Grand Chapitre Oost-Nederland 9-12 juni 2022

jun

12

Grand Chapitre Oost-Nederland 9-12 juni 2022

Chères Consœurs, chers Confrères, beste vrienden,

Als Bailli Délégué van Nederland is het mij een genoegen u uit te nodigen voor ons eerste Grand Chapitre in het oosten van Nederland.

Het thema van het vierdaagse evenement is 'Beleef het rijke landleven'. Het Grand Chapitre zal plaatsvinden in de landelijke omgeving met historische steden, pittoreske dorpjes, landgoederen met kastelen en prachtige natuur.

We hebben een programma samengesteld waarbij we lunches en diners zullen gebruiken in de beste restaurants van onze aangesloten leden. Ook bezoeken we interessante plaatsen die zowel qua cultuur als natuur de moeite waard zijn om te bezichtigen.

U kunt het gedetailleerde programma en het inschrijfformulier downloaden via de onderstaande links:

Programma
Inschrijfformulier
 
Nederlandse leden kunnen zich als gebruikelijk online inschrijven. Internationale gasten en niet-leden kunnen het inschrijfformulier invullen en vervolgens scannen en versturen aan info@chaine.nl.

Ik hoop velen van u te mogen verwelkomen op ons Grand Chapitre in dit prachtige deel van Nederland.

Vive la Chaîne!

Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué
 

...............


Chères Consœurs, chers Confrères, dear friends,

As Bailli Délégué of the Netherlands, it is my pleasure to invite you to this first ever Grand Chapitre in the eastern part of the Netherlands.

The theme of the four-day event is 'Living the rich country life'. It will be brought to life in the rural setting with historic towns, picturesque villages, country estates with their castles and beautiful natural environment.

We have compiled a programme where we will have lunches and dinners at the best restaurants of our affiliated members. We also visit interesting places that are worth sightseeing in terms of both culture and nature.

You can download the detailed programme and the registration form using the links below:

Programme
Registration form

Dutch members can register online. International guests and non-members can open the registration form, print it, fill it out, then scan and send it to info@chaine.nl.

I hope to welcome many of you to this beautiful part of the Netherlands.

Vive la Chaîne!

Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué
Adres: Landhuishotel De Bloemenbeek Beuningerstraat 6 De Lutte.
Aanvang: 23:00
OMGD Raise your Spirits: Gin Tasting bij Noordman Wijnen in Leiden

mei

26

OMGD Raise your Spirits: Gin Tasting bij Noordman Wijnen in Leiden

Raise your Spirits: Gin

De gin-revival vertoont geen tekenen van vertraging, dus kom met ons mee om meer te leren over deze verleidelijke geest. We beginnen de avond met een gin-tonic. Hierna leer je meer over de geschiedenis van gin, van zijn oorsprong als jenever en oude tom tot zijn (re)incarnatie als iets van een lichte, subtiel gearomatiseerde en bloemige geest tot een robuust en pittig drankje. We kijken dan naar gin-cocktails, voordat we eindigen met een Martini ...

Datum        26-05-2022
Aanvang   19:30
Prijs            €55
Kleding       Smart casual met chaînelinten voor leden
E-mail         yvo.erades@gmail.com
Telefoon      06-22180750
Parkeren     Parkeerplaats naast de wijnhandel
Adres: Haagweg 77 Leiden.
Aanvang: 19:30
Jeunes Chefs Rotisseurs Competition 2022 bij Culinaire Academie in Beverwijk

mei

16

Jeunes Chefs Rotisseurs Competition 2022 bij Culinaire Academie in Beverwijk


Dîner Amical na Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd 16 mei 2022

 

Chers Consœurs et Confrères,

Op 16 mei zullen vijf jonge sous-chefs bij Culinaire Academie Nederland te Beverwijk deelnemen aan de Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd. Dit is de zesde keer dat wij deze wedstrijd organiseren. De winnaar wordt uitgezonden naar de internationale wedstrijd die 5-8 oktober in Mexico wordt gehouden. 

