Dîner Amical van Brasserie Le Nord  - Virtueel evenement

feb

27

Dîner Amical van Brasserie Le Nord - Virtueel evenement

Zaterdagavond 27 februari hebben 49 leden en gasten van de Chaîne des Rôtisseurs genoten van een virtueel diner dat chef-kok Gregory Nicole van Restaurant Le Nord voor hen heeft bereid. Rond half een 's middags zijn in Bilthoven de menu's afgehaald en gebracht naar de deelnemers elders in Nederland, van Noord-Brabant tot Noord-Holland. Om half zeven werd de Zoom sessie geopend en schoof iedereen aan. Gregory Nicole gaf een korte uitleg over het menu. 

Genoten werd van een amuse van eendenlever, vervolgens botervis, lichtgerookte rundertartaar, als hoofdgerecht een gekonfijte eendenbout en afgerond met een kaasplateau en een chocoladetaartje. Drie wijnen vergezelden de gangen: een Pouilly Fumé Les Chaumiennes, een Pinot Noir van Louis Latour en een Côte du Rhone Esprit Barville. Prima keuzen, die goed aansloten bij de gerechten. 

Zeer veel complimenten werden tijdens het diner gehoord. Zeer veel waardering was voor de prima verzorging; speciaal de perfecte manier waarop Gregory met de vaak lastige dieetwensen is omgegaan moet hierbij genoemd worden. De wijze van presenteren van de gerechten was ook zeer hoogstaand, mooi opgemaakt en verzorgde presentatie. De porties waren ruim, te ruim voor een aantal deelnemers, die daarom zondag nog van het dessert en de kazen genoten. 

Zaterdagavond 27 februari 2021 zijn dus veel mensen zeer gelukkig geworden van hun beslissing om aan dit virtueel diner deel te nemen.

De Chaîne des Rôtisseurs kijkt terug op een mooi evenement. Goed voor haar leden en goed voor Restaurant Le Nord! We kijken uit naar ons volgende evenement! 

Vive la Chaîne!
Adres: Virtueel evenement At Home.
Aanvang: 18:30
Port & Cheese tasting - virtueel evenement

feb

06

Port & Cheese tasting - virtueel evenement

Special Port & Cheese tasting 
Date 6 februari 2021
Online event Chaîne des Rôtisseurs


Chers Consœurs et Confrères,

 
Een smaakvolle proeverij om elkaar weer eens te zien en leerzaam te genieten van mooie smaken.

De presentatie wordt begeleid door ons eigen Chaîne lid Yvo Erades die naast wijndocent ook wijnhandelaar is. Geïnspireerd op het prachtige OMGD International Grand Chapitre van 2019 in Porto en de Douro vallei heeft hij voor ons verschillende Ports met matchende kazen in petto.

Door mee te doen aan de deze proeverij draagt u tevens bij aan de voorbereiding van de Nederlandse Jeunes Sommeliers Competitie. Deze zal de Chaîne dit jaar op 14 juni organiseren.

Zaterdag 6 februari om 19:30 – 21:00
We proeven verschillende soorten Port. Wat zijn de verschillen, hoe herken je een goede Port? Wat smaakt het beste bij welke Port? 

Aanmelden
 
U meldt zich eenvoudig aan door op deze link te klikken https://www.noordmanwinkel.nl/product/special-port-cheese-tasting
Daarmee komt u op de bestelsite van Noordman Wijnen waar u naar keuze het aantal proefpakketten kunt bestellen. 
Het proefpakket bevat voldoende Port en kaas voor 2 personen.
U kunt uw gasten een eigen pakket laten bestellen door deze mail door te sturen of als u ze wilt verrassen bestelt u ook voor uw gasten een pakket.

Het proefpakket wordt gestuurd naar het opgegeven adres bij de bestelling.

Bestellen kan tot uiterlijk dinsdag 2 februari.
Iedereen die heeft besteld ontvangt voorafgaand aan de proeverij een email met daarin de gegevens voor Zoom-meeting.


Laat deze gebeurtenis niet aan u voorbijgaan en tot 6 februari.

Vive la Chaîne
Adres: virtueel evenement via Zoom .
Aanvang: 19:30