dec
29dec
1718.30 uur | Ontvangst | ||
19.00 uur | Diner | ||
22.30 uur | Einde evenement |
Prijs | € 140,-- p.p. | |
Kleding | Black Tie | |
Adres |
Van Heuven Goedhartlaan 15, 1181 LE Amstelveen tel 020-7370821 www.ambergarden.nl |
|
Parkeergelegenheid |
Q-Park Buitenplein, Amstelveen. Is op loopafstand. Met een voucher van Amber Garden zijn de eerste 2 uur gratis. (Dit geldt niet voor Q-Park Handelsplein) |
Siebe Stellingwerff Beintema Bailli Délégué |
Michiel van der Horst Argentier |
18.30 uur | Reception | ||
19.00 uur | Dinner | ||
22.30 uur | End of event |
Price | € 140,-- p.p. | |
Dress code | Black Tie | |
Address |
Van Heuven Goedhartlaan 15, 1181 LE Amstelveen tel 020-7370821 www.ambergarden.nl |
|
Parking |
Q-Park Buitenplein, Amstelveen. It is within walking distance. With a voucher from Amber Garden, the first 2 hours are free. (This does not apply to Q-Park Handelsplein) |
Siebe Stellingwerff Beintema Bailli Délégué |
Michiel van der Horst Argentier |
nov
24nov
12Pain Rustique & Beurre Noisette
***
Amuse Bouche
Crémant de Limoux, Première Bulle
***
HOMARD
kreeft | panna cotta | zwarte knoflookmayonaise | bleekselderij | vinaigrette van kreeft | aardappelkaantje
Point, Grüner Veltliner, Kremstal, Oostenrijk, 2021
***
CANARD
rilette | cèpes | knolselderij | girolles | hazelnoot | beurre noisette
Weingut Claes, Blanc de Noir, Spätburgunder, Trocken, 2021
***
CABILLAUD
kabeljauw | coquille St. Jacques | mosselen | boksoi | pastinaak | kroepoek | sauce Normandie
Clocher de Cepie Millésime, Chardonnay, Limoux, Frankrijk, 2020
***
PALERON de CHEVREUIL
reesukade | biet | taart van zwarte truffel | veenbessen | koolrabi | jus van steranijs
La Combe St Paul-La Clape Grès Rouges, Grenache-Syrah-Mourvèrdre, Frankrijk, 2021
***
CORNET au CHOCOLAT
chocolademousse | brickdeeg | beukenzwam | kastanje crème | sinaasappelzeste & sorbet
Piétri Géraud, Banyuls, Frankrijk
***
CAFE GOURMAND
koffie of thee | tartelette met meringue & youzo | pâte de fruit & dennentop | boterkoek | truffel
Prijs | € 120,- |
Kleding | Smart casual |
Adres |
Restaurant Le Nord Soestdijkseweg Noord 492 3723 HM Bilthoven Tel. 030-8784905 info@restaurant-lenord.nl |
Parkeergelegenheid | Gratis, naast het restaurant. |
okt
2818.00 uur | Ontvangst met Champagne en amuses |
19.00 uur | Aanvang Gala Dîner |
22.00 uur | Einde evenement |
Adres | Uniworld River Princess |
Precieze locatie: Across the Chamber of Commerce, De Ruijterkade 5, 1013 AA Amsterdam | |
Website | www.uniworld.com |
Parkeren | Er zijn betaalde parkeerplaatsen in de omgeving |
Kleding | Black tie, leden met Chaînelint |
Prijs | € 120,00 per persoon |
okt
13sept
29sept
24Prijs | € 125,- per persoon |
Kleding | Smart Casual met Chaînelinten voor leden |
Adres | Restaurant Cordial |
Oustwal 175 | |
5341 KM Oss | |
info@boutiquehotelcordial.nl | |
Telefoon | 0412-694646 |
Parkeren | Parkeerplaats gratis |
aug
25Spain is experiencing a vinous revolution, making it arguably one of today’s most exciting wine regions. Join us to explore a delicious range of wines from Rioja, Ribera and Priorat. Over the course of the evening, our Echanson will guide you through these unique regions and wine styles, highlighting their pioneering winemakers and what makes these wines so special.