De deelnemers krijgen vier uur de tijd om op basis van een black box met ingrediënten een menu voor vier personen te schrijven en te bereiden. Tijdens de wedstrijd is geen publiek welkom, maar wel zal een live-stream worden gemaakt.

Een beperkt aantal leden van de Chaîne kan deelnemen aan een driegangen maaltijd na afloop van de wedstrijd. Dit menu wordt verzorgd door studenten van de Culinaire Academie. De ingrediënten worden beschikbaar gesteld door onze sponsor Sligro. De deelnameprijs wordt gebruikt om een deel van de uitzending naar Mexico te dekken.


Tijdens het diner zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Sponsoren van deze wedstrijd zijn:
Sligro, Culinaire Academie Nederland, Koppert Cress, Wüsthof, Chaud Devant, Hurricane, Carl Siegert, Rungis en Pabst & Hagedoorn.


Programma
18.30 uur      Ontvangst
19.00 uur     Driegangendiner met prijsuitreiking
20.30 uur     Einde evenement
 
M E N U

Gebraden kalfsmuis
rozemarijn creme | paddo schuim | gerookte oude kaas | Crostini | Amsterdams zuur | frisee en rucola
Mâcon Chardonnay Réserve. Cave de Lugny

***


Ballotine van parel hoen
ratatouille van tomaat, aubergine, courgette en aardappel | paprika saus
Höpler Pinot Noir

***

 
Chocolade pannacotta
meringue | ananas confit | chocolade cake | choco crumble | kokos sorbet | ananas gel
Santovino Sommavite Vino Liquoroso. Castellani


 
Prijs        € 60,-- per persoon
Kleding   Smart Casual
Adres


 
  Culinaire Academie Nederland
Wijkermeerweg 70
1948 NX Beverwijk
www.culi-ac.nl
Parkeergelegenheid          Parkeren kan schuin aan de overkant naast de McDonald’s, Parallelweg 120, Beverwijk.

Aanmelden   
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór maandag 9 mei 2022.


Met vriendelijke groet,
 
Siebe Stellingwerff Beintema
Bailli Délégué 
                  Piet van den Bosch
                  Conseiller Culinaire
Adres: Wijkermeerweg 70 Beverwijk.
Aanvang: 18:30
Algemene Ledenvergadering en D​​​​​​​éjeuner Amical bij De Nederlanden * in Vreeland

mei

07

Algemene Ledenvergadering en D​​​​​​​éjeuner Amical bij De Nederlanden * in Vreeland

Chers Consœurs et Confrères,
 
Graag nodigen wij u uit voor een Déjeuner Amical dat gehouden zal worden aansluitend aan aan de jaarlijkse ledenvergadering op zaterdag 7 mei 2022. We zijn dan welkom bij Restaurant De Nederlanden van Wilco en Caroline Berends, sinds 2000 bekroond met één Michelinster.

U kunt zich natuurlijk ook voor uitsluitend de Ledenvergadering aanmelden. 

Programma
11.00 uur   Ontvangst
11.30 uur   Aanvang vergadering
12.30 uur   Aanvang lunch
16.00 uur   Einde evenement
M E N U


Amuses & Cava Familia Orvelia

***

Gemarineerde harderfilet met kokkels, scheermesjes en vinaigrette van karnemelk en dille
Solar de Serrade, Albarino, Portugal, 2020

***


Gebakken zeebaarsfilet met poulpo, sinaasappel en daslook
Sijn, Chenin Blanc, Rousanne, Viognier, Zuid Afrika, 2018

***


Langzaam gegaarde kabeljauwfilet met curry, kroepoek en kokos
Dr. Heger, Weissburgunder, Duitsland, 2019

***


Champagne, aardbei en basilicum
Kracher, Merlot, Oostenrijk
 
Prijs             € 125,-
Kleding       Smart casual
Adres           Restaurant De Nederlanden
  Duinkerken 3
  3633 EM Vreeland
  T 0294 232 326
  info@nederlanden.nl
Parkeren Gratis, naast het restaurant
                 
Aanmelden via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór dinsdag 3 mei 2022.  

