Déjeuner Amical bij Zout & Citroen in Oosterhout

jun

22

Déjeuner Amical bij Zout & Citroen in Oosterhout

Chaîne lunch 22 juni 2019 bij Zout & Citroen in Oosterhout.
 
Onze Bailli Régional Zuid Nederland, Wim Sluijter, heeft met de uitbaters van Zout & Citroen een lunch voor de Chaîne geregeld. Helaas kon Wim zich niet op twee plaatsen gelijktijdig bevinden. Naast de Chaîne had hij namelijk nog andere verplichtingen. Hij had mij gevraagd een aantal van zijn verplichtingen over te nemen, wat ik met plezier gedaan heb. Helaas wist ik niet dat daarbij ook een verslagje hoorde waardoor mijn herinneringen drie weken later wat roestig zijn.

We werden op een zeer zonnige dag ontvangen door een jeugdige enthousiaste garde op het fraaie terras van het etablissement, waar we trouwens ook heerlijk buiten geluncht hebben. Helaas waren we maar met 18 gasten, waarvan er enkelen later kwamen. Beleefdheidshalve wilde het personeel wachten tot iedereen aanwezig was om iets in te schenken en wat hapjes uit te delen, maar dat duurde sommigen toch te lang en hebben we het personeel aangespoord toch maar vast te beginnen.

Naast een aangename Cava Arte Latino, kregen we een aantal kleine amuses. Ze staan me niet meer helemaal bij wat precies, maar wel dat ze van weer heel uitstekende kwaliteit waren, hoe verwend als Chaînelid we op dat gebied ook zijn. Na wat geschuif vanwege de zon gingen we aan tafel, heerlijk buiten onder de parasols. Begonnen weer met werkelijk een heerlijke klassieke biefstuk tartare met groentjes, piccalilly en gerookte eierdooier. Een geweldige keus blij dit zwoele weer. Daarbij werd een een Zarate Albarino geschonken, die er bijzonder goed bij paste.

Het volgende gerecht bestond uit een heerlijk stukje heilbot met kleine kropsla grapefruit en bloemkool. Wederom prachtig bereid. Onze gastheer/sommelier wilde graag experimenteren om bij enkele gerechten speciaalbiertjes te schenken i.p.v. wijn de meesten van ons stonden daarvoor wel open. Het werd een Nevel Gulzig New England wild Ale. Achteraf voor onze groep was dit erg bittere bier toch wel iets te veel van het goede.

Het hoofdgerecht, oorspronkelijk een babi ketjap gepland, is daags te voren gewijzigd in een bavette. Ik denk een uitstekende keus. Eerst licht gerookt en daarna saignant opgebakken. Heerlijk mals en sappig. De rode wijn die er bij geschonken werd paste er mijns inziens heel goed bij met een zachte doch volle smaak, waarvoor ik me graag nog eens extra liet inschenken.

Het nagerecht, een combinatie van tonkabonen met karamel, ananas en een aantal kruiden, viel weer in zeer goede aarde. Hetzelfde kan ik niet zeggen van het bier een Tonka Harley wine van de Frontaal brouwerij. Het schenken van bier bij de maaltijd werd algemeen wel als een interessant experiment ondervonden maar de meesten van ons zijn toch echt wel veel meer wijnliefhebbers en zullen volgende keren liever hierop terugvallen. 

De uiterst gezellige en geslaagde middag werd zoals gebruikelijk afgesloten met koffie en lekkere friandises.

Harm Bodewes 

Adres: Ridderstraat 86 Oosterhout.
Aanvang: 12:30
Déjeuner Amical bij de Treeswijkhoeve** in Waalre

mei

26

Déjeuner Amical bij de Treeswijkhoeve** in Waalre

Verslag van de Chaînelunch op zondag 26 mei 2019 in de Treeswijkhoeve in Waalre
 
Dankzij de goede relatie die onze Conseiller Gastronomique Piet van den Bosch heeft met de eigenaar van dit  2-sterren Michelin restaurant, heeft deze er in toegestemd om een lunch voor de Chaîne te serveren.
Zo kwamen die dag een toch wel wat teleurstellend aantal van 29 leden waaronder het Duitse echtpaar Wolfgang en Gretel Schrahe naar Waalre. De achterliggende oorzaak was de viering van de 50-jarige trouwdag van onze Bailli Délégue op die dag die door een aantal Chaîneleden werd meegevierd. Ook waren een paar deelnemers door ziekte geveld en moesten op het laatste moment afzeggen.

