Kerstevenement bij Kasteel Heemstede* in Houten

dec

16

Kerstevenement bij Kasteel Heemstede* in Houten

Het was koud, nat en donker die zaterdag. Toch hadden 54 deelnemers de moed op zich genomen de zoektocht te aanvaarden naar Hofstede Dorothy, de kasteelboerderij van mevrouw Dorothy Beynes-Heijmeijer van Heemstede geboren en getogen op het kasteel.
 
Wij werden daar hartelijk ontvangen door ons voormalig lid Dorothy Beynes-Heijmeijer van Heemstede en haar man Jan die ons het aperitief hadden aangeboden.
 
Onze Conseiller Gastronomique had de verzorging op zich genomen van de amuses. Verder waren aanwezig: de heer Jan Verbert, Bailli Regionaal Honoraire en echtgenote Rita namens de  Belgische Bailliage en van de Turkse Bailliage waren aanwezig mevrouw Leonie Kilic, Vice Conseiller Culinaire met haar gasten mevrouw Ria Franken en mevrouw Sacha Knorren.
 
Ons lid Dolf Meijers, Officier - Officier Commandeur had wel twee heel bijzondere gasten meegenomen, de heer Anthony Lisman, eigenaar van Kasteel Heemstede, en de heer Leo Wevers, architect van het te renoveren Kasteel Heemstede.
 
Onze Bailli Délégué Gerrit de Kiewiet verwelkomde onze neiuwe leden de heer Machillanda en echtgenote mevrouw Machillanda uit Venezuela, die voorheen lid waren van de Filippijnse Baillage, thans ingeschreven in de Nederlandse Baillage.
 
Om 18.30 uur begaven de gasten zich naar het kasteel voor het Diner de Noël Amical dat werd geserveerd in het restaurant van kasteel Heemstede, de Voorkamer en de Torenkamer. De SVH Meesterkok André van Doorn had een prachtig vijfgangendiner voor ons samengesteld met als voorgerecht heerlijke Coquilles Saint-Jacques prachtig gegaard met daarbij een Gran Vinum Adegas, Mar de Viñas, Albariño, Rias Baixas, Spanje, 2016.
 
Het tweede gerecht was zacht gegaarde kreeft met een overheerlijke Anselmi, San Vincenzo, Garganega, Veneto, Italië, 2016.
 
Het volgende gerecht Kabeljauwrug in beurre noisette gegaard met een fantastische Rolf Binder, Christa Rolf, Semillon, Chardonnay, Barossa Valley, Australië, 2015.
 
Het hoofdgerecht was gebraden hertenkalfsfilet subliem klaargemaakt met daarbij een perfecte Chateau Ollieux Romanis, Corbières, Carignan, Grenache, Syrah, Corbières, Frankrijk, 2016 waar regelmatig werd gevraagd om bij te schenken.
 
Het nagerecht was een taartje van pure chocolade, passievrucht, hazelnoot en karamel, de wijn was een Château Graves, Sauternes, Semillon, Barsac, Frankrijk, 2015.
 
De evaluatie werdt gedaan door onze Conseiller Gastronomique Piet van de Bosch die vol lof was en de witte én zwarte brigade complimenteerde hetgeen zij weer hadden verzorgd. De wijn werd geëvalueerd door onze Argentier Albert de Vink.
 
Hierna werd de oorkonde van de Nederlandse Bailliage aan André van overhandigd overhandigd en konden wij weer terugkijken op een in alle opzichten geslaagd evenement.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Jan Wever
Bailli Régionale Midden- en West Nederland