Met vriendelijke groet,

Leo Langeveld
Bailli Régional West- en Midden-Nederland

Adres: Duinkerken 3 Vreeland.
Aanvang: 11:00
OMGD Spring Champagne Tasting in the Binnenmaas

apr

24

OMGD Spring Champagne Tasting in the Binnenmaas

Onze Bailliage vierde op zondag 24 april de World Chaîne Day met een sprankelende noot.

Échanson Yvo Erades werd deze keer vergezeld door een 'geïmporteerde' Champagne Chevalier, Roberto Della Pietra.

Beiden namen onze leden en hun gasten mee op een boottocht door de Binnenmaas waar we met samen zes Champagnehuizen hebben verkend waaruit zeer onderscheidende wijnen waren gekozen - van een alcoholvrije variant om de middag op het dek mee te beginnen, tot magnums rosé om de reis mee af te sluiten.

Op het programma stonden een Blanc de Blancs, een Blanc de Noir, twee Bruts, een Non-vintage die smaakt als een Vintage en een prachtige Rosé. Elke wijn werd gecombineerd met passende hors d'oeuvres.
 

MENU

Gosset Brut Grand Reserve
Oesters met rode wijn vinaigrette

Jacquesson 744 Extra Brut
Tonijn met sesamkorst, zeewier en wasabi

Drappier Zero Dosage (100% Pinot Noir)
'sans soufres ajouté' (zonder toevoeging van zwavel)

Asperges met gerookte wilde zalm en dillesaus

Agrapart & Fils Extra Brut
Sushi Vega
avocado, omelet, komkommer
pikante mayo, krokante topping

Charles Heidsieck Brut Reserve
Pata Negra met vijg, dadel en mascarpone

Deutz Rosé (magnums)
Rose de Reims koekjes


Een prachtig lente Champagne event was een prachtige manier om Wereld Chaîne Dag te vieren.

Vive la Chaine!

Elio Machillanda
Chancelier

De foto's van dit evenement zijn te bekijken in ons evenementenarchief.


 

Our Bailliage celebrated World Chaîne Day with a sparkling note on Sunday, April 24th.

Échanson Yvo Erades was accompanied this time by an “imported” Champagne Chevalier, Roberto Della Pietra.

Both took our members and their guests on a boat trip through the Binnenmaas where we all explored six Champagne houses from which they had chosen very distinctive wines - from zero dosage to start the afternoon on deck, to magnums of rosé to conclude the trip.

The programme included a Blanc de Blancs, a Blanc de Noir, two Bruts, a Non-vintage that tastes like a Vintage and a beautiful Rosé. Each one was paired with appropriate hors d'oeuvres.

 

MENU

Gosset Brut Grand Reserve
Oysters with red wine vinaigrette

Jacquesson 744 Extra Brut
Tuna with sesame crust, seaweed and wasabi

Drappier Zero Dosage (100% Pinot Noir)
‘sans soufres ajouté’ (without sulphur added)

Asparagus with smoked wild salmon and dill sauce

Agrapart & Fils Extra Brut
Sushi Vega
avocado, omelette, cucumber
spicy mayo, crispy topping

Charles Heidsieck Brut Reserve
Pata Negra with fig, date and mascarpone

Deutz Rosé (magnums)
Rose de Reims biscuits


A beautiful spring Champagne event was a wonderful way to celebrate World Chaîne Day.

Vive la Chaine!