Prijs € 55,- per persoon
Kleding Smart casual met chaînelinten voor leden
E-mail yvo.erades@gmail.com
Telefoon 06-22180750
Parkeren Parkeerplaats naast de wijnhandel
aug
20Prijs | € 120,- per persoon |
Kleding | Smart casual met châinelinten voor leden |
Adres | Restaurant Sofa |
Hogeweerd 6 | |
Maastricht | |
contact@sofamaastricht | |
Telefoon | 043-3671337 |
Parkeren |
Parkeerplaats gratis |
jul
16Chers Consœurs et Confrères,
Graag nodig ik uit in te schijven voor het Dîner Amical op zaterdag 16 juli bij Restaurant De Mandemaaker in Spakenburg.
Het menu is samengesteld door chef-kok Sander de Vette, de winnaar van onze 2021 Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd. Voor het menu zijn de ingrediënten gekozen uit de Black-Box voor de internationale Jeunes Chefs wedstrijd, waaraan Sander (en onze winnaar van de wedstrijd 2020 Mart Oude Luttikhuis) afgelopen september in Parijs deelnamen. Sander zal in oktober de winnaar van onze 2022 wedstrijd, Rutger van der Hoeven, begeleiden bij zijn deelname aan de wedstrijd in Mexico.
Aangezien de kosten van de reis naar Mexico hoog zijn heeft Sander, in overleg met eigenaar Bert van Eijden van De Mandemaaker, voorgesteld om dit diner deels voor fundraising te bestemmen. Van de dinerkosten van € 120,- p.p. komt € 50,- p.p. ten gunste van hun reis naar Mexico. Wij hebben dit voorstel met zeer veel dank aanvaard en hopen dat veel leden en gasten op 16 juli aanwezig zullen zijn.
18.30 uur | Ontvangst met een glaasje Cava | ||
19.00 uur | Aanvang diner | ||
22.00 uur | Einde evenement |
Prijs | € 120,- p.p. | |
Kleding | Smart Casual | |
Adres |
Restaurant De Mandemaaker Kerkstraat 103 3751 AT Spakenburg |
|
Parkeren |
Parkeerplaats Schansplein aan de Sluisweg of Parkeerplaats Westmaat aan de Westdijk |
Siebe Stellingwerff Beintema Bailli Délégué |
Leo Langeveld Bailli Régional Midden- en West-Nederland |
jun
30Prijs | € 65,- per persoon |
Kleding | Smart casual met Chaînelint voor leden |
yvo.erades@gmail.com | |
Telefoon | 06-22180750 |
jun
12mei
26mei
16Chers Consœurs et Confrères,
Op 16 mei zullen vijf jonge sous-chefs bij Culinaire Academie Nederland te Beverwijk deelnemen aan de Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd. Dit is de zesde keer dat wij deze wedstrijd organiseren. De winnaar wordt uitgezonden naar de internationale wedstrijd die 5-8 oktober in Mexico wordt gehouden.
De deelnemers krijgen vier uur de tijd om op basis van een black box met ingrediënten een menu voor vier personen te schrijven en te bereiden. Tijdens de wedstrijd is geen publiek welkom, maar wel zal een live-stream worden gemaakt.
Een beperkt aantal leden van de Chaîne kan deelnemen aan een driegangen maaltijd na afloop van de wedstrijd. Dit menu wordt verzorgd door studenten van de Culinaire Academie. De ingrediënten worden beschikbaar gesteld door onze sponsor Sligro. De deelnameprijs wordt gebruikt om een deel van de uitzending naar Mexico te dekken.
Tijdens het diner zal de prijsuitreiking plaatsvinden.
Sponsoren van deze wedstrijd zijn:
Sligro, Culinaire Academie Nederland, Koppert Cress, Wüsthof, Chaud Devant, Hurricane, Carl Siegert, Rungis en Pabst & Hagedoorn.
18.30 uur | Ontvangst | ||
19.00 uur | Driegangendiner met prijsuitreiking | ||
20.30 uur | Einde evenement |
Prijs | € 60,-- per persoon | |
Kleding | Smart Casual | |
Adres |
Culinaire Academie Nederland Wijkermeerweg 70 1948 NX Beverwijk www.culi-ac.nl |
|
Parkeergelegenheid | Parkeren kan schuin aan de overkant naast de McDonald’s, Parallelweg 120, Beverwijk. |
Siebe Stellingwerff Beintema Bailli Délégué |
Piet van den Bosch Conseiller Culinaire |
mei
07Prijs | € 125,- |
Kleding | Smart casual |
Adres | Restaurant De Nederlanden |
Duinkerken 3 | |
3633 EM Vreeland | |
T 0294 232 326 | |
info@nederlanden.nl | |
Parkeren | Gratis, naast het restaurant |
apr
24Onze Bailliage vierde op zondag 24 april de World Chaîne Day met een sprankelende noot.