De lunch was uitstekend, zoals je van een 2-sterren restaurant zou mogen verwachten.  De amuses waren origineel en heel smakelijk met verassende combinaties van smeltend op je tong, krokant en zuur, zout en bitter.  De hierbij geschonken Cremant de Bourgogne was van grote klasse.

Het voorgerecht was een viscombinatie van makreel, krab en oester geserveerd met een Gruner Sylvaner uit Duitsland. Een geslaagde combinatie. Het tussengerecht met Pertuis asperges uit Frankrijk, morille, raapstelen hoeve-ei en geitenkaas was een geslaagde combinatie. De wijn was een prima 2017 Clos St. Magdeleine uit Frankrijk.

Het signatuur hoofdgerecht met lam en asperges sloot aan bij seizoens-gebonden producten. De daarbij gekozen wijn Mencia Brezo Bierzo uit Spanje was waarschijnlijk de lekkerste van de middag. Het dessert was een waardige afsluiting van een voortreffelijke lunch.

De bediening was geruisloos en efficiënt zoals je mag verwachten. De sommelier was een enthousiaste net geslaagde oenoloog die met veel plezier de wijnkeuze toelichtte.
 
Wim Sluijter
Bailli Régional Zuid-Nederland 
 
Adres: Valkenswaardseweg 14 Waalre.
Aanvang: 12:30
Algemene Ledenvergadering en Déjeuner Amical bij Restaurant De Nederlanden * in Vreeland

apr

13

Algemene Ledenvergadering en Déjeuner Amical bij Restaurant De Nederlanden * in Vreeland

 
Verslag van het Déjeuner Amical en de Algemene Ledenvergadering in Restaurant De Nederlanden* te Vreeland.

Chers Consœurs et Confrères,
Voorafgaand aan het Déjeuner Amical werd de Algemene Ledenvergadering gehouden waar 25 deelnemers aan deelnamen. Met algehele stemming werd daar Paul de Bruijn gekozen tot Bailli Délégué. En omdat het deze dag ‘World Chaine Day’ was, werd iedereen gevraagd om buiten met de banner ‘World Chaine Day’ op de foto te gaan zodat de hele ‘World’ kan zien dat de Nederlandse Baillage daar ook aandacht aan heeft besteed.

Tijdens de ontvangst kregen wij een sprankelend glas Cava waarbij een drietal amuses werden geserveerd. O.a. watermeloen met yuzu en toni, ananas met chipjes, guacamole, creme fraîche en karnemelk, mint, sorbet van komkommer en chermoula.
 
Hierna werd in het fraaie restaurant van De Nederlanden het Déjeuner Amical geserveerd waarbij 40 leden aanwezig waren met hun partners.  Van de Belgische Bailliage waren aanwezig De heer Jan Verbert, Bailli Régional Honoraire en echtgenote Rita en van de Duitse  Bailliage De heer Wolfgang Schrahe en echtgenote Gretel. Na een tijd van afwezigheid was tot ieders vreugd ook Mevrouw An E. de Bijll Nachenius, Chevalier d'Honneur weer aanwezig.
 
Chef-kok Wilco Berends had een mooi vijfgangenmenu voor ons samengesteld met als voorgerecht gemarineerde en graved lax van zalm met mierikswortel, dille en mosterd, de wijn hierbij een  Sauvignon Blanc & Riesling, Pfälz, Duitsland, 2017.
 
Het volgende gerecht was gesmoorde kabeljauw met truffel, champagne, parelgort uit Alkmaar en lavas met als wijn een Semillon & Chardonnay, Australië, Big Rivers 2017.
 
