dec
18
Chers Consœurs et Confrères,
Zaterdag 18 december genoten 45 Chaîneleden en hun gasten van een mooie 5-gangen kerstlunch in Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. In eerste instantie stond een diner op het programma, maar door de maatregelen om corona in te dammen moesten restaurants na 17.00 uur dicht en werd het een lunch met hetzelfde menu. Wij hadden geluk, want dezelfde zaterdagmiddag werd besloten tot een volledige lockdown. Onze lunch bleek daardoor voorlopig het laatste evenement voor The Grand te zijn geweest. The Grand had de oude Raadzaal voor ons gereed gemaakt met drie lange, fraai in kerstsfeer aangeklede tafels, waaraan de deelnemers met 1,5 meter ruimte tussen de koppels zaten. Bij binnenkomst wees de kerstman de gasten hun plaats, maar gelukkig was genoeg gelegenheid voor onderling contact tijdens het champagneaperitief en de amuse. Na zijn welkomswoord dankte Bailli Délégué Siebe Stellingwerff Beintema de afgetreden Baill Midden- en West-Nederland Jan Wever voor zijn inspanningen bij het organiseren van lunches en diners en medewerking aan het organiseren van de Jeunes Chefs wedstrijden. Omdat de lockdown de mogelijkheid om ’s avonds uit te gaan zijn verkeken kreeg Jan Wever een puzzel, met als thema wijn, om samen met zijn Kim de maken. Tussen het derde en vierde gerecht verzorgde het AJSO Trombone Trio, bestaande uit Daan Welle, Berend van Gurp en Fabian Vos, een muzikaal intermezzo. Dit viel zeer in de smaak , waarbij de finale, een medley uit West Side Story, liet horen hoe melodieus trombones kunnen klinken. Leo Langeveld, Bailli Midden- en West-Nederland dankte de witte en zwarte brigades voor de heerlijke gerechten en de zeer prettige en kundige wijze van bediening. M E N U
Mamachi, pompoen, macadamia, uienbouillon Nederland, Chaam, Solaris, Dassemus 2019 *** Langoustine, eendenlever, knolselderij, Granny Smith, dashi Oostenrijk, Burgenland, Grauburgunder, Umathum 2020 *** Heilbot, bloemkool, eekhoorntjesbrood, hazelnoot, Jus Bécasse Frankrijk, Pays d’Oc, Chardonnay, La Cote Reserve 2019 *** Kalfsfilet, peterseliewortel, champignon, lange peper, chartreuse Frankrijk, Côtes du Rhône, Chateau de Montfrin, Syrah, Crenache, Mourvèdre *** Kers, pure chocolade, pistache, sinaasappel Italië, Marche, Viscoile Cherries Sangiovese NV, Vinser de pergola Casanove, Corrado Tonelli *** Koffie/thee en friandises |
nov
06okt
02aug
2912.30 uur |
Ontvangst met een feestelijk glas mousserende wijn en twee amuses Focaccia en Aioli |
13.00 uur | Aanvang Déjeuner Amical |
16.30 uur | Einde evenement |
Adres | Restaurant De Gaffel |
Odoornerweg 1 | |
7872 PA Valthe | |
Telefoon | 0591-513536 |
info@restaurantdegaffel.nl | |
Website | www.restaurantdegaffel.nl |
Parkeren | Gratis bij het restaurant |
Kleding | Smart casual, leden met Chaînelint |
Prijs | € 100,- per persoon |
jul
1812.00 uur |
Ontvangst op het terras of in één van de sfeervolle lounges met koffie, thee of ander drankje. Aansluitend een glas Champagne en verschillende aperitief hapjes. |
12.30 uur | Aanvang ALV en aansluitend Déjeuner Amical |
16.00 uur | Einde evenement |
Adres | Landgoed Het Roode Koper |
Jhr. Dr. J.C. Sandbergweg 82 | |
3852 PV Leuvenum, Ermelo | |
Telefoon | 0577-407393 |
info@roodekoper.nl | |
Website | www.roodekoper.nl |
Parkeren | Gratis bij het restaurant |
Overnachten | Op basis beschikbaarheid zelf te boeken bij Het Roode Koper |
Kleding | Smart Casual, leden met Chaînelint |
Prijs | € 115,- per persoon |
jun
14jun
12Chers Consœurs et Confrères,
Eindelijk na een lange coronaperiode, waarin de horeca geen klanten mocht ontvangen, mocht op zaterdag 12 juni j.l. het eerste diner met de leden van de Chaîne des Rôtisseurs in het gerenommeerde restaurant Château Neercanne plaatsvinden. Tot op het laatste moment was het nog onzeker, wat wel en niet zou mogen. Hierdoor hadden zich nog maar weinig leden aangemeld. De anderen hebben toch wel wat gemist.
