Déjeuner Dînatoire en Algemene Ledenvergadering bij De Bloemenbeek in De Lutte

jul

05

Déjeuner Dînatoire en Algemene Ledenvergadering bij De Bloemenbeek in De Lutte

Na drie en halve maand van lock down was het dan eindelijk zover. De restaurants mochten weer open voor grotere groepen. Op zondag 5 juli werd de Algemene Ledenvergadering gehouden bij De Bloemenbeek in de Lutte met als voorzitter Siebe Stellingwerff Beintema die momenteel Bailli Délégué Ad Interim is.

Hierna volgde een Déjeuner Dînatoire. Vanwege het matige weer werd dit verzorgd in het restaurant. De gasten werden ontvangen met een glas Cremant d’Alsace. Op het terras werd yellowfin tonijn en koolrabisoep met kruiden uit eigen tuin geserveerd. In het restaurant werd het volgende menu geserveerd:
 
Dinkeldalrund
Tartaar en marbre met oude kaas van Paulien’s kaasboerderij ‘Koeland’
2018 Wijnlandgoed De Hakenberg, Selection Bloemenbeek, Nederland

Kreeft
Gebakken met risotto, groene asperges en limoen botersaus 
2018 Zonneweelde “Private Selection”, Chardonnay, Slanghoek, Zuid-Afrika

Boerderij eend
Gelakt met sjalotten en jus van Madeira
2018 La Bastide Saint Dominique, Rhone, Frankrijk

Zomerfruit
Met sorbet van vlierbloesem

Espresso’s & friandises

Na het hoofdgerecht volgde er een pauze waarin acteur, schrijver en regisseur Laurens ten Den een humoristisch verhaal hield over Twente en de Nedersaksische taal.

Het waren mooie gerechten begeleid door prachtige wijnen. Na afloop werden de witte en zwarte brigade bedankt door Maarten Westerhof. De witte brigade werd geprezen om de inventieve gerechten gemaakt van lokale producten. De zwarte brigade werd bedankt vanwege hun vlotte en vriendelijke bediening waarbij de richtlijnen i.v.m. het Coronavirus goed in acht werden genomen.

De gebruikelijke oorkonde werd overhandigd aan Raymond Stikker. Het was leuk dat Mart Oude Luttikhuis, winnaar van de Jeunes Chef competitie 2020 het gerecht met Dinkeldalrund presenteerde.

De volgende dag op maandag 6 juli werd in Carelshaven een driegangenlunch geserveerd. Nadat we eerst in de bar hadden genoten van een heerlijk glas Champagne Delot, Carelshaven Cuvee, begeleid door een aantal amuses schoven tien Chaîneleden aan bij Alco van Berkel in de gelagkamer.

Het volgende menu, gemaakt met lokale producten werd geserveerd:
 
Makreel
Aardappel/mierikswortel/karnemelk
Wijngaard Hof van twente 'Cuvee Carelshaven', Johanniter,
Bentelo, Nederland

Boerderijeend
Rabarber/vlierbloesem/szeshuanpeper
Villa Sparina 'Montej', Barbera del Monferrato, Piemonte, Italië

Aardbei
Ruby chocolade/biet/peper
Viu Manent, Noble Semillon, Colchagua, Chili

Aan Alco werd de oorkonde uitgereikt. We konden terug kijken op twee prachtige dagen in het mooie Twente.

Met vriendelijke groet,

Maarten Westerhof
Bailli Régional Noord- en Oost-Nederland


 
Adres: Beuningerstraat 6 De Lutte.
Aanvang: 13:30
Déjeuner Amical bij Kruisherenhotel in Maastricht

mrt

01

Déjeuner Amical bij Kruisherenhotel in Maastricht

Chers Consœurs et Confrères,

Het is de tweede keer dat we lunchen in het Kruisherenhotel dat deel uitmaakt van de Oostwegel Collection waartoe ook Château Neercanne, hotel Winselerhof en Château St. Gerlach behoren. De eerste keer dat we hier gastvrij werden ontvangen was gedurende het Grand Chapître in Maastricht in 2013.

Het metvijf sterren geclassificeerde Kruisherenhotel ligt in het centrum van Maastricht in het voormalige 15e eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale gotische kerk is dit complex getransformeerd tot designhotel. De inrichting is een creatie van de internationaal geroemde interieurarchitect Henk Vos in samenwerking met internationale ontwerpers als Le Corbusier, Ingo Maurer en Philip Starck.