Nog een prachtig gerecht, Pekingkwartel met een hartig flensje, eendenlever en hoi sin met een mooie Duitse wijn: Spätburgunder, Trocken, 2014.
 
Het hoofdgerecht was Hollands lam met doperwten, mint, eigen hachee en jus met basilicum, de wijn was een prachtige Grenache Noir, Languedoc 2017.
 
Natuurlijk een overheerlijk nagerecht, Eucalyptus panna cotta, gerookte earl grey thee en sorbet van granny smith waarbij de granny smith natuurlijk echt leek.
 
Als toegift werd er nog een overheerlijke souffle van het huis geserveerd met natuurlijk een mooie dessertwijn Château Loupiac Gaudiet, Loupiac, Bordeaux 2016.
 
De wijnen werden geëvalueerd door Albert de Vink en het déjeuner door Piet van den Bosch. Beide hadden alleen maar lovende woorden over dit fantastische déjeuner en deze middag was dan ook meer dan geslaagd.
 
De oorkonde die na het déjeuner werd uitgereikt aan de witte en de zwarte brigade was dan ook meer dan verdiend.
 
Jan Wever
Bailli Régional Midden- en West-Nederland


 
Adres: Duinkerken 3 Vreeland aan de Vecht.
Aanvang: 10:30
Dejeuner Amical bij Restaurant Da Vinci* in  Maasbracht

mrt

24

Dejeuner Amical bij Restaurant Da Vinci* in Maasbracht

Chers Consœurs et Confrères,

Het is al weer twee jaar geleden dat we te gast waren bij Petro en Margo. Bovendien is het dit keer een bijzonder jaar want Da Vinci bestaat 25 jaar. We hebben elke keer dat we op bezoek waren mogen genieten van de verrukkelijke gerechten die Margo creëert, het menu spreekt voor zichzelf. Petro selecteert bijzondere wijnen bij de creaties van Margo zodat deze een perfecte harmonie of een contrapoint vormen. Daarnaast of misschien wel op de eerste plaats is hij de perfecte gastheer die het zijn clientèle zo comfortabel mogelijk maakt.                                                                             
 
Programma Dejeuner Amical 24 maart
12.30 uur Ontvangst
13.00 uur  Lunch
17.00 uur Einde evenement


M E N U

Amuses
Moet & Chandon champagne

***

Canadese kreeft, Limburgse asperges en een Zeeuwse platte oester
Jules Nijst - Wijngaardsberg – Auxerrois – Nederland – 2016

***

Zeebaars op Yanté met gelakte Maaspaling
Weingut Becker - Steinweg Riesling – Rheinhessen – Duitsland – 2012

***

Kalfshaas met zwezerik en verse truffel
Chamonix –‘Feldspar’ Pinot Noir – Franschoek – Zuid Afrika – 2014

***

‘Butterfly’ Koffie, hazelnoot, chocolade en framboos
Licht gekoelde ‘The Tawny’ Grahams – Porto – Portugal – NV

Koffie/thee met friandises

 
 
Prijs € 105,- p.p.
Kleding Tenue de Ville
Adres

 
Havenstraat 28
6051 CS Maasbracht
0165-532632
E-mail info@restaurantdavinci.nl
Parkeergelegenheid Gratis parkeren voor het restaurant
Aanmelden

 
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór woensdag 20 maart 2019
   

Met vriendelijke groet,

Wim Sluijter
Bailli Regional Zuid-Nederland


          
Adres: Havenstraat 27 Maasbracht.
Aanvang: 12:30
Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie en Dîner Amical bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort

feb

18

Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie en Dîner Amical bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort

Chers Consœurs et Confrères,

Na de vorige succesvolle Jeunes Chefs Competities, met als winnaars in 2017 Michel Oude Booijink van Landhuishotel De Bloemenbeek en in 2018 Rick Stehr van Landhuis Hotel Carelshaven gaat onze Bailliage voor de derde keer een Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd organiseren.