Château Neercanne vonden wij een ideale locatie om de draad weer op te pakken. Het heeft weidse uitzichten over de baroktuinen van het kasteel en het Limburgse heuvellandschap en indrukwekkende bijbehorende wijnkelders in de mergelgrotten. Een van de tuinen speciaal gereserveerd voor de Chaîne was de ontmoetingsplek waar een aperitief werd aangeboden en een tweetal amuses gepresenteerd.
Zodra iedereen aanwezig was werden we naar de dinerzaal in het kasteel geleid. Hier stond één lange tafel opgesteld, waar we op de gepaste afstand van 1.50 m allemaal plaats konden vinden. Het menu was wat we van Neercanne mochten verwachten.
Menu Saison
Zalm - dille – mosterd
***
Kabeljauw - beurre noissette
***
Asperge Limbourgouis - grottenham - ei
***
Rouleaux van Limburgse Hoender - ganzenlever – champignon
***
Tarte Valrhona - chocolade – vanille
Limburgse wijnen, mineraalwaters en afgesloten met koffie, thee en friandises
Bij het opdienen van het hoofdgerecht bleek door een miscommunicatie binnen de organisatie van Neercanne (veroorzaakt door ziekte) de derde gang niet beschikbaar te zijn. Dit euvel werd echter zeer charmant opgelost. Er werd na de hoofdgang als extra een kaasplankje met drie zeer bijzondere lokale kaasjes geserveerd. Een schot in de roos door iedereen zeer gewaardeerd.
De stemming was goed, de tijd werd vergeten en dat had gevolgen. De door de overheid nog ingestelde tijdklok voor de horeca zorgde ervoor dat er onvoldoende tijd was voor de koffie, welke door sommigen van ons maar node gemist kon worden.
Al met al een bijzonder en ook zeer geslaagd eerste Chaînediner na meer dan een jaar geen horeca.
Adres: Cannerweg 800 Maastricht.mei
17mei
15mei
01De doos: In de deksel links de bereiding van het hoofdgerecht, rechts het menu. |
MENU AMUSES MADELEINE VAN CHORIZO MET KRUIDENMAYONAISE TONIJNFILET MET LIMOENBLAD EN RADIJS EENDENBORST MET KERRIE EN GEPOFTE WILDE RIJST VOORGERECHT ZEEBAARS CEVICHE MET LIMOEN EN COURGETTE TUSSENGRECHT RUNDER PICHANHA MET BEREIDINGEN VAN KNOLSELDERIJ EN LOOK HOOFDGRECHT SCHOLFILET MET GEPOFTE BOSPEEN, ASPERGES EN SAUS VAN KOKKELS NAGERECHT BEREIDINGEN VAN SINAASAPPEL, GEMBER EN CITROENGRAS WIJNARRANGEMENT WIT: Lunaria Civitas Pecorino | Abruzzen | Italië ROOD: Capezzana | Barco Reale di Carmignano | Italië. |
mrt
27feb
27feb
06Special Port & Cheese tasting
Date 6 februari 2021
Online event Chaîne des Rôtisseurs