De architectonische contrasten tussen verleden en heden komen overal in het hotel tot leven. Van de indrukwekkende entree tot Kruisherenrestaurant en luxe hotelkamer tot Wine Bar Rouge & Blanc. Het samenspel van geschiedenis, design, muziekkunst, gastvrijheid en expertise laat een overweldigende indruk achter welke is bekroond met de 'Dutch Hotel Award 2017'. Het Kruisherenhotel Maastricht is lid van Design Hotels.



                             Interieur Kruisherenhotel



Programma
12.00 uur     Ontvangst
12.30 uur     Lunch
17.00 uur     Einde evenement

 
MENU

Amuses
Ossenhaas | bieslook creme | rode biet | enoki
Zalm | zwarte sesam | tomaat | basilicum
Quinoa | avocado | wakame | zwarte knoflook
 Marsuret Prosecco
 
 ***

Zalm
avocado | kervel | frisée | zee venkel | nori
Domaine Albert Mann | Pinot Blanc en Auxerrois | Elzas, Frankrijk | 2018
 
***

Corvina
rivierkreeft | courgette | wortel | Noilly prat (Vermouth)
Aldeneyck | Chardonnay | Limburg, België | 2017

***

Entrecôte
knolselderij | rode biet | rode ui | aardappel | saus van truffel
Vayra | Nebbiolo | Barbera d’alba, Italië | 2017
 
***

Parfait tiramisu
Baileys | koffie | rode bessen | frambozen | krokante amandel | saffraan |  amandelmelk ijs
Cascina Ghercina | Brachetto | Piemonte, Italië | 2018

***

Koffie
Koffieservies

 
Prijs € 105,- p.p.
Kleding Tenue de ville
Adres Kruisherengang 19-23
  6211 NW Maastricht
  www.kruisherenhotel.nl
  T +31 43 329 20 20  
Parkeergelegenheid
 
Beperkt parkeren voor het restaurant
(reserveren à € 7,50 is gewenst)
   

Aanmelden
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail.

Met vriendelijke groet,

Wim Sluijter
Bailli Régional Zuid-Nederland


 
Adres: Kruisherengang 19/23 Maastricht.
Aanvang: 12:00
Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie en Dîner Amical  bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort

feb

17

Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie en Dîner Amical bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort

Chers Consœurs et Confrères,

Na de vorige succesvolle Jeunes Chefs Competities, met als winnaars in 2017 Michel Oude Booijink van Landhuishotel De Bloemenbeek, in 2018 Rick Stehr van Landhuis Hotel Carelshaven en vorig jaar Jelle Horst van La Provence* gaat onze Bailliage voor de vierde keer een Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd organiseren.

De wedstrijd en prijsuitreiking zullen op maandag 17 februari a.s. gehouden worden in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort. Er zullen zes jonge koks aan deze wedstrijd deelnemen, de jonge chefs zijn werkzaam bij De Bloemenbeek, By Chiel, Château St. Gerlach, Kasteel Engelenburg, La Provence en De Mandemaaker. De winnaar zal dit najaar worden uitgezonden naar de internationale wedstrijd die dan in Parijs, Frankrijk wordt gehouden. 

Dit jaarlijkse evenement biedt jonge chef-koks de mogelijkheid om hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten aan te tonen. Het geeft ook de mogelijkheid de 'Jeunes Chefs’ hun talenten en creativiteit in een internationale arena te tonen.
 
Elke deelnemer krijgt een identieke ‘black box’ met daarin de ingrediënten waarmee een driegangenmenu voor vier personen dient te worden bereid, bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht.
 
De wedstrijd vindt ’s middags plaats, ’s avonds zal ter gelegenheid van dit evenement een driegangenmenu bereid en geserveerd worden door leerlingen van Leerhotel Het Klooster. Tijdens dit diner zal de winnaar bekend worden gemaakt. Aan het horecabedrijf van de winnende deelnemer wordt enige tijd later de Gerrit De Kiewit trofee overhandigd.

Dit hele evenement wordt door de leerlingen van Leerhotel Het Klooster begeleid en wordt gezien als een leerproject.
 
