Algemene Ledenvergadering en Déjeuner Amical bij Restaurant De Nederlanden * in Vreeland

apr

13

Algemene Ledenvergadering en Déjeuner Amical bij Restaurant De Nederlanden * in Vreeland

 
Verslag van het Déjeuner Amical en de Algemene Ledenvergadering in Restaurant De Nederlanden* te Vreeland.

Chers Consœurs et Confrères,
Voorafgaand aan het Déjeuner Amical werd de Algemene Ledenvergadering gehouden waar 25 deelnemers aan deelnamen. Met algehele stemming werd daar Paul de Bruijn gekozen tot Bailli Délégué. En omdat het deze dag ‘World Chaine Day’ was, werd iedereen gevraagd om buiten met de banner ‘World Chaine Day’ op de foto te gaan zodat de hele ‘World’ kan zien dat de Nederlandse Baillage daar ook aandacht aan heeft besteed.

Tijdens de ontvangst kregen wij een sprankelend glas Cava waarbij een drietal amuses werden geserveerd. O.a. watermeloen met yuzu en toni, ananas met chipjes, guacamole, creme fraîche en karnemelk, mint, sorbet van komkommer en chermoula.
 
Hierna werd in het fraaie restaurant van De Nederlanden het Déjeuner Amical geserveerd waarbij 40 leden aanwezig waren met hun partners.  Van de Belgische Bailliage waren aanwezig De heer Jan Verbert, Bailli Régional Honoraire en echtgenote Rita en van de Duitse  Bailliage De heer Wolfgang Schrahe en echtgenote Gretel. Na een tijd van afwezigheid was tot ieders vreugd ook Mevrouw An E. de Bijll Nachenius, Chevalier d'Honneur weer aanwezig.
 
Chef-kok Wilco Berends had een mooi vijfgangenmenu voor ons samengesteld met als voorgerecht gemarineerde en graved lax van zalm met mierikswortel, dille en mosterd, de wijn hierbij een  Sauvignon Blanc & Riesling, Pfälz, Duitsland, 2017.
 
Het volgende gerecht was gesmoorde kabeljauw met truffel, champagne, parelgort uit Alkmaar en lavas met als wijn een Semillon & Chardonnay, Australië, Big Rivers 2017.
 
Nog een prachtig gerecht, Pekingkwartel met een hartig flensje, eendenlever en hoi sin met een mooie Duitse wijn: Spätburgunder, Trocken, 2014.
 
Het hoofdgerecht was Hollands lam met doperwten, mint, eigen hachee en jus met basilicum, de wijn was een prachtige Grenache Noir, Languedoc 2017.
 
Natuurlijk een overheerlijk nagerecht, Eucalyptus panna cotta, gerookte earl grey thee en sorbet van granny smith waarbij de granny smith natuurlijk echt leek.
 
Als toegift werd er nog een overheerlijke souffle van het huis geserveerd met natuurlijk een mooie dessertwijn Château Loupiac Gaudiet, Loupiac, Bordeaux 2016.
 
De wijnen werden geëvalueerd door Albert de Vink en het déjeuner door Piet van den Bosch. Beide hadden alleen maar lovende woorden over dit fantastische déjeuner en deze middag was dan ook meer dan geslaagd.
 
De oorkonde die na het déjeuner werd uitgereikt aan de witte en de zwarte brigade was dan ook meer dan verdiend.
 
Jan Wever
Bailli Régional Midden- en West-Nederland