De wedstrijd en prijsuitreiking zullen op maandag 18 februari a.s. gehouden worden in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort. Er zullen zes jonge koks aan deze wedstrijd deelnemen. Vier van hen zijn werkzaam in een restaurant dat bekroond is met een Michelinster. De winnaar zal dit najaar worden uitgezonden naar de internationale wedstrijd die dan in Calgary, Canada wordt gehouden. 

Dit jaarlijkse evenement biedt jonge chef-koks de mogelijkheid om hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten aan te tonen. Het geeft ook de mogelijkheid de 'Jeunes Chefs’ hun talenten en creativiteit in een internationale arena te tonen.
 
Elke deelnemer krijgt een identieke ‘black box’ met daarin de ingrediënten waarmee een driegangenmenu voor vier personen dient te worden bereid, bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht.
 
De wedstrijd vindt ’s middags plaats, ’s avonds zal ter gelegenheid van dit evenement een driegangenmenu bereid en geserveerd worden door leerlingen van Leerhotel Het Klooster. Tijdens dit diner zal de winnaar bekend worden gemaakt. Aan het horecabedrijf van de winnende deelnemer wordt enige tijd later de Gerrit De Kiewit trofee overhandigd.

Dit hele evenement wordt door de leerlingen van Leerhotel Het Klooster begeleid en wordt gezien als een leerproject.
 
Programma
18.15 uur
 
Ontvangst in Grand Café Lambertus waarbij wij zullen worden ontvangen met een glas Cava en een drietal amuses
Aperitief Pont Roma Cava Brut Nature
Aziatische gamba
Hoorntje met roomkaas en sud & sol
Crostini met groene pesto en serranoham
18.45 uur 
 
Aanvang Diner Amical door de leerlingen van Leerhotel Het Klooster in
De Martinuskamer
 
MENU
 
Voorgerecht
Gemarineerde makreelfilet met passievrucht
rettich, avocado en ponzu
Schumann Riesling Rheingau Duitsland

***

 
Hoofdgerecht
Gebakken kalfsoester met gestoofde wang
aardappelkaantjes, en saus met dragon
Hello world petit Verdot Tierra de Castilla Spanje

***

 
Dessert
Taartje van Irish coffee met mandarijn
karamel en chocolade
Pedro Ximinez

***

 
Koffie/thee en friandises
 
 
Adres Restaurant
Leerhotel Het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG Amersfoort
(033) 4678750
reserveringen@hetkloosterhotel.nl
www.hetkloosterhotel.nl
 
Parkeergelegenheid
Voor het hotel, indien men blijft overnachten kan gebruik worden gemaakt van de (gratis) overdekte parkeergarage.
 
Prijs diner   
€ 60,- p.p. 
 
Wilt u deelnemen aan dit evenement, dan dient u het bedrag van € 60,- p.p. vooraf over te maken vóór 10 februari 2019 op onze bankrekening: IBAN NL11 ABNA 0527 324 469 onder vermelding van: Diner Jeunes Chefs Amersfoort 18-02-2019.
 
Hotelovernachting
Voor een standaard tweepersoonskamer € 69,00 per kamer per nacht excl. ontbijt 
Voor een luxe tweepersoons kamer € 89,00 per kamer per nacht excl. ontbijt.
Ontbijt € 13,50 p.p.
U dient zelf bij het hotel te reserveren onder vermelding van Chaîne des Rôtisseurs Jeunes Chefs Competition.
 
Kleding
Tenue de Ville met Chaînelinten
Tenue de Ville is een donker kostuum mét stropdas voor de heren, dames natuurlijk weer op hun mooist.
 
Het bestuur van de Chaîne des Rôtisseurs hoopt u weer in groten getale welkom te mogen heten in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jan Wever
Bailli Régional Midden- en West- Nederland
 


Aanmelden
Via onderstaande aanmeldknop of per e-mail aan info@chaine.nl.
 