Échanson Yvo Erades werd deze keer vergezeld door een 'geïmporteerde' Champagne Chevalier, Roberto Della Pietra.
Beiden namen onze leden en hun gasten mee op een boottocht door de Binnenmaas waar we met samen zes Champagnehuizen hebben verkend waaruit zeer onderscheidende wijnen waren gekozen - van een alcoholvrije variant om de middag op het dek mee te beginnen, tot magnums rosé om de reis mee af te sluiten.
Op het programma stonden een Blanc de Blancs, een Blanc de Noir, twee Bruts, een Non-vintage die smaakt als een Vintage en een prachtige Rosé. Elke wijn werd gecombineerd met passende hors d'oeuvres.
MENU
Gosset Brut Grand Reserve
Oesters met rode wijn vinaigrette
Jacquesson 744 Extra Brut
Tonijn met sesamkorst, zeewier en wasabi
Drappier Zero Dosage (100% Pinot Noir)
'sans soufres ajouté' (zonder toevoeging van zwavel)
Asperges met gerookte wilde zalm en dillesaus
Agrapart & Fils Extra Brut
Sushi Vega
avocado, omelet, komkommer
pikante mayo, krokante topping
Charles Heidsieck Brut Reserve
Pata Negra met vijg, dadel en mascarpone
Deutz Rosé (magnums)
Rose de Reims koekjes
Een prachtig lente Champagne event was een prachtige manier om Wereld Chaîne Dag te vieren.
Vive la Chaine!
Elio Machillanda
Chancelier
De foto's van dit evenement zijn te bekijken in ons evenementenarchief.
Our Bailliage celebrated World Chaîne Day with a sparkling note on Sunday, April 24th.
Échanson Yvo Erades was accompanied this time by an “imported” Champagne Chevalier, Roberto Della Pietra.
Both took our members and their guests on a boat trip through the Binnenmaas where we all explored six Champagne houses from which they had chosen very distinctive wines - from zero dosage to start the afternoon on deck, to magnums of rosé to conclude the trip.
The programme included a Blanc de Blancs, a Blanc de Noir, two Bruts, a Non-vintage that tastes like a Vintage and a beautiful Rosé. Each one was paired with appropriate hors d'oeuvres.
MENU
Gosset Brut Grand Reserve
Oysters with red wine vinaigrette
Jacquesson 744 Extra Brut
Tuna with sesame crust, seaweed and wasabi
Drappier Zero Dosage (100% Pinot Noir)
‘sans soufres ajouté’ (without sulphur added)
Asparagus with smoked wild salmon and dill sauce
Agrapart & Fils Extra Brut
Sushi Vega
avocado, omelette, cucumber
spicy mayo, crispy topping
Charles Heidsieck Brut Reserve
Pata Negra with fig, date and mascarpone
Deutz Rosé (magnums)
Rose de Reims biscuits
A beautiful spring Champagne event was a wonderful way to celebrate World Chaîne Day.
Vive la Chaine!
Elio Machillanda
Chancelier
Adres: Hoeksedijk 49 Maasdam.
apr
02Prijs | € 120,- per persoon |
Kleding | Black Tie met chaînelinten voor leden |
Adres | Kasteel Maurick |
Maurick 3 | |
5261 NA Vught | |
info@kasteel-maurick.nl | |
Telefoon | 073-2048028 |
Parkeren |
Parkeerplaats naast het kasteel |
mrt
31mrt
20feb
26Chers Consœurs et Confrères,
13.00 uur | Ontvangst |
13.30 uur | Aanvang Lunch |
16.00 uur | Einde evenement |
Prijs | € 115,- p.p. |
Kleding | Smart Casual |
Adres |
Restaurant The Millèn Weena 686 3012CN Rotterdam Tel. 010 – 4302333 www.restaurantthemillen.nl |
Parkeergelegenheid |
Parkeergarage Schouwburgplein 2, te bereiken via de Weenatunnel, of de Q-Park garage Weena. Of laat de auto thuis en kom met de trein. |
Siebe Stellingwerff Beintema Bailli Délégué |
Leo Langeveld Bailli Régional Midden- en West-Nederland |
jan
30