Dejeuner Amical bij Hotel Landgoed Het Roode Koper* in Ermelo

jan

20

Dejeuner Amical bij Hotel Landgoed Het Roode Koper* in Ermelo

Het verhaal gaat...
Meer dan honderd jaar geleden zou er een molenaar zijn geweest die aan de Leuvenumse Beek oude lompen tot papier verwerkte. Alle lompen liep hij na om er de koperen knopen af te halen. Deze spaarde hij op, totdat hij een grote kist vol had. Hij verkocht de knopen en liet van dat geld, boven op de mooiste heuvel in het bos, een huis bouwen met de naam 'Het Roode Koper'.

Of de sage waar is of niet, feit is dat in 1912 Graaf van Limburg-Stirum het landgoed stichtte zoals we het nog kennen, de villa met bijgebouwen en de Engelse landschapstuin. Toen de Graaf Gouverneur Generaal van Nederlands-Indië werd, volgden in de jaren ’30 en ’40 nieuwe bewoners waaronder de familie Patijn. Na de Tweede Wereldoorlog werd het landgoed aangekocht door Natuurmonumenten die met name het 2700 hectare omringende bos wilde conserveren. In 1947 werd de familie Van der Werf eigenaar van Het Roode Koper met het idee deze speciale plek te delen met anderen door het een hotelbestemming te geven. De familie Sörensen is de derde generatie van de familie die nu het landgoed beheert.

Programma
12.30 uur
    
Ontvangst in één van de lounges van ’t Roode Koper waarbij wij zullen worden ontvangen met een glas Cava
13.00 uur 
   
Aanvang Déjeuner Amical verzorgd door de chef-kok van ’t Roode Koper Dennis van den Beld
± 16.00 uur Einde evenement

MENU

RUND/LEVER
marbrè van runderwang en eendenlever, tartaar van rund, beignet van paddenstoel,
kweepeer, mierikswortel en venkel
Chenin blanc 2017, Agnes en Rene Mosse, Loire, Frankrijk

***


TONIJN/OESTER
gemarineerde tonijn, gepocheerde oester, zure room, oosterse shiitake,
zacht gegaarde eidooier, dressing van zwarte bonen
Albarino 'O Con' 2013, Vino Sebio, Ourense, Spanje

***


RAVIOLI
open ravioli met Stroese Dame, fijne groenten, zwarte olijf, krokante kaas,
avocado, schuim van gepofte paprika
Kerner 2016, Villschneider, Alto Adige, Italië

***


HERT
rosé gebraden hert, crème van pistache,
rode biet, aardappelgnocchi, pommes fondant,
stoof van zijn bout en een eigen jus met kardemom
Spatburgunder 'Alte Reben' 2015, Weingut Rieger, Baden, Duitsland

***


BRAAM / HAZELNOOT
mousse van cheesecake, gel van braam, crème van sinaasappel, gemarineerde braam,
krokante meringue, saus van sinaasappel en ijs van yoghurt en braam
Sauvignon Blanc 'Beerenauslese' 2015, Weingut Tschida, Burgenland, Oostenrijk

***


Koffie/thee met friandises

Adres restaurant
Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 82
3852 PV Leuvenum - Ermelo
0577 - 40 73 93
www.roodekoper.nl
 
Prijs lunch
€ 95,00 p.p.
 
Hotelkamers
Landgoed Hotel ’t Roode Koper heeft géén kamers in optie, u dient zelf te reserveren onder vermelding van dit Chaîne evenement. ’t Roode Koper hanteert flexibele kamerprijzen. Voor een alternatief verwijs ik u naar de verschillende hotelbookingssites.
  
Het bestuur van de Chaîne des Rôtisseurs hoopt u, uw familie en vrienden weer in groten getale welkom te mogen heten in Landgoed Hotel ’t Roode Koper te Leuvenum.
 
Met vriendelijke groet,
 
Maarten Westerhof
Bailli Régional Noord-Nederland