Dîner Amical van De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg - Virtueel evenement

mei

01

Dîner Amical van De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg - Virtueel evenement

Chers Consœurs et Confrères,
 
1 mei 2021 genoten 24 leden en gasten van de Chaîne des Rotisseurs in een virtuele Zoom-meeting van het diner dat confrère Bert van Eijden van restaurant De Mandemaaker heeft verzorgd. Een aantal leden haalde de doos met ingrediënten zelf op, bij de overige werd deze thuis afgeleverd.


  De doos:


In de deksel links de bereiding van het hoofdgerecht, rechts het menu.

MENU

AMUSES
MADELEINE VAN CHORIZO MET KRUIDENMAYONAISE 
TONIJNFILET MET LIMOENBLAD EN RADIJS 
EENDENBORST MET KERRIE EN GEPOFTE WILDE RIJST 

VOORGERECHT
ZEEBAARS CEVICHE MET LIMOEN EN COURGETTE 

TUSSENGRECHT
RUNDER PICHANHA MET BEREIDINGEN VAN KNOLSELDERIJ EN LOOK 

HOOFDGRECHT
SCHOLFILET MET GEPOFTE BOSPEEN, ASPERGES EN SAUS VAN KOKKELS 

NAGERECHT
BEREIDINGEN VAN SINAASAPPEL, GEMBER EN CITROENGRAS

WIJNARRANGEMENT
WIT: Lunaria Civitas Pecorino | Abruzzen | Italië 
ROOD: Capezzana | Barco Reale di Carmignano | Italië.


In de traditie van de Chaîne waren de deelnemers netjes gekleed, met hun Chaîne-lint, en natuurlijk op tijd! Joost Boers coördineerde deze avond, waarbij twee keer een break-out room was gemaakt, zodat een deel van de avond in kleiner (beeld)gezelschap werd doorgebracht.

De deelnemers waren unaniem in hun oordeel dat zowel kwaliteit als presentatie van de gerechten op zeer hoog niveau was en dat chef-kok Bert van Eijden veel complimenten toekwamen.

Vive la Chaîne!


 
Adres: Virtueel evenement At home.
Aanvang: 18:30
Dîner Amical van Restaurant Zout & Citroen in Oosterhout, Virtueel Evenement

mrt

27

Dîner Amical van Restaurant Zout & Citroen in Oosterhout, Virtueel Evenement

Chers Consœurs et Confrères,
 
Wij willen graag onze restaurateurs blijven ondersteunen en in contact blijven met onze leden. In vervolg op het succesvolle virtuele diner (49 deelnemers!) geleverd door Brasserie Le Nord, nodigen we u graag uit deel te nemen aan ons volgende virtuele evenement dat via Zoom zal plaatsvinden op zaterdag 27 maart om 18.30 uur.

Voor deze gelegenheid werken wij samen met Restaurant Zout en Citroen uit Oosterhout. Chef Bram Helleman stelt de deelnemers voor te kiezen uit een uitgebreid keuze menu. Het is de bedoeling om het eten op minimaal drie afhaallocaties door heel Nederland te laten bezorgen. Eén en ander zal afhangen van de vraag uit elk deel van het land. 

Omdat het deze keer een keuzemenu betreft zullen wij na uw aanmelding contact met u opnemen om te registreren naar welke gerechten en wijnen uw voorkeur uitgaat. Ook kunt u ons dan doorgeven welke stad uw voorkeur heeft voor een afhaalpunt. Onze Bailli Régional Wim Sluijter zal de afhaallocaties coördineren en wij zullen u vervolgens informeren over de gekozen afhaalpunten en -tijden.

 
Menu

Steak tartaar – zoetzure groente – piccalilly – spelt 
of
Heilbot – bereidingen van biet – groene kruiden 

Domäne Wachau – Grüner Veltliner ‘Terrassen’ Federspiel 2020

***

Bouillabaisse – skrei in chorizo olie gegaard – tortellini van garnaal – rouille 
of 
Colombo kerrie veloute – gerookte parelhoen - kervelolie 

Suavia – Soave Classico 2019

***

Skrei – pommes Bouchon – knolselder – paddestoelen – jus truffel 

Louis Jadot – Couvent des Jacobin Chardonnay 2019
of 
Lamsnek – jus tajine – peultjes – aardappel knoflookmousseline – krokante aardappel 

Umathum – Burgerland Zweigelt 2018

***

Bombe van peer en chocolade met sorbet van krieken 
of 
Mango – kokos – limoen 

Prijs € 49,50 p.p.

Prijs wijnen: 3 flesjes van 37,5 cl voor € 49,50 of 75 cl flessen voor € 27,50 per stuk.
 
Betaling
A) Leden die hun bestelling afhalen bij Zout en Citroen in Oosterhout, betalen tijdens het afhalen direct bij het restaurant.

B) Alle anderen ontvangen een e-mail van Zout en Citroen met de factuur en betalen via bankoverschrijving. Instructies zullen in de factuur worden opgenomen. 
 
