen
  tel: 0575 783910
  www.broederenklooster.nl


Aanmelden   
Via de aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór 12 maart 2024.

Met vriendelijke groet,

Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué 
Adres: 's-Gravenhof 5 Zutphen.
Aanvang: 14:30
Dîner Amical bij SOFA in Maastricht

feb

24

Dîner Amical bij SOFA in Maastricht

Zaterdag 24 februari genoten 29 leden en gasten van de Chaîne bij Restaurant SOFA in Maastricht van een heel gezellige avond met een mooi en zeer smaakvol menu.
 

Chef-kok Rojin en Maître Jean Paul met hun brigades bezorgden ons een heel prettige avond. De ontvangst die om 18.00 uur begon met een glas - hoe kan het ook anders - Sint Pieters Brut mousserende wijn, was allerhartelijkst en sfeervol. Pas om middernacht verlieten we het restaurant.


Het was verheugend te zien dat onder de gasten ook enkele leden van de Belgische Bailliage aanwezig waren, waaronder Bailli Déléguée Ilse Duponcheel.

Onze dank voor deze genoeglijke avond gaat uit naar het hele team van restaurant SOFA en Bailli Régional Zuid-Nederland Harm Bodewes. 

Hieronder ziet u het menu waarvan we genoten. 

 

MENU

Tonijn - guacamole - radijs - limoen-koriandercrème - wasabidressing
Pinot noir rosé 2022 Torre Oria Requena, Spanje

***

Foie de Canard - knolselderij - luchtige champignon-truffelsaus
Muscat d’Alsace 2017, Schneider Frankrijk

***

Romige schaaldierensoep - zeevruchten - krokantje zeewier - rouille
Musita Cataretto biologico 2022, Piemonte Italië

***

Kabeljauw - Chinese kool - Kimchi - kruidencrumble
Chanzy les Fotunès 2022, Alicoté Bourgogne Frankrijk

Of 

Kalfscombinatie - pastinaak - haricots verts - groene kruiden salsa
Bodegas Briego Tiempo 2019, Crainza, Ribera del Duero, Spanje

***

Cheesecake - rood fruit - witte chocolade
Muscat de Saint Jean de Minervois 2020, Domaine les Roumanis Frankrijk

***

Koffie met friandisesVive la Chaîne!

Siebe Stellingwerf Beintema
Bailli Délégué 

Adres: Hoge Weerd 6 Maastricht.
Aanvang: 18:00
Dîner Amical bij De Mandemaaker in Spakenburg

jan

27

Dîner Amical bij De Mandemaaker in Spakenburg

Chers Consœurs et Confrères,

Graag nodig ik u uit in te schrijven voor het Dîner Amical op zaterdag 27 januari bij Restaurant de Mandemaaker in Spakenburg.

Het menu is samengesteld in overleg met Bert van Eijden en zijn witte en zwarte brigade.
 

Programma

18.30​

 uur

 

Ontvangst met een glaasje sparkling wine

19.00

 uur

 

Diner

22.00

 uur

 

Einde evenement

 

M E N U


AMUSES 

*** 

SOUSVIDE GEGAARDE HARDERFILET MET HOLLANDSE GARNALEN, CHERRY TOMATEN EN KERRIE

CRAMA REGALA , PINOT GRIGIO, MOLDAVIË - CAHUL  

*** 

KALFSVITELLO MET TONIJN, ANSJOVIS EN KAPPERTJES 

STELLA BLANCO , DRY MUSCAT , PORTUGAL - SETUBAL 

***

ZEEBAARS MET PASTINAAK, SCHORSENEREN EN UIENJUS 

COTERIE BY WILDEBERG , SEMILLON EN SAUVIGNON BLANC , ZUID-AFRIKA - COASTAL REGION 

*** 

TWEE BEREIDINGEN VAN EEND MET HETE BLIKSEM EN SPRUITEN 

FOS SALTAVINA , TEMPRANILLO , SPANJE – RIOJA 

***

GEKARAMELISEERDE BANAAN MET HAZELNOOT EN RUM  

LEOPOLD BLAUENSTEINER AUSLESE RIVANER

***

Koffie of thee en friandises
 

Prijs​

 

€ 135,- p.p.

Kleding

 

Smart Casual

Adres

 

 

Restaurant de Mandemaaker
Kerkstraat 103
3751 AT Spakenburg 

Parkeergelegenheid

  

 

Parkeerplaats Schansplein aan de Sluisweg  of

Parkeerplaats Westmaat aan de Westdijk

Aanmelden   

Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór zondag 21 januari 2024. 

Met vriendelijke groet,
 

Siebe Stellingwerff Beintema

Bailli Délégué

      RobertJan Hoogendoorn

      Bailli Régional Noord-Nederland 

Adres: Kerkstraat 103 Spakenburg.
Aanvang: 18:30