Elio Machillanda
Chancelier

 

Adres: Hoeksedijk 49 Maasdam.
Aanvang: 12:00
Dîner Amical bij Kasteel Maurick in Vught

apr

02

Dîner Amical bij Kasteel Maurick in Vught

Chers Consœurs et Confrères,

Helaas kan de lunch bij O&O geen doorgang vinden op 10 april. We hebben echter een mooi alternatief gevonden bij Kasteel Maurick in Vught op 2 april.  

Kasteel Maurick stamt uit het begin van de 15e eeuw en heeft een roerig bestaan gehad vooral tijdens de 80-jarige oorlog

Samen met Niek van Lieverloo is er een vijfgangendiner samengesteld voor deze avond. Niek van Lieverloo is naast mede-eigenaar ook chef-kok. Zijn passie resulteert in een wereldkeuken vol verwondering met mooie, vernieuwende gerechten. Zijn betrokkenheid en uitgebreide toelichting bij zijn creaties voegen iets extra’s toe aan de (smaak)beleving bij à la carte restaurant Hendrik van Maurick.

Voor dat hij bij Maurick begon, heeft Niek ervaring opgedaan bij toprestaurants als Zarzo, de Treeswijk Hoeve, het Amstel Hotel en de Karpendonkse Hoeve. In 2012 slaagde hij voor de Sterklasopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

Programma
18.30 uur   Ontvangst met cava
19.00 uur   Aanvang Diner
22.30 uur   Einde evenement
 
M E N U

Tonijn - Citrus - Koriander - Radijs

***

Tongschar - Kreeft - Bataat – Limoen

***

Coquille - Maïs - Gebrande boter

***

Kalfshaas - Truffel - Knolselderij – Witlof

***

VOC ijs - Zwarte citroen - Banaan - Kiwi

***

Koffie en/of thee met friandises
 
 
Prijs € 120,- per persoon
Kleding Black Tie met chaînelinten voor leden
Adres Kasteel Maurick
  Maurick 3
  5261 NA  Vught
E-mail info@kasteel-maurick.nl
Telefoon 073-2048028
Parkeren
 
Parkeerplaats naast het kasteel
 

U kunt zich aanmelden via onderstaande aanmeldknop op de website, maar in ieder geval voor 27 maart 2022.

LET OP HOTELS: Kasteel Maurick heeft geen kamers meer beschikbaar en Van der Volk neemt maar 2 nachten achter elkaar. Dat gezegd hebbende, lijkt Hotel De Ruwenberg-Sint Michielsgestel nog steeds vacatures te hebben en is het slechts 10 minuten rijden van de evenementenlocatie.

Met vriendelijke groet,

Harm Bodewes
Bailli Régional Zuid Nederland


 
Adres: Maurick 3 Vught.
Aanvang: 18:30
OMGD Tasting bij Noordman Wijnen in Leiden

mrt

31

OMGD Tasting bij Noordman Wijnen in Leiden

Insightful Overview of the Rhône Valley
De twee uiteinden van de Rhône-vallei zijn wijnkundig elkaars ongelijke: het noorden, uiterst verfijnd, elegant en gedistingeerd. Daarnaast meestal gericht op monocépages (één druivenras) en naar stilistisch voorbeeld van het naburige Bourgogne. Terwijl de zuidelijke Rhône juist breed, vol en buitengewoon genereus is! Vertegenwoordigd door een caleidoscoop aan druivenrassen en proefbare mediterrane warmte.

Datum             31-03-2022
Aanvang         19:30
Adres              Haagweg 77, Leiden
Prijs                € 45,- per persoon
Kleding           Smart casual met chaînelinten voor leden
E-mail              yvo.erades@gmail.com
Telefoon          06-22180750
Parkeren         Gratis op de parkeerplaats gelegen naast de wijnhandel en Restaurant Woods
OV                   Bus 5 van Leiden Centraal richting Voorschoten Starrenburg, halte Churchillbrug (± 5 min reistijd).