Adres: Daam Fockemalaan 10 Amersfoort.
Aanvang: 18:00
Dejeuner Amical bij Hotel Landgoed Het Roode Koper* in Ermelo

jan

20

Dejeuner Amical bij Hotel Landgoed Het Roode Koper* in Ermelo

Het verhaal gaat...
Meer dan honderd jaar geleden zou er een molenaar zijn geweest die aan de Leuvenumse Beek oude lompen tot papier verwerkte. Alle lompen liep hij na om er de koperen knopen af te halen. Deze spaarde hij op, totdat hij een grote kist vol had. Hij verkocht de knopen en liet van dat geld, boven op de mooiste heuvel in het bos, een huis bouwen met de naam 'Het Roode Koper'.

Of de sage waar is of niet, feit is dat in 1912 Graaf van Limburg-Stirum het landgoed stichtte zoals we het nog kennen, de villa met bijgebouwen en de Engelse landschapstuin. Toen de Graaf Gouverneur Generaal van Nederlands-Indië werd, volgden in de jaren ’30 en ’40 nieuwe bewoners waaronder de familie Patijn. Na de Tweede Wereldoorlog werd het landgoed aangekocht door Natuurmonumenten die met name het 2700 hectare omringende bos wilde conserveren. In 1947 werd de familie Van der Werf eigenaar van Het Roode Koper met het idee deze speciale plek te delen met anderen door het een hotelbestemming te geven. De familie Sörensen is de derde generatie van de familie die nu het landgoed beheert.

Programma
12.30 uur
    
Ontvangst in één van de lounges van ’t Roode Koper waarbij wij zullen worden ontvangen met een glas Cava
13.00 uur 
   
Aanvang Déjeuner Amical verzorgd door de chef-kok van ’t Roode Koper Dennis van den Beld
± 16.00 uur Einde evenement

MENU

RUND/LEVER
marbrè van runderwang en eendenlever, tartaar van rund, beignet van paddenstoel,
kweepeer, mierikswortel en venkel
Chenin blanc 2017, Agnes en Rene Mosse, Loire, Frankrijk

***


TONIJN/OESTER
gemarineerde tonijn, gepocheerde oester, zure room, oosterse shiitake,
zacht gegaarde eidooier, dressing van zwarte bonen
Albarino 'O Con' 2013, Vino Sebio, Ourense, Spanje

***


RAVIOLI
open ravioli met Stroese Dame, fijne groenten, zwarte olijf, krokante kaas,
avocado, schuim van gepofte paprika
Kerner 2016, Villschneider, Alto Adige, Italië

***


HERT
rosé gebraden hert, crème van pistache,
rode biet, aardappelgnocchi, pommes fondant,
stoof van zijn bout en een eigen jus met kardemom
Spatburgunder 'Alte Reben' 2015, Weingut Rieger, Baden, Duitsland

***


BRAAM / HAZELNOOT
mousse van cheesecake, gel van braam, crème van sinaasappel, gemarineerde braam,
krokante meringue, saus van sinaasappel en ijs van yoghurt en braam
Sauvignon Blanc 'Beerenauslese' 2015, Weingut Tschida, Burgenland, Oostenrijk

***


Koffie/thee met friandises

Adres restaurant
Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 82
3852 PV Leuvenum - Ermelo
0577 - 40 73 93
www.roodekoper.nl
 
Prijs lunch
€ 95,00 p.p.
 
Hotelkamers
Landgoed Hotel ’t Roode Koper heeft géén kamers in optie, u dient zelf te reserveren onder vermelding van dit Chaîne evenement. ’t Roode Koper hanteert flexibele kamerprijzen. Voor een alternatief verwijs ik u naar de verschillende hotelbookingssites.
  
Het bestuur van de Chaîne des Rôtisseurs hoopt u, uw familie en vrienden weer in groten getale welkom te mogen heten in Landgoed Hotel ’t Roode Koper te Leuvenum.
 
Met vriendelijke groet,
 
Maarten Westerhof
Bailli Régional Noord-Nederland

Adres: Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg 82 Ermelo.
Aanvang: 12:30

Archief evenementen

www.chainedesrotisseurs.nl gebruikt cookies om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Als je meer wilt weten over deze cookies, klik dan hier voor ons cookie beleid. Bij akkoord geef je www.chainedesrotisseurs.nl toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.