Nadat u zich heeft ingeschreven zal onze Chancelier u per e-mail een link sturen voor eenvoudige toegang tot het virtuele diner. Iedereen zal toegang hebben tot de video call vanaf elke smartphone, tablet, laptop of desktop, zolang er internetverbinding is. Om in de traditie van de Chaîne te blijven vragen we alle deelnemers om zich netjes te kleden tijdens het evenement en op tijd te komen. 

We zullen gezamenlijk beginnen en van Chef Bram Helleman een toelichting op het menu krijgen. Daarna gaan we in Break-out Rooms (elk 8 deelnemers) in kleiner gezelschap de avond verder doormaken.

Wij hopen dat u in groten getale deel zult nemen. U kunt zich inschrijven per onderstaande aanmeldknop of per e-mail aan info@chaine.nl van zondag 7 maart tot en met maandag 22 maart aanstaande.

Vive la Chaîne!

Wim Sluijter
Bailli Régional Zuid-Nederland

 
Adres: Ridderstraat 28 Oosterhout.
Aanvang: 00:00
Dîner Amical van Brasserie Le Nord  - Virtueel evenement

feb

27

Dîner Amical van Brasserie Le Nord - Virtueel evenement

Zaterdagavond 27 februari hebben 49 leden en gasten van de Chaîne des Rôtisseurs genoten van een virtueel diner dat chef-kok Gregory Nicole van Restaurant Le Nord voor hen heeft bereid. Rond half een 's middags zijn in Bilthoven de menu's afgehaald en gebracht naar de deelnemers elders in Nederland, van Noord-Brabant tot Noord-Holland. Om half zeven werd de Zoom sessie geopend en schoof iedereen aan. Gregory Nicole gaf een korte uitleg over het menu. 

Genoten werd van een amuse van eendenlever, vervolgens botervis, lichtgerookte rundertartaar, als hoofdgerecht een gekonfijte eendenbout en afgerond met een kaasplateau en een chocoladetaartje. Drie wijnen vergezelden de gangen: een Pouilly Fumé Les Chaumiennes, een Pinot Noir van Louis Latour en een Côte du Rhone Esprit Barville. Prima keuzen, die goed aansloten bij de gerechten. 

Zeer veel complimenten werden tijdens het diner gehoord. Zeer veel waardering was voor de prima verzorging; speciaal de perfecte manier waarop Gregory met de vaak lastige dieetwensen is omgegaan moet hierbij genoemd worden. De wijze van presenteren van de gerechten was ook zeer hoogstaand, mooi opgemaakt en verzorgde presentatie. De porties waren ruim, te ruim voor een aantal deelnemers, die daarom zondag nog van het dessert en de kazen genoten. 

Zaterdagavond 27 februari 2021 zijn dus veel mensen zeer gelukkig geworden van hun beslissing om aan dit virtueel diner deel te nemen.

De Chaîne des Rôtisseurs kijkt terug op een mooi evenement. Goed voor haar leden en goed voor Restaurant Le Nord! We kijken uit naar ons volgende evenement! 

Vive la Chaîne!
Adres: Virtueel evenement At Home.
Aanvang: 18:30
Port & Cheese tasting - virtueel evenement

feb

06

Port & Cheese tasting - virtueel evenement

Special Port & Cheese tasting 
Date 6 februari 2021
Online event Chaîne des Rôtisseurs


Chers Consœurs et Confrères,

 
Een smaakvolle proeverij om elkaar weer eens te zien en leerzaam te genieten van mooie smaken.

De presentatie wordt begeleid door ons eigen Chaîne lid Yvo Erades die naast wijndocent ook wijnhandelaar is. Geïnspireerd op het prachtige OMGD International Grand Chapitre van 2019 in Porto en de Douro vallei heeft hij voor ons verschillende Ports met matchende kazen in petto.

Door mee te doen aan de deze proeverij draagt u tevens bij aan de voorbereiding van de Nederlandse Jeunes Sommeliers Competitie. Deze zal de Chaîne dit jaar op 14 juni organiseren.

Zaterdag 6 februari om 19:30 – 21:00
We proeven verschillende soorten Port. Wat zijn de verschillen, hoe herken je een goede Port? Wat smaakt het beste bij welke Port? 

Aanmelden
 
U meldt zich eenvoudig aan door op deze link te klikken https://www.noordmanwinkel.nl/product/special-port-cheese-tasting
Daarmee komt u op de bestelsite van Noordman Wijnen waar u naar keuze het aantal proefpakketten kunt bestellen. 
Het proefpakket bevat voldoende Port en kaas voor 2 personen.
U kunt uw gasten een eigen pakket laten bestellen door deze mail door te sturen of als u ze wilt verrassen bestelt u ook voor uw gasten een pakket.

Het proefpakket wordt gestuurd naar het opgegeven adres bij de bestelling.

Bestellen kan tot uiterlijk dinsdag 2 februari.
Iedereen die heeft besteld ontvangt voorafgaand aan de proeverij een email met daarin de gegevens voor Zoom-meeting.


Laat deze gebeurtenis niet aan u voorbijgaan en tot 6 februari.

Vive la Chaîne
Adres: virtueel evenement via Zoom .
Aanvang: 19:30