U kunt zich aanmelden via onderstaande aanmeldknop op de website, maar in ieder geval voor 27 maart 2022.
Adres: Haagweg 77 Leiden.
Aanvang: 19:30
Déjeuner Amical bij La Provence * in Driebergen

mrt

20

Déjeuner Amical bij La Provence * in Driebergen

André van Alten, Eigenaar-Chef van Restaurant La Provence* had zijn restaurant speciaal voor ons geopend voor een vijfgangenlunch.

Het werd een zeer prettige middag voor 34 deelnemers, die hebben genoten van een perfecte lunch.

De evaluatie werd op zijn eigen wijze gedaan door confrère Ted Janssen, die niet alleen vertelde hoe lekker het was, maar ook informatie gaf over de oorsprong en achtergrond van verschillende gerechten. André van Alten bevestigde Ted’s observaties.

Onze nieuwe Echanson Yvo Erades besprak de uitstekend passende wijnen die de sommelier bij de gerechten had gekozen en uitte waardering voor de vlekkeloze bediening. De aanwezigen waren onder de indruk van de opbouw van het menu.

Veel dank voor André en zijn brigades!
 
MENU

Amuses
Tarletelle / kastanje champignon
Taco / Mais / Avocado
 
Skrei – Kombu – Finger lime – Zeewierparels
Von Winning, Sauvignon blanc, Pfalz, Duitsland, 2020

***

Tarbot – Aardpeer – Gerookte boter
Helmut Christ, Silvaner spätlese trocken, Franken, Duitsland, 2019

***

Morilles – Asperge - ‘Nduja
Laibach, Chenin blanc, Stellenbosch, Zuid-Afrika, 2019

***

Dry-aged eend – Biet – Steranijs – Foie gras
Le Volte dell ‘Ornellaia, Sangiovese Cabernet Sauvignon, Toscane, Italie, 2019

***

Tropische fruitexplosie
Reinhold Haart, Riesling feinhebr, Moezel, Duitsland, 2019
 
Adres: Hoofdstraat 109 Driebergen.
Aanvang: 12:00
Déjeuner Amical bij The Millèn* (Marriot Hotel) in Rotterdam

feb

26

Déjeuner Amical bij The Millèn* (Marriot Hotel) in Rotterdam

Chers Consœurs et Confrères,
 

Graag nodigen we u uit voor een viergangenlunch op zaterdag 26 februari 2022 bij Restaurant The Millèn in Rotterdam. The Millèn is sinds 2018 in het bezit van één Michelin ster.  

Onze Argentier Albert de Vink heeft hier eerder gegeten, was zeer enthousiast en stelde voor dat wij hier een Chaîne bijeenkomst zouden houden. The Millèn is normaliter op zaterdagmiddag gesloten, maar ontvangt de Chaîne des Rôtisseurs graag.

Midden in het hart van Rotterdam, recht tegenover het Centraal Station, vindt u restaurant The Millèn van chef-kok en eigenaar Wim Severein. The Millèn is gevestigd in de iconische Millenniumtoren, op de eerste verdieping van het Rotterdam Marriott Hotel. 

Fijnproevers en liefhebbers ontsnappen hier even aan de hectiek van de altijd bruisende metropool. Chef Wim Severein en zijn sommelier Bas van Beveren hebben een mooie culinaire lunch voor ons in petto.

Programma
13.00 uur      Ontvangst
13.30 uur Aanvang Lunch 
16.00 uur Einde evenement

M E N U

Voorgerecht
Gepekelde coquille, gerookte topinamboer, kombu dashi, cashewnoot, codium
Weingut Meisser, Rheinhessen, Duitsland, Weisserburgunder 2020

Tussengerecht
Op brood gebakken schelvis, prei, ansjovis (palamós), miso beurre blanc, zee-eik
Celler Batea, Terra Alta DO, Spanje, Garnatxa Blanca ‘Naturalis Mer’ 2019