Programma
18.15 uur



 
Ontvangst in Grand Café Lambertus waarbij wij zullen worden ontvangen met een glas Cava en een drietal amuses:
  Loempia lolly van garnaal, sesam en kikkoman
  Nougatine van geitenkaas met bietenstroop 
  Steak tartaar met gerookte tomatenmayonaise 
18.45 uur
 
Aanvang Dîner Amical door de leerlingen van Leerhotel Het Klooster in
De Martinuskamer
 
MENU
 
Voorgerecht
Kroketje van konijn, abrikoos en spek, gegrilde pompoen, 
crumble van paddenstoelen, lavas mayonaise, vene cress
Château de Raousset Chiroubles
 
***
 
Hoofdgerecht
Sucade steak, gegrilde aardappel, crème van gerookte knolselderij, chip van truffelaardappel, 
koolraap met grove mosterd, zilveruitjes in balsamico, Madeira jus, afilla cress 
Château Pey la Tour Bordeaux Reserve
 
***
 
Dessert
Kokos-sinaasappel cheesecake, sinaasappel gel, anijs crumble,
witte chocolade bros, kokos-citroengras sorbet, atsina cress 
Gérard Bertrand Riversaltes

***
 
Koffie/thee en friandises
 
Adres Restaurant
Leerhotel Het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG Amersfoort
(033) 4678750
reserveringen@hetkloosterhotel.nl
www.hetkloosterhotel.nl
 
Parkeergelegenheid
Voor het hotel, indien men blijft overnachten kan gebruik worden gemaakt van de (gratis) overdekte parkeergarage.
 
Prijs diner   
€ 65,- p.p. 
 
Wilt u deelnemen aan dit evenement, dan dient u het bedrag van € 65,- p.p. vooraf over te maken vóór 10 februari 2020 op onze bankrekening: IBAN NL11 ABNA 0527 324 469 onder vermelding van: Diner Jeunes Chefs Amersfoort 2020.
 
Hotelovernachting
U kunt zelf bij het hotel een hotelkamer reserveren.
 
Kleding
Tenue de Ville met Chaînelinten

Aanmelden
Via onderstaande aanmeldknop of per e-mail aan info@chaine.nl.
 
Het bestuur van de Chaîne des Rôtisseurs hoopt u weer in groten getale welkom te mogen heten in Leerhotel Het Klooster te Amersfoort.

 
Met vriendelijke groet,

Jan Wever
Jeunes Chefs Rôtisseurs Commissie
 

 
Adres: Daam Fockemalaan 10 Amersfoort.
Aanvang: 18:00
Déjeuner Amical bij O&O* in Sint Willebrord

jan

26

Déjeuner Amical bij O&O* in Sint Willebrord

Chers Consœurs et Confrères,

Het is 26 januari aanstaande alweer de vierde keer dat we te gast zijn bij O&O in Sint Willebrord. Zij werden dit jaar beloond voor hun creatieve en harde werk met een Michelin ster. Een fantastische beloning voor dit gastronomische gezin. 

De familie Tsang verwelkomt ons weer van harte en laat ons met oosterse gastvrijheid genieten van de boeiende gerechten die vader Danny en zijn staf ons voorschotelt. Het wordt weer volop genieten van de combinatie van de Europese en Aziatische keukens.



Programma

12.30  uur Ontvangst
13.00 uur Lunch 
17.00 uur Einde evenement
 

M E N U

Amuse-bouches
Pol Roger Rèserve Brut Champagne

***

Japanse Hamachi
Citrus, Thaise basilicum, zilte groenten, ijspastille van Singapore chili
Domaine Sébastien Brunet Vouvray -“Arpent”- Loire, Frankrijk 2018

***

Wilde Tarbot (O&O Classic)
Tarbotmoot gestoomd, gember, lente-ui, chili, koriander, Yuasa premium white soy
Domaine Rijckaert - Arbois Chardonnay – Jura, Frankrijk 2016

***


Peking Duck & Foie 
Peking eend  klassiek bereid, hosin, jus van steranijs, gember
JJ Hahn section “72” Shiraz – Barossa Valley,  Australiie – 2017

***

  Mandarijn & Mokka
Baba, yuzu, kumquat, amandel, cacao, mascarpone

***

Koffie / Thee servies

 

Prijs  € 105,- p.p.
Kleding Tenue de Ville, leden met Chaînelint
Adres Dorpsstraat 138
  4711 EL Sint Willebrord
  0165 - 383 249
  www.restaurantoeno.nl
  info@restaurantoeno.nl
Parkeergelegenheid Gratis parkeren voor het restaurant
   


Aanmelden  
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór woensdag 22 januari 2020.

Met vriendelijke groet,

Wim Sluijter
Bailli Régional Zuid-Nederland


 

Adres: Dorpsstraat 138 Sint Willebrord.
Aanvang: 12:30

Archief evenementen