Jeunes Sommeliers Competitie 2021 bij O&O in Sint Willebrord

jun

14

Jeunes Sommeliers Competitie 2021 bij O&O in Sint Willebrord

SASJA MOONEN VAN RESTAURANT BRIDGES WINNAAR VAN DE EERSTE JEUNES SOMMELIERS WEDSTRIJD NEDERLANDSE BAILLIAGE VAN DE CHAINE DES ROTISSEURS

Sommelier van Restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand plaatst zich voor de internationale Competitie van Jeunes Sommeliers in Lyon. 
 
 
 
De eerste editie van de Jeunes Sommeliers wedstrijd van de Nederlandse Bailliage van de Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Sasja Moonen. De 21-jarige sommelier van restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand uit Amsterdam plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd die gehouden wordt op 9 – 12 november in Lyon.
 
Onder zomerse omstandigheden in de binnentuin van het Restaurant O&O in St. Willebrord toonden de jonge en veelbelovende sommeliers hun kennis en vaardigheden aan de juryleden. Hierbij gadegeslagen door hun professionele begeleiders van de deelnemende restaurants en enkele leden van de Chaîne des Rôtisseurs.
De kennis van de sommeliers werd eerst getoetst aan de hand van een uitgebreide vragenlijst waarna het herkennen en beschrijven van enkele wijnen door een 'blind' tasting op het programma stond. Uiteraard kwamen ook de servicevaardigheden en presentatietechnieken aan bod. 

 
De spanning voor de finale liep op omdat de kandidaten elkaar niet veel ontliepen. In de finale werden de kandidaten verder op de proef gesteld met een tasting van witte wijnen en herkennen van enkele alcoholische aperitieven. Aan een tafel met gasten en juryleden konden de jonge sommeliers hun gastheerschap laten zien.

De uitslag van deze 1e Jeunes Sommeliers wedstrijd 2021:
  1. Sasja Moonen sommelier bij restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand in Amsterdam
  2. Dennis Vincken sommelier bij Chateau Neercanne in Maastricht
 
Na de prijsuitreiking was er tijd om na te praten, te genieten van enkele door O&O geserveerde hapjes en een enkele speciale Turkse wijnen.
 

 

De jury was onder de indruk van de prestatie van deze jonge veelbelovende sommeliers. De kandidaten lieten zien over veel kennis te beschikken en gemotiveerd met hun vak bezig te zijn. De komende maanden worden ze verder begeleid en gaat de winnaar de Nederlandse Bailliage vertegenwoordigen op het evenement begin november in Lyon.

Sponsoren
De wedstrijd was niet mogelijk geweest zonder de medewerking van de sponsoren:
La Bordelaise Wijnen
Wijnhuis Chamlija
Restaurant O&O