Hoofdgerecht
Blauwpoot hoender, stoof van de poten, spitskool, linzen, oesterzwam
Encosta de Guadiana, Alentejo, Portugal
Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet, Touriga Nacional ‘Herdade Paco Conde’ 2018 / 2019



Dessert
Hand van buddha, gepofte rijst, ganache, hojicha-melkchocolade ijs
Chateau des Arroucats, Aoc Sainte-Croix-du-Mont, Sweet wine Frankrijk
Sémillon, Muscadelle. Sauvignon Blanc
 
Prijs      € 115,- p.p. 
Kleding Smart Casual
Adres



 
Restaurant The Millèn 
Weena 686
3012CN Rotterdam
Tel. 010 – 4302333
www.restaurantthemillen.nl
Parkeergelegenheid

     
Parkeergarage Schouwburgplein 2, te bereiken via de Weenatunnel, of de Q-Park garage Weena.
Of laat de auto thuis en kom met de trein.

Aanmelden   
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór dinsdag 22 februari 2022.

Met vriendelijke groet,
 
Siebe Stellingwerff Beintema         
Bailli Délégué 
Leo Langeveld
Bailli Régional Midden- en West-Nederland 

Adres: Weena 686 Rotterdam.
Aanvang: 13:00
Virtueel Dîner Amical door Restaurant Villa de Duinen

jan

30

Virtueel Dîner Amical door Restaurant Villa de Duinen

Zondag 30 januari vanaf 19.00 uur genoten 26 deelnemers vanuit huiskamers van een smakelijk diner dat heel goed was voorbereid door Stefhan Raggers, Chef van Villa de Duinen te Noordwijk. De avond kreeg een heel bijzonder cachet doordat dezelfde ochtend Albert de Vink, tot zijn grote verrassing, was geëerd met een koninklijke onderscheiding. Hij werd Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn vele vrijwilligerswerkzaamheden voor de Protestantse Kerk. De deelnemers feliciteerden Albert natuurlijk allen van harte. 

Emile van der Linden haalde zelf zijn bestelling op, de overige werden door Michiel van der Horst en Siebe Stellingwerff Beintema rondgebracht. Hopelijk was dit de laatste keer dat we een virtuele Zoom bijeenkomst moesten houden. Elio Machillanda had net als bij eerdere gelegenheden de regie over de avond en stuurde iedereen naar break-out rooms en weer terug naar de hele groep. Dank Elio!

Stephan Raggers, de pas 27 jaar jonge Chef, vertelde het menu. Hij kreeg complimenten voor de wijze van presenteren van de gerechten, waarbij heel helder was aangegeven wat in de deelverpakking zat. Beter dan dit hebben we het nog niet gezien. En het was heerlijk!


Yvo Erades had wijnen bij de gerechten gekozen en daarover een mooie notitie geschreven.
Bijzondere wijnen en heel goed gekozen!



M E N U
Voorgerecht

Zoete aardappel
groene kruiden – tuinboon

of
Zalm
Japanse hollandaise – nori – koriander

Tussengerecht
Vichyssoise



Vis – Hollandse garnaaltjes
of
Vlees – San Daniel
of

Vega

Hoofdgerecht

Ossenhaas
rode wijn – pommes Anna – witlof
of

Knolselderij
aioli nootjes – rode uit – brickdeeg


Dessert

Hazelnoot
tartelette – pure chocolade -karamel
optioneel
selectie van kazen

Wijnen

Bij voorgerecht en vichyssoise
Monte del Frà, Custoza 2019


Bij hoofdgerecht
Grand Vin de Bourgogne
Château Cap Saint Martin, 2018


Bij nagerecht
Valcros Banjuls


Met eenheid van stemmen werd besloten dat Villa de Duinen de Chaîne oorkonde verdiende, die ook hen aan deze mooie avond zal herinneren.

 
Adres: Virtueel.
Aanvang: 19:00