jun
12mei
26mei
16Chers Consœurs et Confrères,
Op 16 mei zullen vijf jonge sous-chefs bij Culinaire Academie Nederland te Beverwijk deelnemen aan de Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd. Dit is de zesde keer dat wij deze wedstrijd organiseren. De winnaar wordt uitgezonden naar de internationale wedstrijd die 5-8 oktober in Mexico wordt gehouden.
De deelnemers krijgen vier uur de tijd om op basis van een black box met ingrediënten een menu voor vier personen te schrijven en te bereiden. Tijdens de wedstrijd is geen publiek welkom, maar wel zal een live-stream worden gemaakt.
Een beperkt aantal leden van de Chaîne kan deelnemen aan een driegangen maaltijd na afloop van de wedstrijd. Dit menu wordt verzorgd door studenten van de Culinaire Academie. De ingrediënten worden beschikbaar gesteld door onze sponsor Sligro. De deelnameprijs wordt gebruikt om een deel van de uitzending naar Mexico te dekken.
Tijdens het diner zal de prijsuitreiking plaatsvinden.
Sponsoren van deze wedstrijd zijn:
Sligro, Culinaire Academie Nederland, Koppert Cress, Wüsthof, Chaud Devant, Hurricane, Carl Siegert, Rungis en Pabst & Hagedoorn.
18.30 uur | Ontvangst | ||
19.00 uur | Driegangendiner met prijsuitreiking | ||
20.30 uur | Einde evenement |
Prijs | € 60,-- per persoon | |
Kleding | Smart Casual | |
Adres |
Culinaire Academie Nederland Wijkermeerweg 70 1948 NX Beverwijk www.culi-ac.nl |
|
Parkeergelegenheid | Parkeren kan schuin aan de overkant naast de McDonald’s, Parallelweg 120, Beverwijk. |
Siebe Stellingwerff Beintema Bailli Délégué |
Piet van den Bosch Conseiller Culinaire |
mei
07Prijs | € 125,- |
Kleding | Smart casual |
Adres | Restaurant De Nederlanden |
Duinkerken 3 | |
3633 EM Vreeland | |
T 0294 232 326 | |
info@nederlanden.nl | |
Parkeren | Gratis, naast het restaurant |
apr
24Onze Bailliage vierde op zondag 24 april de World Chaîne Day met een sprankelende noot.
Échanson Yvo Erades werd deze keer vergezeld door een 'geïmporteerde' Champagne Chevalier, Roberto Della Pietra.
Beiden namen onze leden en hun gasten mee op een boottocht door de Binnenmaas waar we met samen zes Champagnehuizen hebben verkend waaruit zeer onderscheidende wijnen waren gekozen - van een alcoholvrije variant om de middag op het dek mee te beginnen, tot magnums rosé om de reis mee af te sluiten.
Op het programma stonden een Blanc de Blancs, een Blanc de Noir, twee Bruts, een Non-vintage die smaakt als een Vintage en een prachtige Rosé. Elke wijn werd gecombineerd met passende hors d'oeuvres.
MENU
Gosset Brut Grand Reserve
Oesters met rode wijn vinaigrette
Jacquesson 744 Extra Brut
Tonijn met sesamkorst, zeewier en wasabi
Drappier Zero Dosage (100% Pinot Noir)
'sans soufres ajouté' (zonder toevoeging van zwavel)
Asperges met gerookte wilde zalm en dillesaus
Agrapart & Fils Extra Brut
Sushi Vega
avocado, omelet, komkommer
pikante mayo, krokante topping
Charles Heidsieck Brut Reserve
Pata Negra met vijg, dadel en mascarpone
Deutz Rosé (magnums)
Rose de Reims koekjes
Een prachtig lente Champagne event was een prachtige manier om Wereld Chaîne Dag te vieren.
Vive la Chaine!
Elio Machillanda
Chancelier
De foto's van dit evenement zijn te bekijken in ons evenementenarchief.
Our Bailliage celebrated World Chaîne Day with a sparkling note on Sunday, April 24th.
Échanson Yvo Erades was accompanied this time by an “imported” Champagne Chevalier, Roberto Della Pietra.
Both took our members and their guests on a boat trip through the Binnenmaas where we all explored six Champagne houses from which they had chosen very distinctive wines - from zero dosage to start the afternoon on deck, to magnums of rosé to conclude the trip.
The programme included a Blanc de Blancs, a Blanc de Noir, two Bruts, a Non-vintage that tastes like a Vintage and a beautiful Rosé. Each one was paired with appropriate hors d'oeuvres.
MENU
Gosset Brut Grand Reserve
Oysters with red wine vinaigrette
Jacquesson 744 Extra Brut
Tuna with sesame crust, seaweed and wasabi
Drappier Zero Dosage (100% Pinot Noir)
‘sans soufres ajouté’ (without sulphur added)
Asparagus with smoked wild salmon and dill sauce
Agrapart & Fils Extra Brut
Sushi Vega
avocado, omelette, cucumber
spicy mayo, crispy topping
Charles Heidsieck Brut Reserve
Pata Negra with fig, date and mascarpone
Deutz Rosé (magnums)
Rose de Reims biscuits
A beautiful spring Champagne event was a wonderful way to celebrate World Chaîne Day.
Vive la Chaine!
Elio Machillanda
Chancelier
Adres: Hoeksedijk 49 Maasdam.
apr
02Prijs | € 120,- per persoon |
Kleding | Black Tie met chaînelinten voor leden |
Adres | Kasteel Maurick |
Maurick 3 | |
5261 NA Vught | |
info@kasteel-maurick.nl | |
Telefoon | 073-2048028 |
Parkeren |
Parkeerplaats naast het kasteel |
mrt
31mrt
20feb
26Chers Consœurs et Confrères,
13.00 uur | Ontvangst |
13.30 uur | Aanvang Lunch |
16.00 uur | Einde evenement |
Prijs | € 115,- p.p. |
Kleding | Smart Casual |
Adres |
Restaurant The Millèn Weena 686 3012CN Rotterdam Tel. 010 – 4302333 www.restaurantthemillen.nl |
Parkeergelegenheid |
Parkeergarage Schouwburgplein 2, te bereiken via de Weenatunnel, of de Q-Park garage Weena. Of laat de auto thuis en kom met de trein. |
Siebe Stellingwerff Beintema Bailli Délégué |
Leo Langeveld Bailli Régional Midden- en West-Nederland |
jan
30